09 / 05 / 2024

türkler finlandiyaya nükleer santralmi yapacak

türkler finlandiyaya nükleer santralmi yapacak

Rosatom, Finlandiya'daki projeleri için Türk firmaları davet edeceklerini duyurdu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rosatom Genel Direktörü Sergey Krilenko' yu makamında kabul etti...

Akkuyu Nükleer Santrali'ndeki yerleşke büyütülüyor: 1.683 yeni konut ve 75 odalı otel yapılacak!

Mersin’deki Akkuyu Nükleer Santrali'nde çalışmalar devam ederken, Akkuyu Nükleer Anonim Şirketi, personel yerleşkesini büyütüyor. Söz konusu projeyle 1.683 yeni konutun yanı sıra 75 odalı otel de inşa edilecek.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Ukrayna'daki Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırı paniği! Etkilenecek ülkeler tek tek açıklandı: Türkiye de listede var

Ukrayna’da 2. Çernobil paniği başladı. Ukrayna’daki Zaporijya Nükleer Santrali'nin patlaması durumunda, nükleer sızıntıdan etkilenmesi beklenen ülkeler arasında Türkiye de bulunuyor...

Güney Koreli yatırımcılar nükleer yatırım için Türkiye’yi tercih etti

Güney Koreliler, nükleer yatırım için Türkiye’ye geliyor. Türkiye’nin ikinci nükleer santrali konusunda düşünülen Sinop için görüşme yapan Güney Koreliler Türkiye’ye gelecek.

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali açılıyor! İlk yakıt getirildi

Akkuyu Nükleer Güç Santrali İlk Nükleer Yakıt Getirme Töreni bugün gerçekleşti. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rus lider Vilademir Putin uzaktan canlı bağlantı ile katıldı. Cumhurbaşkanı

Türkler hangi ülkedeki emlak yatırımlarını artırdı?

Yunanistan'dan en az 250 bin Euro bedelinde emlak satın alarak 'altın vize' ile 5 senelik oturma iznine sahip olan Türklerin sayısı 2021 yılında 605'e çıktı. Ülkede bu vize programından en çok faydalananlar sıralamasında Çinlilerden sonra Türkler yer alıyor.

Türkler, dünyanın en ünlü AVM’lerindeki mağazaları ucuza kapatıyor!

Pandemide mağazaları kapatıp geleneksel perakendeden kaçan Avrupalıların yerini Türkler dolduruyor. Dünyanın en ünlü AVM'lerinde Avrupalı kaçıyor, Türkler kiralıyor...

Türkler Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu!

Türkler, Kamboçya’daki Koh Rong Adası’nın yeni sahibi oldu. Bölgede ulaşımdan işletmelere kadar her şeyle Türkler ilgilendi. 7 bin 900 kilometre uzaklıkta bulunan yer ‘Türk adası’ olarak biliniyor.

Türkler Yunanistan'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor!

Yunanistan, ülkeye para girişini arttırmak için ‘Altın Vize’ uygulamasının kapsamını genişletiyor. 400 bin Euro’luk yatırım yapan bölgede oturma izni alabiliyor. Türkler özellikle Atina'da gayrimenkul satın alıp kiraya veriyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin temeli atılıyor!

Rusatom Energy International (REIN) Genel Müdürü Anastasia Zoteeva yaptığı açıklamada sürekli enerji ihtiyacı artan Türkiye'yi nükleer enerji konusunda desteklediklerini söyledi.

Türkler konut yatırımı için dümeni ABD'ye kırdı!

Türkler’in ABD’ye gayrimenkul yatırımları son bir yılda hızla yükseliyor. Türkler, Florida’nın en gözde müşterileri oldu.

Türkler, Yunanistan'ın gayrimenkul piyasasını canlandırdı!

Yunanistan'a tatil yapmaya giden Türkler, gayrimenkul piyasasını da canlandırdı. Türkiye komşudan en çok ev alan 4’üncü ülke konumuna geldi.

türkler finlandiyaya nükleer santralmi yapacak Haberi

türkler finlandiyaya nükleer santralmi yapacak


Rosatom, Finlandiya'daki projeleri için Türk firmaları davet edeceklerini duyurdu.


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Rosatom Genel Direktörü Sergey Krilenko'yu makamında kabul etti. Yıldız, yaptığı konuşmada, her toplantıda Türkiye için ortak sonuçlar alındığını belirterek, "Akkuyu projesine uzanan eller bu projeyi gerçekleştirecek olanlardır" ifadelerini kullandı. Projede toplam yatırım hacminin 20 milyar dolar olduğunu söyleyen Krilenko ise, "Proje kapsamında yapılacak işlerin yüzde 40'ını Türk şirketler yapacak. Bu da 8 milyar dolarlık bir iş hacmi demek. Biz, her yere Türk partnerlerimizi davet etmeye hazırız. Türk şirketlerinin itibarı da çok yüksek. Nisan ayında Finlandiya'da bizim kazandığımız nükleer güç santrali ihalesi vardı. Nisan ayında Türkiye'deki şirketlere davet getirebiliriz" ifadelerini...