03 / 05 / 2024

Türkler nereden konut alıyor

Türkler nereden konut alıyor

Bu yılın ilk sekiz ayında Türkler sadece beş ülkede 4 bin 100 gayrimenkul satın aldı. Türkiye’de yabancı yatırımcıların gayrimenkule gösterdiği ilgi konuşulurken, Türkler ise konut alımında yurtdışına yöneldi.

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

ABD'den ev almak isteyenler dikkat! Türkler en çok nereyi tercih ediyor?

Mortgage Uzmanı Tunçtan Ayan ve Emlak Danışmanı Sophia Furtun, Amerika Birleşik Devletleri’nde konut almak isteyenler için önemli tüyolar verdi. Peki ABD'den ev nasıl ev alınır? Türkler en çok nereyi tercih ediyor? İşte merak edilen soruların yanıtları...

Dolarla kira iştah kabarttı: Türkler konut yatırımı için rotayı ABD'ye çevirdi!

Türk yatırımcılar dolarla kira almak için konut yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. Türkler konut yatırımında özellikle Miami ve Baltimore başta olmak üzere rotayı Amerika'ya çevirdi. İşte detaylar...

Türkler, konutta rotalarını Londra'ya çevirdi! Türklerin alımları yüzde 30-50 oranında arttı!

Türkiye’de yükselen konut fiyatlarının yanı sıra geri dönüş süreleri de uzayınca yatırımcıların rotası Londra’ya kaydı. Ağırlıkla Londra’dan yatırım amaçlı konut alan Türkler, Hong Kong ve Çinlilerin ardından en fazla alım yapanlar arasında 3’üncü sıraya yerleşti. 

Türkler Karadağ'da yıllık bin adet konut alıyor!

Karadağ Türk İşadamları Derneği Kurucu Başkanı İsmail Oğuz Güvenç, 2015 yılı sonunda 8 olan Türklerin Karadağ'da kurduğu firma sayısının 2019 sonu itibarıyla 4 bini aştığını dile getirerek, "Türkler yıllık bin adet konut alıyor" dedi...

Avrupalı Türkler 200 milyonluk konut alacak!

Sabah Gazetesi'nin inşaat sektörünün devlerini Avrupalı Türkler'le bir araya getirdiği etkinliğin ikinci durağı Köln oldu. 

Türkiye genelinde konut fiyatları son 1 yılda yüzde 10 arttı!

Türkiye genelinde konut metrekare fiyatları nisan sonu itibarıyla son 5 yılda yüzde 80,5, son bir yılda yüzde 10 ve bir önceki aya göre de yüzde 1,4 artış gösterdi.

Yargıdan tüketici lehine konut kredisi faiz kararı!

Bursa'da, bankanın konut kredisinden yüksek faiz almasıyla mağdur olan vatandaş, verdiği hukuk mücadelesinin sonucunda haklı bulundu. Yargıdan tüketici lehine konut kredisi faiz kararı verdi..

Türkler 3+1 daireleri tercih ediyor!

Konut arayışında yeniliği seven Türk halkı, konut arayışında en çok 3+1 daireleri tercih ediyor. 

Avrasya GYO Antalya Türkler Köyü parseli 2017 değerleme raporu!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Antalya İli, Alanya İlçesi Türkler Köyü, 320 Ada 1 Parsel, R Blok 1.ve 3. Bağımsız Bölüm Yılsonu Değerleme Raporunu yayınladı..

Türkler yurt dışından 20 milyar dolarlık konut aldı!

Seba İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Engin Keçeli, darbe girişimi sonrasında Türk vatandaşlarının yurt dışından gayrimenkul alımı yaptığını söyledi. Keçeli, “Türkler Londra, Lizbon gibi şehirlerde yaklaşık 20 milyar dolarlık gayrimenkul aldılar.” iddiasında bulundu.

Türkler konut yatırımı için dümeni ABD'ye kırdı!

Türkler’in ABD’ye gayrimenkul yatırımları son bir yılda hızla yükseliyor. Türkler, Florida’nın en gözde müşterileri oldu.

Türkiye'de konut edinme yaşı 33'e düştü!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, "Türkiye'de konut edinme yaşı yani bir kişinin konut edinme yaş ortalaması 55. Bugün 33'e düştü. Bu alanda bile birçok dönüşümler sağladık." dedi.

Türkler nereden konut alıyor Haberi

Türkler nereden konut alıyor

Bu yılın ilk sekiz ayında Türkler en fazla 1400 adet Amerika Birleşik Devletlerinden alırken 350 adet konut ile en az konutu Fransa'dan aldı



FRANSA

Fransa’da bu yıl Ocak-Eylül ayları arasında Türklerin satın aldığı konut sayısı 350 civarında. Paris’te bir stüdyo daire 800 bin lira, lüks 2+1 konutlar 3 milyon 500 bin lira değerinde. Stüdyo daireden aylık 6 bin 500 lira kira geliri sağlanıyor. Fransa’da vatandaşlık için beş yıl oturma şartı aranıyor.


YUNANİSTAN

Bu yılın ilk sekiz ayında Türklerin 850 ev satın aldığı Yunanistan’da öne çıkan yerler Atina ve Mikonos Adası. Atina’da daire fiyatları ortalama 166 bin lira. Yeni yapılmış bir daire 350 bin liraya satılırken, kira getirisi ise aylık 1.500 liraya denk geliyor. Türklerin Yunanistan’daki bir diğer ilgi noktası olan Mikonos Adası’nda villalar...