14 / 05 / 2024

türklerin türkemenistanda yaptığı işler

türklerin türkemenistanda yaptığı işler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın temaslarını izlemek için hafta sonu Türkmenistan’daydım. Sovyetler Birliği’nin 1991’de dağılmasından sonra bağımsızlığını kazanan Türkmenistan geçen onca yıla rağmen hâlâ kapalı bir ülke.

2023'ün başında, bir evin satış fiyatı ne kadardı, şu an ne kadar? 'Çimento sudan ucuz' hesabı sosyal medyayı karıştırdı

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Adil Sani Konukoğlu, çimentonun sudan ucuz olduğunu söyleyerek ev fiyatlarıyla karşılaştırma yaptı. Gazeteci Barış Esen, X sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşım yaptı. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yatırımcılar konut yatırımından uzaklaştı! Arsa yatırımı bir çıkış yolu olarak görülüyor...

Denge Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık şirketi Türkiye genelinde 2023 yılına ilişkin konut ve arsa satışına yönelik bir araştırma yaptı. Araştırmalarına göre 2023 yılının en gözde yatırım aracı arsa oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, hizmete alınan metrobüsler için tören düzenlendi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından kentin ulaşımı için iki sene içinde alınan ve kullanımda olan toplam 252 metrobüs için tören yaptığını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

İstanbul'da en ucuz 2+1 yeni evi almak için hane geliri en az ne kadar olmalı? Araştırma sonucu dudak uçuklattı!

TSKB Gayrimenkul Değerleme, bir hanenin yeni bir ev alması için aylık gelirinin ne kadar olması gerektiği üzerine bir araştırma yaptı. Buna göre, ilan sitelerindeki en ucuz 2+1 yeni evi satın almak için, İstanbul’da aile geliri en az 88 bin TL-373 bin TL arasında olması gerektiği sonucu ortaya çıktı

Akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor! Benzin, motorin ve LPG'de büyük deprem! İşte son dakika fiyatları!

Milyonlarca sürücünün son durumu ile ilgili araştırmalar yaptığı akaryakıt fiyatlarında sular durulmuyor. Peki bugün benzin, motorin ve LPG'de indirim ya da zam var mı?

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Çok satan robot süpürgelerde en ucuz seçenekler! İşte 7 Ekim 2022 karşılaştırmalı fiyat listesi... 

Akıllı ev ürünlerinin başında gelen robot süpürgelerin en çok rağbet görenleri için fiyat karşılaştırması yaptık. Onları en ucuza bulabilecekleriniz adresler şunlar... 

Türkiye’den tarihi inovasyon atağı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi'nden (TİM) yaptığı açıklamada, 2022 Küresel İnovasyon Endeksi bugün açıklandı. Türkiye’de bu endekste de yer aldı.

Türkiye’de herkes memleketine dönerse en kalabalık il orası olacak!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ilginç bir araştırma yaptı… Türkiye’de ki herkes kendi memleketine dönerse en kalabalık il hangisi olur?

Yalıtım yaptırmadan önce okuyun! Yalıtım hakkında en çok sorulan 9 soru ve cevabı!

İzocam, "Isı yalıtımı zamanla etkisini kaybeder mi? Yalıtım, yaz aylarında çatı katlarındaki bunaltan sıcaklara çare olur mu? Yalıtımla faturalarımda ne kadar tasarruf sağlarım?..."  sorularına açıklık getirdi.

Türkiye'de en yaşlı binalar hangi illerde?

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Türkiye’deki konut stokuna ilişkin araştırma yaptı. KENTSEV Kurucusu ve Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Ersen, Türkiye'nin konut stoku ve deprem riski ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

Türkiye'de konut satın alınırken nelere dikkat ediliyor?

Hafele Türkiye, Türkiye'de evini değiştirmek isteyenlerin tercihleri hakkında araştırma yaptı. Çıkan sonuçlara göre; katılımcıların yüzde 37'si yeni konut almak istiyor. 

türklerin türkemenistanda yaptığı işler Haberi

türklerin türkemenistanda yaptığı işler

Havaalanından otele giderken İstanbulluların rüyasında göremeyeceği bomboş caddeler dikkatimizi çekiyor. Çift şeritli geniş yollarda arabalar tek tük. 


İnternet sıkıntılı. Twitter, WhatsApp, Facebook gibi sosyal mecralar kullanılamıyor. Gazeteci olarak yalnız dolaşmanıza izin verilmiyor, grup halinde gezerken de Türkmen görevliler gölge gibi peşimizde.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Türkmenistan’a beşince gelişim. İlk gelişimden itibaren hızlı bir şehirleşme görüyorum. 


Gökdelenler yükselmiş ama hepsi tek tip gibi. Binaların çatısında farklı şirket isimlerinin yazılış formatı ve renkleri bile aynı. Binaları birbirinden ayırt etmek zor.


İnşaat işi Türklerde 

Büyükelçilik yetkilileriyle konuştuğumda Türkmenistan’ın yeniden imarında Türk firmalarının büyük ağırlığı olduğunu öğreniyorum. 

Türk işadamı ve müteahhitler, hem şehrin dönüşümü projelerinde hem de 2017’de yapılacak olimpiyatlara yönelik yapılacak işlerin yüzde 55’ini almış. Özellikle Aşkabat’ın büyük bölümünü Türkler yapıyormuş. Türkmenistan’da bugüne kadar Türk firmaları tarafından tamamlanan 964...