30 / 04 / 2024

türklerin yurtdışında yaptığı inşaatlar 2013

türklerin yurtdışında yaptığı inşaatlar 2013

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Müteahhitlik sektörünün lokomotif pazarları olan Türkmenistan, Rusya ve Cezayir'den alınan yeni projeler, Türk inşaat sanayinin başarı çıtasını daha da yükseltti" dedi....

Türkiye'de fiyatlar uçtu: Türklerin yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te resmen katlandı!

Türkiye'de konut sahibi olmanın zorlaştığı ifade edilirken, Türklerin de yurt dışına kaçmaya başladığı belirtiliyor. Yurt dışında gayrimenkul alımı 2023'te patladı. İşte ayrıntılar...

Türklerin ülkesi dışında yaptığı emlak yatırımı yüzde 163 arttı! Yurt dışından konut alırken dikkat!

Merkez Bankası’nın verilerine göre Türklerin yurt dışında yaptığı gayrimenkul yatırımları 2023'te 163,7'lik artışla 2 milyar 86 milyon dolara yükseldi.  ABD'ye gayrimenkul yatırımı yüzde 115 artarken uzmanlar yurt dışından konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri açıkladı.

Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor? Tebernüş Kireçci sordu, vatandaş yanıtladı!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, ''Emlakçılar neden yurtdışında konut almaya yönlendiriyor?'' sorusunu sordu, vatandaş yanıtladı. İşte Kireçci'nin 3 maddelik o analizi...

Tüp fiyatlarında son durum! Tüp fiyatları yine zirve yaptı...

Tüp fiyatlarında her geçen gün değişiklik yaşanırken 8 Kasım 2023 tarihi itibari ile tüp fiyatları güncellendi. Güncellenen Aygaz, İpragaz, Bizimgaz tüp fiyatları ve zam oranları...

Yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler hangileri? Türkiye kaçıncı sırada?

İyi eğitim görmüş, uluslararası firmalar da çalışabilecek, yüksek nitelikli beyaz yakalılar için yurtdışında çalışmak için en iyi ülkeler tespit edildi. 12 bin üst düzey çalışanla yapılan ankette yaşam kalitesi, bireysel ilişkiler, ulaşım, kariyer fırsatları ve maaş gibi kriterler değerlendirildi.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Kiğılı yurtdışında 11 mağaza açtı!

Ünlü giyim markası Kiğılı yurtdışında 11 mağazanın açılışı yaptı. Açılan mağazaların 6'sı İtalya'da gerçekleşti.

Mithat Yenigün: İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün Ekonomi Reformu Paketi hakkında yaptığı değerlendirmede "İlave adımlarla istihdamı yurtdışında artırmaya hazırız" dedi.

Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke hangisi?

Türk-Ukrayna İş Adamları Derneği (TUİD) Başkanı Burak Pehlivan, yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin yurtdışında en çok iş aldıkları 2. ülke Ukrayna olduğunu söyledi.

Türklerin Karadağ’dan aldığı konut sayısı 1500'ü aştı!

Era Gayrimenkul'ün yaptığı araştırmaya göre, Türklerin Karadağ'daki konut yatırımı ivme kazanırken Türkiye'deki kurumsal gayrimenkul danışmanlık markaları da bu ülkeye özel tanıtım etkinlikleri gerçekleştiriyor.

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

Sırbistan ile Türkiye arasında inşaat alanında önemli fırsatlar var!

DEİK Türkiye-Sırbistan İş Konseyi Başkanı Bayram Akgül yaptığı açıklamada, "Sırbistan ile Türkiye arasında ticaret ve yatırım ilişkilerinin geliştirilmesi için başta tekstil, otomotiv, tarım, gıda, inşaat ve turizm olmak üzere pek çok alanda önemli fırsatlar bulunuyor." dedi.

türklerin yurtdışında yaptığı inşaatlar 2013 Haberi

türklerin yurtdışında yaptığı inşaatlar 2013


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "Müteahhitlik sektörünün lokomotif pazarları olan Türkmenistan, Rusya ve Cezayir'den alınan yeni projeler, Türk inşaat sanayinin başarı çıtasını daha da yükseltti" dedi.


Çağlayan, yaptığı yazılı açıklamada, Türk müteahhitlik sektörünün 2013'te elde ettiği başarılara ilişkin değerlendirmede bulundu. 


Dünyanın en büyük 250 müteahhitlik firma sıralamasında 38 firmayla ikinci sırada yer alan sektörün, bu başarısının tesadüf olmadığını gösterdiğini ifade eden Çağlayan, 2013 yılı ocak-kasım döneminde müteahhitlik sektörünün üstlendiği 235 projenin toplam bedelinin 23,7 milyar dolar olduğunu, bu projelerle müteahhitlik sektörünün bugüne kadar tüm dünyada üstlendiği proje sayısının 7 bin 303'e, proje bedelinin ise 263,8 milyar dolara ulaştığını kaydetti. 


Firmalarının 2001'de üstlendikleri 110 projenin toplam bedelinin 2,4 milyar dolar, 2002'de üstlendikleri 131 projenin toplam bedelinin ise 2,5 milyar dolarken, bu yıl kasım ayında...