07 / 05 / 2024

Türkmenistan 42 milyar dolarlık projeleri

Türkmenistan 42 milyar dolarlık projeleri

Türkmenistan ve Azerbaycan arasında gemi seferlerinin başladığını söyleyen Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, soruları yanıtladı. İnşaat sektörüne de değinen Serdarov ''42 milyar dolar kaynak ayırdık'' dedi.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Bursa Büyükşehir'in 2019 bütçesi 2 milyar 550 milyon TL!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 2019 yılı gelir bütçesi 2 milyar 550 milyon Türk Lirası, gider bütçesi 2 milyar 300 milyon Türk Lirası olarak kabul edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 6 milyar TL!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 5 milyar 995 milyon Türk Lirası olarak kabul edildi.

Sakarya Büyükşehir’in 2019 bütçesi 1 milyar 296 milyon TL!

Sakarya Büyükşehir Meclisi’nin ve SASKİ Olağan Genel Kurulu’nun ikinci birleşimi yapıldı. Sakarya Büyükşehir ve SASKİ’nin 2019 yılı toplam bütçesi 1 milyar 296 Milyon lira olarak belirlendi.

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Mersin Büyükşehir'in 2019 bütçesi 2 milyar 255 milyon TL!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi 2018 Yılı Kasım Ayı Toplantısı'nda, büyükşehirin 2019 bütçesi görüşüldü. Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2019 bütçesi 2 milyar 255 milyon TL olarak kabul edildi.

Almanlar 12 yılda yapamadı! Türkler 42 ayda bitirdi!

Almanlar BER havalimanını 12 yılda hizmete açamazken, Türkler 42 ayda dünyanın en büyük havalimanını inşa etti…

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

İmar barışıyla bütçeye 70 milyar lira kazandırılacak!

Maliye Bakanı Naci Ağbal, mayıs ayı merkezi yönetim bütçesinin fazla vereceğini belirterek, "Ekonomideki canlılık, eski ve yeni yapılandırma kanunları ve imar barışı uygulamasıyla yıl sonuna kadar bütçeye 70 milyar lira civarında ilave gelir gelecek." diye açıklama yaptı. 

Yabancılar Türkiye'den 15 yılda 42 milyar dolarlık konut aldı!

Fuzul Grup tarafından hazırlanan "Yabancılara Konut Satışından Elde Edilen Gelir" başlıklı rapora göre, yabancılar, 2003-2017 döneminde Türkiye'den yaklaşık 42 milyar dolarlık gayrimenkul aldı.

Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı!

Endüstriyel tesis inşaatında dünya sıralamasında 22. olan Tepe İnşaat’ın Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta anahtar teslim olarak inşaatını tamamladığı Türkmenistan Milli Cam Kompleksi açıldı.

İBB'nin 2018 bütçesi 42.6 milyar lira!

İBB'nin  20 milyar 100 milyon liralık 2018 Yılı Bütçesi onayladı. İBB'nin konsolide bütçesi 42,6 milyar olarak belirdi. İBB bütçenin aslan payını ulaşıma ayrıldı...

Türkmenistan 42 milyar dolarlık projeleri Haberi

Türkmenistan 42 milyar dolarlık projeleri

¦ Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'daki projelerle yakından ilgileniyor. 

Halihazırdaki projelerle ilgili bilgi verir misiniz? 

Türkmenistan, son yıllarda Türk müteahhitlik şirketlerinin Orta Asya'da en çok proje üstlendikleri ülke konumunda. Türkmenistan'da yapılan hastane yol vb. inşaatların çoğunu Türk şirketler üstleniyorlar. Türkmen tarafı çok büyük projelerde Türk kardeşlerine inandı. Halihazırda Afganistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye otoyol projesi devam ediyor. Biz de Türkmenistan'daki karayollarını yeniliyoruz. Bu projelerde Türk ve Türkmen şirketler birlikte çalışıyorlar. İnşallah 2016 yılı başında projeler tamamlanmış olacak. Proje tutarı 2 milyar doları aşıyor. Bu proje 2030 yılına kadar köy yollarını da kapsayacak şekilde devam edecek ve tüm otoyollarımız yenilenecek. Yeni köprüler, havalimanı yapılıyor. Tüm bu inşaat projeleri için yaklaşık 42 milyar dolarlık kaynak ayrıldı.


Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ticaret hacminin artırılması için...