02 / 05 / 2024

Türkmenistan avm

Türkmenistan avm

Türkmenistan’ ın ilk alışveriş merkezi açıldı. " Berkarar AVM " adlı alışveriş merkezinin açılış törenine Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bakanlar kurulu üyeleri katıldı.

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Rönesans Holding, Türkmenistan'da yeni projelere başlıyor!

Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov, başkent Aşkabat’ta Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ile görüştü. Görüşmede Erman Ilıcak, Cumhurbaşkanı Gurbanguly Berdimuhamedov'a yeni projelerle ilgili bilgi verdi.

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Kemal Baştürk: AVM'lere yeni fonksiyonlar yüklenebilir!

AVM'lerinin açılması kararından bu yana doluluk oranlarıyla ilgili konuşan İsfanbul Alışveriş Caddeleri Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, "AVM'lere yeni fonksiyonlar yüklenebilir" dedi.

Altınyıldız Classics Türkmenistan'daki ilk mağazasını hizmete açtı!

Altınyıldız Classics, Türkmenistan'ın Başkenti Aşkabat'ta ilk mağazasını hizmete açtı.

Kemal Baştürk: AVM mağazalarımıza kira desteklerini veriyoruz!

İsfanbul AVM Yönetim Direktörü Kemal Baştürk, AVM'lerin 1 Haziranda açılmasına ilişkin, "AVM sektöründe bir ilki gerçekleştirerek Perakende Performans Yönetimi (PPY) sistemimiz ile tüm mağazalarımızı sektörel kırılımlarıyla takip edip gerekli kira desteklerini de vermeye devam ediyoruz" dedi...

Bürotime Türkmenistan’da mağaza açtı!

Ofis mobilyası sektörünün global markası Bürotime; Eylül ayında açtığı Yunanistan mağazasının ardından Ekim ayında da Türkmenistan’da mağaza açıp farklı coğrafyalarda pazar payını genişletiyor.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Rönesans Holding'ten Türkmenistan'a yeni yatırım!

Rönesans Holding'in de içinde yer aldığı konsorsiyum Türkmenistan'da fosfor gübresi üretmek üzere kurulacak tesis için imzaları attı. 

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

Türkmenistan avm Haberi

Türkmenistan avm

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta ülkenin ilk alışveriş merkezi hizmete açıldı.


"Berkarar AVM" adlı alışveriş merkezinin açılış törenine Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov ile bakanlar kurulu üyeleri, ülkedeki diplomatik misyon şefleri, Türk ve Türkmen iş adamları katıldı.


Yerli inşaat şirketleri tarafından yapılan alışveriş merkezi 140 bin metrekare alanı ve 380 mağazayı bünyesinde bulunduruyor. Çocuklar ve gençler için eğlence merkezleri, sinema salonları, birçok restoran ve ünlü markaların mağazalarının yer aldığı alışveriş merkezinin 175 milyon dolara mal olduğu belirtildi.


Alışveriş merkezinde tanınmış çok sayıda Türk markasına ait mağaza da yer...