03 / 05 / 2024

türkmenistan da türk inşaatları

türkmenistan da türk inşaatları

Türk inşaat şirketlerinin en çok iş aldıkları ülke olan Türkmenistan'da Türk müteahhitler 2013 yılının ilk 9 ayında 9 milyar dolarlık iş alarak yeni bir rekora imza attılar. Enson Polimeks Aşkabat'ta Olimpiyat Köyü'nün 3. etap inşaatını almıştı...

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan 1.080 proje hayata geçirdi!

Türkiye'nin Aşkabat Büyükelçisi Ahmet Demirok Türk firmalarının bugüne kadar Türkmenistan'da 50 milyar doları aşan yaklaşık 1080 projeyi başarıyla tamamladığını söyledi.

Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'da önemli işlere imza attı!

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, birçok Türk şirketinin Türkmenistan'da önemli işler yaptığının altını çizdi...

Türk müteahhitler Türkmenistan'da 963 proje üstlendi!

Rusya'dan sonra ikinci sırada bulunan Türkmenistan'da Türk müteahhitler bugüne kadar toplam tutarı 47,5 milyar dolar olan 963 proje üstlendi.

Polimeks Türkmenistan'da dev spor kompleksi inşa ediyor!

2017 Asya Salon ve Savaş Sanatları Oyunları’na ev sahipliği yapacak Türkmenistan’da dev bir spor kompleksi yükseliyor. 5 milyar dolar bütçe ayrılan tesisleri, Türk şirketi Polimeks inşaa ediyor.

Türk müteahhitlerin Türkmenistan’daki projeleri hizmete açıldı!

Türkmenistan’da Türk şirketleri tarafından inşa edilen yeni sanayi tesisleri, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’un katılımıyla hizmete açıldı. Türk müteahhitleri, Türkmenistan'da yaklaşık 11 milyar dolarlık iş almıştı.

Türkmenistan Türk şirketleriyle yeniden yapılanıyor!

Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla gerçekleşen törende, çoğunluğu Türk inşaat şirketleri tarafından inşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka okul ve açıldı

Türkmenistan, Türk inşaat şirketleriyle yeniden yapılanıyor!

Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi.Türk inşaat şirketleri tarafından İnşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka, okul ve kreş hizmete açıldı. Bu projelerin toplam maliyetinin 500 milyon dolan geçtiği kaydedildi.

Ege Seramik, İtalya’da Türk seramiğini tanıttı!

Özgün tasarımları ve ileri teknoloji ile sektörde adından sıkça söz ettiren Ege Seramik, İtalya’nın Bologna şehrinde gerçekleştirilen Cersaie Fuarı’na katıldı.Ege Seramik, İtalya’da Türk seramiğini tanıttı.

Türk Kızılayı Kocaeli Körfez Yarımca'da kat karşılığı inşaat yaptıracak!

Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Kocaeli Körfez ilçesine bağlı Yarımca Mahallesi'nde 198 ada 4 parselde yaptıracağı kat karşılığı inşaat işini 23 Ekim 2014 saat 10:30'da ihale edecek...

Erdoğan Katar'da Türk Çarşısı'nın temelini attı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Katar Emiri Şeyh Temim, Doha'da Türk ve Katar firmalarının ortaklığında yapılacak Türk çarşısının temel atma törenine katılarak ilk harcı döktüler.

Türk ev tekstili, Uzakdoğu'da da iddialı!

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Osman Nuri Canik, ev tekstilinde yeni trendler belirleyen Türk firmalarının ürünlerinin, Uzakdoğu ve Çin pazarlarında da hak ettiği yeri aldığını bildirdi.

GAP İnşaat Türkmenistan'da 1.3 milyar dolarlık gübre fabrikası kuracak!

Japon şirket Mitsubishi Corp. ve Çalık Holding bünyesindeki Gap İnşaat, dünyanın en büyük dördüncü doğalgaz rezervine sahip olan Türkmenistan'da karbamit (üre) üretecek 1.3 milyar dolarlık fabrika kuracak...

1936 yılında Kasımpaşa'da bir ev 172 liraya, Beşiktaş Türk Ali'de bir ev 603 liraya satılacakmış!

1936 yılında Beyoğlu Vakıflar Müdürlüğü tarafından verilen ilanda Kasımpaşa'da bir ev 172 liraya, Beşiktaş Türk Ali'de bir ev 603 liraya satılacakmış aynı ilanda Kadriler Yokuşu'nda 80 metrekare arsa 666 liraya satılacakmış.

türkmenistan da türk inşaatları Haberi

türkmenistan da türk inşaatları


Türk inşaat şirketlerinin en çok iş aldıkları  ülke olan Türkmenistan'da Türk müteahhitler 2013 yılının ilk 9 ayında 9 milyar dolarlık iş alarak yeni bir rekora imza attılar.


En son Polimeks şirketinin başkent Aşkabat'ta inşa edilmekte olan Olimpiyat Köyünün 3. etap inşaatını almasıyla bu sene Türk müteahhitlerin bu ülkede aldıkları işlerin bedeli 9 milyar doları aştı.   


Çalık Holdinge bağlı GAP İnşaat şirketi de yaklaşık 2 milyar dolarlık Türkmenbaşı limanı projesini alarak bu rakama önemli katkı sağladı.


Geçen sene bu ülkede Türk müteahhitler 4.9 milyar  dolarlık iş alırken,  bu ülkede 22 yılda alınan işlerin hacmi 40 milyar dolara yaklaştı.


Türkmenistan'da aldığı büyük projeler ile ismini duyuran  Polimeks İnşaat şirketinin 2 milyar 253 milyon dolara aldığı Aşkabat Havaalanı inşaatı projesi Türk müteahhitlik sektörünün yurtdışında bir...