15 / 05 / 2024

türkmenistan türk fuarında neler sergilenecek

türkmenistan türk fuarında neler sergilenecek

Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 5.Türk İhraç Ürünler Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Bugün ziyaretçilere kapısını açacak olan Türk fuarının resmi açılış töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin de katılımıyla gerçekleştirilecek...

Bank of America’dan bazı Türk bankaları için tavsiye!

Bank of America Türk bankalarında hedef fiyatını yüzde 110 yükseltti. Banka, yayımladığı araştırma raporunda Türk bankalarının durumunda iyileşme olduğuna işaret etti. Hedef fiyatların ortalama yüzde 110 yukarı yönlü revize edildiği raporda, Garanti ve Yapı Kredi için al tavsiyesi verildi.

Türk mutfağının olmazsa olmazı 'soğan' fiyatları işte bu yüzden çıkıyormuş

Son zamanlarda yükselen soğan fiyatları ile alakalı Tarım Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Neredeyse soğansız yemeğin olmadığı Türk mutfağında yükselen  soğan fiyatlarının nedenini merak ediliyordu.

Diğital Türk lirasında büyük adım! İlk ödeme yapıldı

Dijital ortamda kullanılan ve bir merkez bankası tarafından yönetilmeyen para birimleridir. Bu tür para birimleri, genellikle kripto para birimleri olarak bilinir Son yıllarda kullanılan kripto paraların önüne geçilmekte zorlanılırken, Merkez Bankası,  Dijital Türk Lirası ile ilgili açıklama yaptı.

Türk lirasında büyük devrim! Artık yeni döneme geçilecek, herkesin öğrenmesi gerekiyor

Türk lirasında yeni adımlar atılmaya devam ediyor. Hükümet tarafından Türk lirasına ilişkin yeni bir adım daha atıldı. İşte o adımın detayları...

Dijital Türk Lirası ne zaman uygulanmaya başlanacak? İşte borsalarda yerini alacağı tarih

Dijital Türk Lirası Projesi'nın akıbeti belli oldu. Türk Lirası'nda yepyeni bir dönem başlıyor. HAVELSAN açıkladı. İşte detaylar...

Dijital Türk Lirası'nın riskleri neler? 

Merkez Bankası’nın, “Dijital Türk Lirası Ar-Ge Projesi”ni hayata geçirmesi ile beraber çok sayıda yatırımcı bu borsadaki riskleri merak etti. Peki, Dijital Türk Lirası'nda ne gibi riskler bulunuyor?

Türkçimento sektörün ilk sanal konferans ve fuarını gerçekleştiriyor!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan 2021 tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı “DIGITALCEM”i yapılıyor.

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Gençtürk Otomotiv İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gençtürk Otomotiv İnşaat Emlak Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Oğuzhan Gençtürk ve Temel Gençtürk ortaklığında kuruldu.

Türk Lirası'nda 2 yılın en hızlı yükselişi!

Dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nda yaşanan başkanlık değişimi, ABD'de Joe Biden'ın başkanlık yarışını önde tamamlaması, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberleri sonrasında yeni haftaya sert düşüşle başladı. Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 5 değer kazanarak 8.02 seviyesini gördü.

38. Amerikan-Türk Konferansı'nda inşaat ve altyapı sektörleri ele alındı!

Koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl ilk kez sanal ortamda gerçekleştirilen 38'inci Amerikan-Türk Konferansı kapsamında, "Dijital Ekonomi" ile "İnşaat ve Altyapı" panelleri de gerçekleştirildi.

Türk ve Amerikan iş dünyası inşaat sektörünü değerlendirecek!

Türk ve Amerikan iş dünyası, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl sanal ortamda düzenlenecek 38'inci Amerikan-Türk Konferansı'nda, iki ülkenin ekonomik, ticari ve stratejik ilişkilerini değerlendirecek, inşaat sektörü de konuşulacak.

Özbekistan'daki inşaat fuarına Türk damgası!

Özbekistan'daki 21. Uluslararası İnşaat Fuarı'nda 30'a yakın ülke temsil edildi. Etkinlikte Türk iş adamları projeleriyle dikkat çekti...

türkmenistan türk fuarında neler sergilenecek Haberi

türkmenistan türk fuarında neler sergilenecek


Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat, 5.Türk İhraç Ürünler Fuarı’na ev sahipliği yapacak. Bugün ziyaretçilere kapısını açacak olan Türk fuarının resmi açılış töreni, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Türkmenistan Devlet Başkan Yardımcısı Palvan Taganov tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. 


Türkmenistan’da 2014 yılının ilk uluslararası fuarı Meridyen Fuarcılık ile Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası ortaklaşa düzenleyecek. Türk İhraç Ürünleri Fuarı, Türkmenistan’da geleneksel olarak düzenlenen önemli bir fuara dönüştü. Bu yıl 5’incisi düzenlenecek fuara, 91 Türk firması katılacak. Fuarda mobilyadan inşaat malzemelerine, ev tekstilinden gıdaya, tekstilden ev gereçlerine kadar Türk firmaları tarafından üretilen yüzlerce ürün, Türkmen pazarına tanıtılacak.


Türk Fuarı, Türkmenistan Bakanlar Kurulu toplantısında da gündeme getirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov’a, 11-13 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek Türk İhraç Ürünleri Fuarı hakkında bilgi verildi. Berdimuhamedov, bu fuarın önde gelen...