07 / 05 / 2024

Türkmenistan ve Azerbaycan arasında gemi seferleri

Türkmenistan ve Azerbaycan arasında gemi seferleri

Türkmenistan ve Azerbaycan arasında gemi seferlerinin başladığını söyleyen Türkmenistan'ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, soruları yanıtladı. İnşaat sektörüne de değinen Serdarov ''42 milyar dolar kaynak ayırdık'' dedi.

Azerbaycan, Kahramanmaraş’ta konut ve okul inşa edecek! Resmi Gazete’de yayımlandı!

Türkiye ve Azerbaycan arasında, Kahramanmaraş’ta konut, ilköğretim okulu, anaokulu ve kültür merkezi yapımı konusunda iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu anlaşma, Resmi Gazete’de yayımlandı.

Rönesans'tan Türkmenistan’a çok amaçlı otel ve iş merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Endüstri Tesisleri, Türkmenistan'da  çok amaçlı otel ve iş merkezi hayata geçirdi. 

Sehil İnşaat, Türkmenistan'daki tazminat davasını kaybetti!

Muhammet Çap tarafından 1972'de İstanbul’da kurulan Sehil İnşaat, Türkmenistan yönetimi ile anlaşamadı ve ülkede projeler sebebiyle mahkemelik oldu. Mahkemenin sonucu açıklandı.

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı için ilk adım!

Türkmenistan ve Afganistan arasında Akina-Andhoy demir yolu hattı açılması ve altyapı projelerinin hayata geçirilmesi ile ilgili konferans çevrimiçi olarak yapıldı.

Emaar'dan Türkiye ve Azerbaycan yerine Ermenistan’a jest!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri Emaar, 21 Eylül’de Burj Khalifa’yı Ermenistan bayrağı ile renklendirdi. Şirket, Türkiye ve Azerbaycan'ı ise es geçti.

ABD, Afganistan ve Türkmenistan ortak inşaat projeleri hayata geçirecek!

ABD, Afganistan ve Türkmenistan arasındaki ticari, ekonomik ve ikili ilişkilerin de geliştirilmesi adına ortak çalışmaların başlatılacağı belirtilirken, bu konuda lojistik, inşaat ve enerji alanında kapsamlı projelerin hayata geçirileceği bildirildi.

Türkiye ve Azerbaycan arasında çevre ve şehircilik alanında iş birliği!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Azerbaycan Devlet Emlak Komitesi Başkanı Hasanov'u kabul etti. Bakan Kurum, "Çevre ve şehircilik alanında da diğer alanlarda olduğu gibi iki ülkedeki iş birliğini çok daha yukarıya çekecek çalışmaları yapma kararı aldık" dedi...

Polimeks'ten Türkmenistan'a havaalanı ve kompleks projesi!

Türkmenistan’ın ev sahipliğinde gerçekleşecek Asya Kapalı Salon Dövüş Sanatları Oyunları'na Türk müteahhitlik firması Polimeks adını yazdırdı. Türkiye’nin birinci inşaat şirketi olan Polimeks, hem Aşkabat Havaalanı hem de Olimpiyat kompleksine imza attı.

Ant Yapı'nın Türkmenistan projesi teslim edildi!

Ant Yapı tarafından Türkmenistan'ın Lebap Vilayetin'de inşa edilen şehrin içme suyunu sağlayan tesis tamamlandı ve Ocak ayında teslim edildi.

Türkler Orta Asya'da en çok Türkmenistan'da yatırım yapıyor!

AKP Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, meclis toplantısında Türkiye ve Türkmenistan arasındaki ticaret, eğitim, kültür, enerji, inşaat ve ulaştırma alanlarındaki ortaklıklarına değindi..

Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım sağlanacak!

Bakan Arslan "Pekin’den Londra’ya kesintisiz ulaşım için Türkmenistan ve Azerbaycan ile Aşkabat Bildirisi imzalandı" diye konuştu.

Mustafa Elitaş Türkmenistan'daki projeleri inceleyecek!

Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, yarın Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ı ziyaret edecek. Elitaş, Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Türkmenistan'da faaliyet gösteren Türk müteahhit ve yatırımcılarının tesis ve projelerini inceleyecek.

Türkmenistan'daki sahabe türbeleri restorasyonunda sona doğru!

Türkmenistan hükumeti ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında imzalanan Hakem el-Gıfari ile Büreyde el-Eslemi sahabe türbelerinin restorasyonu projesinde sona yaklaşıldığı belirtildi.

Türkmenistan ve Azerbaycan arasında gemi seferleri Haberi

Türkmenistan ve Azerbaycan arasında gemi seferleri

¦ Türk inşaat şirketleri Türkmenistan'daki projelerle yakından ilgileniyor. 

Halihazırdaki projelerle ilgili bilgi verir misiniz? 

Türkmenistan, son yıllarda Türk müteahhitlik şirketlerinin Orta Asya'da en çok proje üstlendikleri ülke konumunda. Türkmenistan'da yapılan hastane yol vb. inşaatların çoğunu Türk şirketler üstleniyorlar. Türkmen tarafı çok büyük projelerde Türk kardeşlerine inandı. Halihazırda Afganistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Gürcistan ve Türkiye otoyol projesi devam ediyor. Biz de Türkmenistan'daki karayollarını yeniliyoruz. Bu projelerde Türk ve Türkmen şirketler birlikte çalışıyorlar. İnşallah 2016 yılı başında projeler tamamlanmış olacak. Proje tutarı 2 milyar doları aşıyor. Bu proje 2030 yılına kadar köy yollarını da kapsayacak şekilde devam edecek ve tüm otoyollarımız yenilenecek. Yeni köprüler, havalimanı yapılıyor. Tüm bu inşaat projeleri için yaklaşık 42 milyar dolarlık kaynak ayrıldı.


Türkiye ile Türkmenistan arasındaki ticaret hacminin artırılması için...