14 / 05 / 2024

TÜRKSAT projeleri

TÜRKSAT projeleri

Türksat, evlerde kullanılan mevcut çanak antenlere alternatif olarak daha küçük bir anten geliştirdiğini açıkladı. Prototipi tamamlanan bu çanak anten sayesinde görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması hedefleniyor

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?

Türksat tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, hangi pozisyonlara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Tren ve uçak biletlerine zam mı geliyor? Bakan Uraloğlu’ndan bilet fiyatları ile ilgili son dakika açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, canlı yayın sırasında ülkenin ulaştırma projeleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Ayrıca, Bakan Uraloğlu, tren ve uçak biletlerine yönelik olası zam konusuna da değinerek açıklamalarda bulundu.

Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatları yüzde 28 düştü! 

Almanya'da konut inşaat ruhsatları, ocak-ağustos ayında 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 28 geriledi. Yükselen faiz oranları nedeniyle konut inşaat ruhsatlarının azaldığı belirtildi. Yüksek faiz oranları yeni projeleri vurdu: Konut inşaatların yüzde 28 düştü. 

TÜRKSAT 6A'da sona gelindi! Ne zaman fırlatılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 2024 yılının mart ayında yerde teslimini planladıklarını, haziran ayı içinde de fırlatma işlemlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

TÜRKSAT personel arıyor! TÜRKSAT hangi kadrolarda personel alımı yapacak? İşte detaylar!

TÜRKSAT yeni personellerini aradığını duyurdu. TÜRKSAT, personel alımı için başvuru şartlarını ve detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar!

Türksat Kablonet’ten yılın internet kampanyası! 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internetiniz olsun

Türksat Kablonet, yılın son tarifsiz internet kampanyasını duyurdu. Sizde 5O TL’den başlayan fiyatlarla sınırsız internete sahip olabilirsiniz. İşte detaylar…

TÜRKSAT duyurdu! 73 farklı iş grubundan en az lise mezunu yüksek maaşla personel alacak! Başvurular başladı...

TÜRKSAT 73 farklı meslek branşından 200'e yakın personel alacağını ilan etti. Peki TÜRKSAT personel alımının detayları ne oldu? İşte 2022 TÜRKSAT personel alımına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

İBB büyük depreme yönelik hangi projeleri yürütüyor?

İstanbul'da beklenen büyük depreme ilişkin çalışmalar sürdürülüyor. Peki İstanbul Büyükşehir Belediyesi olası bir depreme karşı hangi projeleri yürütüyor?

Kamu yatırımlarında aslan payı ulaştırma projelerinin!

2022 Yıllık Yatırım Programı Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye 2022'de 184.3 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirecek. Geçtiğimiz yıl bu rakam 138.2 milyar TL olarak açıklanmıştı. 2022'deki yatırım programında en büyük payın sahibi 49.7 milyar TL ile yine ulaştırma projeleri oldu.

İzmir'de metro projeleri için bütçeler belirlendi!

İzmir'de 2022 Mali Yılı için bütçe kararları alındı. Ayrılan bütçeler arasında metro projeleri de yer alıyor.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesinde hayata geçireceği projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak.

TOKİ Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi projeleri için zemin etüt raporu hazırlatacak...

TÜRKSAT projeleri Haberi

TÜRKSAT projeleri

Evlerde kullanılan ve genelde kentlerde görüntü kirliliği yaratan büyük çanak antenler tarihe karışmak üzere. Türksat Genel Müdürü Ensar Gül, çok  büyük ve montajı zor olan çanak antenlere oranla daha estetik ve küçük düz ante prototipi geliştirdiklerini, binaların ya da evlerin duvarlarına yerleştirilebilen, istenilen renge boyanabilen düz antenin, görüntü kirliliğini ortadan kaldıracağını bildirdi.


Gül, AA’ya yaptığı açıklamada, TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı’nın (TEYDEB) finansal desteğiyle Ar-Ge çalışması yaptıklarını vurgulayarak, prototipi ve testleri tamamlanan antenin ticarileştirilme çalışmalarına da geçileceğini söyledi. Televizyon yayınlarına yönelik geliştirilen düz anten prototipinin, 4’ü mühendis olmak üzere 6 kişilik bir ekipçe 1.5 yılda tamamlandığını anlatan Gül, prototip boyutunun 35x35 santimetre olduğunu, yeni bir versiyonun çalışmalarına da başladıklarını kaydetti.


Montajı kolay olacak


Mevcut çanak antenlerin çok büyük, montajının da...