18 / 05 / 2024

Türofed 2015

Türofed 2015

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Ramazan ayının iç piyasaya getireceği turizm hareketliliğinden ümitli olduklarını söyledi.

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Bülent Tüfenkci'den Malatyadaki depremzedelere müjde!

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 2015 yılında Malatya’da Hekimhan ve Kuluncak ilçelerinde yaşanan deprem sonucunda konutları hasar gören depremzedelere müjde verdi. 

TÜROFED'den Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 9 maddelik mektup!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), sektörün acil sorunlarının çözümü için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 9 maddelik talep formu sundu.

ISIDEM Yalıtım pazar payını 3 kat artırdı!

ISIDEM Yalıtım, 2015 yılının ilk çeyreğinde faaliyete aldığı LEED sertifikalı tesislerinde ürettiği ürünleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüyerek başarısını pekiştirdi.

Türkiye’de hane halkı kullanılabilir fert geliri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını dün açıkladı.

Türkiye hazır betonda 6 yıldır lider!

Hazır betonla Avrupa'dan yaklaşık 100 yıl sonra tanışan Türkiye, 2015 yılında ürettiği 107 milyon metreküp hazır beton ile küresel ölçekte iddialı bir konumda bulunuyor.

Hanehalkı Tüketim Harcaması yüzde 26'ya yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı 'Hanehalkı Tüketim Harcaması' istatistiklerini açıkladı. Buna göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı bir önceki yıla göre 1,2 puanlık artışla yüzde 24,8'den yüzde 26'ya yükseldi.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

Türkiye'de yabancı yatırımcıların öncelikli tercihi gayrimenkul!

Türkiye, 2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekerek 2014'te 22. sıradan 20. sıraya yükseldi.

Dünya Yatırım Raporu 2015 açıklandı!

Dünya Yatırım Raporu'na göre Türkiye, 2015 yılında bir önceki yıla göre yüzde 36'lık artışla 16,5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekti.

DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD dolar/metrekare/ay seviyesinde kaldı.

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davada son durum!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davalardan 2015/812 E.S.ve 2015/813 E.S. nolu dosyalar için İstanbul 8. Vergi Mahkemesi, Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere, dava konusu ödeme emrinin iptaline karar verdi.

İnşaat istihdam endeksi 2015 yılının son çeyreğinde yüzde 1,9 geriledi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılının son çeyreğine ilişkin inşaat iş gücü girdi endekslerini açıkladı. İnşaat istihdam endeksi, geçen yılın son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 1,9 geriledi.

Türofed 2015 Haberi

Türofed 2015

Rusya ve bağımsız devletlerden gelen turist sayısının azalması kıyı bölgelerini olumsuz etkiledi. Özellikle Antalya, ilk 6 ayda geçen yıla oranla yüzde 10 geriledi. Turizmciler, zararı en aza indirmek için kemer sıkıp fiyat indirimine gitti. Rusya pazarında yüzde 32'lik kaybın olduğunu belirten Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Ramazan ayının iç piyasaya getireceği hareketlilikten ümitli olduklarını söyledi. 



Rusya'nın etkisi Kayıp bir yıl yaşanıyormuş gibi bir izlenimin olduğunu dile getiren Osman Ayık, yaşanan kaybı Rusya ve bağımsız devletlerden gelen akışın yavaşlamasına bağladı. Yaşanan durumun turizmcilerin kontrolü dışında gelişen bir takım olaylardan kaynaklandığına değinen Başkan Ayık, sezonun kıyı bölgelerinde kayıpla kapanacağını belirterek, "Bu sene bu kayıpları minimize etmek için elimizden gelen her türlü çabayı harcayacağız ama muhtemelen kıyı bölgelerinde belli başlı bir...