02 / 05 / 2024

türsab icra 2020

türsab icra 2020

Koronavirüsü sebebiyle zor günler geçiren turizm sektöründen bir kötü haber de TÜRSAB’dan geldi. Banka tarafından yapılan icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.

Site aidat borcunu ödemeyen Rıza Sarraf'a kötü haber: İcra takibi başlatıldı!

Şarkıcı Ebru Gündeş’in eski eşi Rıza Sarraf'a ait İstanbul Beylikdüzü'ndeki dairelerin yaklaşık 400 bine yakın aidat borcundan dolayı icra takibi başlatıldı ve dairelere haciz konuldu.

TÜRSAB’ın fiyat indirimi çağrısına turizmcilerden destek geldi!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’nın, iç pazarda otel fiyatlarının indirilmesi için yaptığı çağrıya destek geldi. Türkiye Genç İş İnsanları Derneği Başkan Yardımcısı Şebnem Akman Balta, “İç pazarı kazanmak için oteller acilen indirime gitmeli” dedi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...

TürkTraktör’den iş makineleri alanında önemli gelişme!

Türkiye’nin otomotiv alanındaki ilk üretici firması TürkTraktör, önemli bir kilometre taşını geride bıraktı. TürkTraktör, 2020’nin başında gerçekleştirdiği lansmanını yaptığı yerli kazıcı yükleyicilerde bininci iş makinesi üretimini gerçekleştirmeyi başardı.

TÜRSAB Başkanı: ‘Bu yıl saç ektirmek için gelenlerde yüzde 20 artış olacak’

TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, saç ekimi ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Başkan Bağlıkaya, "2023 yılında saç ekimi için gelenlerin geçen yıla göre yüzde 20 civarında artacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.

AVM'de kabus dönemi bitti! Günlük sayı 5 milyona ulaştı

Türkiye'de 2020 Mart ayından itibaren etkisi altına alan Kovid-19 kabusunun sona ermesi alışveriş merkezlerindeki müşteri sayısının neredeyse dibe vurmasına neden olmuştu. Pandemi tedbirlerinin kalkmasıyla AVM'lerin ziyaretçi sayısı pandemi öncesi döneme yaklaştı.

TÜRSAB üyelerinin aidat tepkisi!

TÜRSAB, 2020'de muaf tutulan üyelik aidatını bu yıl 3 bin 734 liraya çıkarınca, üyeler imza kampanyası başlattı.

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2020'de yüzde 1,8, geçen yılın son çeyreğinde yüzde 5,9 büyüme gösterdi.

Türkiye'de 2020'de 99 bin 588 esnaf kepenk indirdi!

Ticaret Bakanlığı, CHP Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar’ın yazılı soru önergesini cevaplayarak geçen yıl kapanan şirket sayısını açıkladı. Sancar’a verilen cevapta 2020'de 99 bin 588 esnafın dükkanının ve 40 bin 735 şirketin kapandığı kaydedildi.

2020’de en çok iş alan 20 müteahhit belli oldu!

Türkiye’nin 2020'de en çok sözleşme imzalayan 20 müteahhidi açıklandı. Listenin başındaki 5 firma değişmedi. İlk sırada 20 sözleşmeye 34.5 milyar TL imza atan Kalyon İnşaat oldu. Kolin ikinci, Cengiz üçüncü, Makyol dördüncü, Özgün beşinci sırada yer aldı. 

Gayrimenkulde tüm yılların rekoru kırıldı!

Türkiye'de 2020 yılında 1 milyon 499 bin 316’sı konut olmak üzere toplamda 2 milyon 678 bin 74 satış işlemi yapıldı ve tüm yılların rekoru kırıldı...

2020'nin konut satış röntgenini çektik!

TÜİK tarafından açıklanan 2020 yılı konut satış istatistikleri verilerine göre, Türkiye genelinde 2020 yılında toplam 1 milyon 499 bin 316 konut satış sonucu el değiştirdi. Peki en çok konut hangi ilde satıldı? 2020'de kaç sıfır konut satıldı? İşte merak edilen detaylar...

türsab icra 2020 Haberi

türsab icra 2020

Kültür ve Turizm Bakanlığı denetçileri tarafından mercek altına alınan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) borç batağında olduğu iddia edildi.

Sözcü'de yer alan habere göre, sektörden gelen şikayetler üzerine denetime tabi tutulan kurumun 2019 yılı sonu itibariyle 759 milyon 356 bin lira borcu bulunduğu belirtildi.

Yapılan incelemede TÜRSAB'a bağlı birlik ve kuruluşların hemen hemen hepsinin 2018 ve 2019 yıllarında zarar ettiği görüldü.

MERKEZ BİNASI İCRADAN SATILDI


TÜRSAB'a karşı bankalar, acenteler ve satıcılar tarafından 2018 ve 2019'da yaklaşık 30 adet icra takibi yapıldı. Kesinleşen dosyalara ait borç tutarı yaklaşık 126 TL olarak belirlendi.

Diğer bir yandan bir banka tarafından gerçekleştirilen icra takibi neticesinde ise TÜRSAB ana hizmet binasının bulunduğu gayrimenkule haciz işlemi uygulandı ve bina geçtiğimiz günlerde ihale yoluyla satıldı.

TÜRSAB'ın Beşiktaş genel merkez binası 100...