02 / 07 / 2024

Türsab yazlık tasarısı

Türsab yazlık tasarısı

TÜRSAB Marmaris Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı İsmail Özbozdağ, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Seyahat Acenteleri ve Seyahat Acenteleri Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Taslağı" hazırlandığını söyledi.

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Türkan İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türkan İç Mimarlık Tasarım Danışmanlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de kuruldu.

Almanya'nın ucuzluk marketi Lidl'in 599 Euro'ya sattığı 'Türkiye tatili' kısa sürede tükendi!

Alman market zinciri Lidl'in Ocak 2023'te Side'de 599 avroya  (yaklaşık 10 bin TL) sattığı 3 haftalık tatilin yoğun ilgi nedeniyle kısa sürede tükendiği bildirildi. 

Koronavirüsle yazlık evlerde ısı yalıtımının önemi arttı!

İZODER (Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği), Başkanı Levent Gökçe yazlık evlerde ısı yalıtımının önemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Koronavirüs korkusu yazlık fiyatlarını yükseltti!

Koronavirüs salgınıyla birlikte birçok insan tatillerini yapmak için yazlık kiralamayı ya da satın almayı seçiyor. Bu durum da Çeşme'den Şile'ye, Bodrum'dan Kaş'a kadar yazlık bölgelerde fiyatların yükselmesine yol açtı.

Yazlık evlerde ısı ve su yalıtımıyla enerji tasarrufu!

Koronavirüs sebebiyle büyük şehirlerde yaşayanların mevsim itibarıyla yazlık evlere yöneldiğini belirten İZODER, yazlık binaların ısı ve su yalıtımla  uygulamalarıyla hem yaza hem de kışa hazır hale getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. 

134 yıllık tarihi Casa Garibaldi Binası 10 yıllığına TÜRSAB'ın!

Beyoğlu'nda yer alan 134 yıllık Casa Garibaldi Binası'nın kullanım hakkı 10 yıllık süre ile Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'ne (TÜRSAB) geçti. 

KDV tasarısı yasalaştı!

Katma Değer Vergisi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı.

Adana İnşaat Fuarı Türkiye ve Kıbrıs'ı bir araya getirdi!

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen Adana İnşaat ve Yapıda Yenilikler Fuarı Türk ve Kıbrıs heyetlerini bir araya topladı.

Türkiye yazlık almak için en uygun ikinci ülke!

İngiliz danışmanlık şirketi Fairfx yaptığı araştırmalar sonucunda yazlık satın almak için en uygun ikinci ülkenin Türkiye olduğunu açıkladı

49 yıllık otobüs yazlık eve dönüştü!

Güney Galler ile Londra arasında yolcu taşıyan 49 yıllık otobüs yazlık evine dönüştürüldü. 700 Sterlin'e satın alınan otobüsün muhteşem eve dönüşmesi için 4 bin Sterlin harcandı.

Rus hükümeti Türk Akımı yasa tasarısını onayladı!

Rus hükümetinin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı anlaşmasının onaylanmasına ilişkin yasa tasarısını kabul ettiği bildirildi.

Coldwell Banker rotasını Güney Kıbrıs’a çevirdi!

Kıbrıs emlak sektöründe hızlı bir başlangıç yapan Coldwell Banker'ın yeni rotası Güney Kıbrıs Coldwell Banker Türkiye ve Kıbrıs Başkanı Gökhan Taş, Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinde Atıl Ayaz'ın konuğu oldu. İşte röportajdan öne çıkan detaylar..

Türsab yazlık tasarısı Haberi

Türsab yazlık tasarısı

İsmail Özbozdağ, taslakta "yerli ve yabancılara ait konutların turizm amaçlı pazarlama ve kiralama faaliyetlerini yürütme" yetkisinin, seyahat acenteleri ve tur operatörlerine verilmesinin ön görüldüğünü dile getirdi. Taslağın yasalaşmasının faydalı olacağını dile getiren Özbozdağ, "Bu kanun vergi kaçakçılığını önler. Turizm amaçlı başkalanna kiraya verilen konutlar yasal hale gelirlerse kayıtlı işletme olurlar ve işlerini daha düzgün yaparlar" dedi. Diğer turizm bölgesinde olduğu gibi Marmaris'te de turistlere kiraya verilen evler olduğunu dile getiren Özbozdağ, bu faaliyetlerin yasal statüye kavuşmasıyla alternatif olarak turizmde yeni bir trend ortaya çıkabileceğini dile getirdi. 


Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu ise otel fiyatları yüksek olduğu için Avrupa'daki bazı ülkelerde binlerce rezidansın turizm amaçlı kiraya verildiğini belirtti. 


Yeni...