23 / 07 / 2024

TURYİD kira

TURYİD kira

TURYİD, Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, AVM yatırımcılarına işletmelerden iki ay kira alınmaması ve 2020 sonuna kadar ciro kirası uygulanması talep edildi...

Konut satışlarındaki düşüş kira bedellerini yükseltti!

Son iki yıldır konut satışlarında düşüşe dikkat çeken İzmir Emlak Kulübü Derneği Başkanı Rıdvan Akgün konut alanların olmadığı sürece kira fiyatlarında artışların devam edeceğini belirtti. 

Konut satışlarındaki sert düşüş kira fiyatlarını nasıl etkiledi?

Konut satışlarında düşüş devam ediyor. Evini satamayan mülk sahibi evini kiraya veriyor. Satılamayan konutların kiralığa dönmesi ile birlikte kiralarda yüzde 25 gerildi.

Yeme-içme sektöründen kira, icra ve iflas çağrısı!

Genelgeyle kapatılan yeme-içme işletmelerine kamu bankaları icra takibi başlattı. TURYİD Başkanı Kaya Demirer, "Bir taraftan kamu kapatacak, bir taraftan da kamu bankası borcunu öde diyor. Neyle ödeyeceğim? Yazarkasamda kilit var" dedi. 

TF Varlık Kiralama'nın yurt dışı kira sertifikası ihraç programı iptal edildi!

TF Varlık Kiralama tarafından Malezya Menkul Kıymetler Komisyonunca tesis edilen IMTN programının iptaline ilişkin her türlü işlemin yürütülmesi için en az bir Yönetim Kurulu Üyesi ile birlikte  şirket imza yetkililerinin yetkilendirilmesi kararlaştırıldı.

TURYİD'den AVM yatırımcılarına 'iki ay kira almayın' çağrısı!

TURYİD, Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere yönelik açıklama yaptı. Açıklamada, AVM yatırımcılarına işletmelerden iki ay kira alınmaması ve 2020 sonuna kadar ciro kirası uygulanması talep edildi...

TF Varlık Kiralama'nın yurt dışı kira sertifikası ihraç programı iptal edildi!

TF Varlık Kiralama Yönetim Kurulu tarafından  yurt dışı kira sertifikası ihraç programı iptal edildi.Program iptaline ilişkin her türlü işlemin yürütülmesi için en az bir Yönetim Kurulu Üyesi ile birlikte şirket imza yetkililerinin yetkilendirilmesi kararlaştırıldı.

Kiracıyı ve ev sahibini koruyan haklar!

Ev sahibi ve kiracı arasında maalesefki sorunlar yaşanabiliyor. Tahliye talebinin reddi, habersiz tahliye talebi, yasa dışı kira artışı... İşte mülk sahibi ile kiracı arasında yaşanabilecek sorunlar ve çözümleri...

TOKİ'den emekliye ev desteği!

TÜED, TOKİ konutlarında kontenjanın yüzde 50'ye çıkmasını ve kira yardımını gündeme taşıdı. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emekliler ise TOKİ'nin emekli kontenjanını artırmasını dört gözle bekliyor.

KT Kira Sertifikaları yurt dışı kira sertifikası 6. ödemesini yaptı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş.,'nin yurt dışı kira sertifikası 6. kupon ödemesi bugün yapıldı. 

TF Varlık Kiralama 4,412,876.71 MYR'lik 7'nci getiri ödemesini yaptı!

TF Varlık Kiralama, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt dışı kira sertifikası 7. getiri ödemesi hakkında açıklama yaptı.

TF Varlık Kiralama kira sertifikasının 6. getiri ödemesi tamam! 

TF Varlık Kiralama A.Ş., Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yurt dışı kira sertifikası getiri ödemesi hakkında açıklama yaptı.

KT Kira Sertifikaları yurt dışı kira sertifikası 7. ödemesi yapıldı!

KT Kira Sertifikaları Varlık Kiralama A.Ş.,'nin yurt dışı kira sertifikası 7. kupon ödemesi bugün yapıldı.

Kira gelirinde istisna kalktı mı?

Zaman gazetesi uzman yazarı Yusuf Keleş, gelir vergisi ödeyecek olanları yakından ilgilendiren bir konuyu köşesine taşıdı: Kira gelirinde istisna kalktı mı? İşte uygulamadaki son durum...

TURYİD kira Haberi

TURYİD kira

Turizm, Restoran Yatırımcıları ve Gastronomi İşletmeleri Derneği (TURYİD), Kovid-19 nedeniyle zor günler geçiren yeme-içme sektörünün, yaşadığı krizi aşabilmesi için tüm paydaşlara ve kamu yönetimine ilişkin dayanışma ve destek çağrısında bulundu. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; TURYİD'den yapılan dayanışma ve destek çağrısında, sektörün AVM yatırımcıları, cadde mağazalarının sahipleri, yiyecek ve içecek perakendecileri ile kamu yönetimine yönelik beklenti, talep ve tavsiyeleri açıklandı. 

Yiyecek içecek sektörünün koronavirüs sürecinde yaşadığı problemlere değinilen açıklamada, belirli bir süre yatırımcısından çalışanına, tedarikçisinden kiracısına ve mülk sahibine ciddi zorluklarla karşılaşılacağı belirtildi. 

Önerilerin ve tavsiyelerin yer aldığı açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Öncelikle kiracı ve mülk sahibi ilişkisinin sağlıklı devam edebilmesi, kiranın elde edilecek gelirden ödenebileceği gerçekliğini unutmadan, paydaşlarımıza bu süreçte açık ve şeffaf iletişim, empati ve hoşgörü içerisinde bir dayanışmanın devamını...