23 / 07 / 2024

TÜSİAD ulaşım

TÜSİAD ulaşım

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Türkiye'nin turist sayısını 35 milyondan 50 milyona çıkarma hedefi yerine nitelikli turist hedeflemesi gerektiğini belirterek, artık sadece havaalanı ve otel gören turist istemediklerini söyledi...

Demir çelik sektörünün sanal pazarı 10 bin alıcı sayısına ulaştı!

İş Bankası Grubu’nun iştiraki Proemtia, daha yıl bitmeden amacına ulaştı. Demir çelik piyasasının dijital pazarı olarak hizmet veren platform, 10 bin alıcı sayısına ulaştı. Proemtia Genel Müdürü Umut Feyzioğlu, bu seneyi 1 milyar liralık işlem hacmi ile kapatmayı amaçladıklarını belirtti.

Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin 2026'da bitmesi hedefleniyor! 'Sarıyer’e ulaşım süresi 35 dakikadan 5 dakikaya inecek'

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli'nin tamamlanmasıyla birlikte şehir içi imar yolları baypas edileceğini ve Sarıyer'e ulaşım süresinin 5 dakikaya kadar ineceğini söyledi. Tünelin 2026 yılında hizmete açılacağını belirtti.

Öğrencilere büyük müjde! Aile Bakanlığı 2023 öğrenci ulaşım desteği nereden, nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki aylarda, ailelerinin yaşadığı şehirlerden uzakta eğitim-öğretim gören üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlanacağını söylemişti. 2023 ile birlikte, söz konusu destek ödemeleri için de harekete geçildi. Peki, öğrencilere 2023 ulaşım desteği başvurusu n

Bu haberi okumadan yolculuk planı yapmayın! Kişi sayısı ve bütçeye göre en uygun ulaşım araçları hangisi? İşte detaylar…

“enuygun.com” yolcuların yaz sezonunda seyahat tercihlerinden yola çıkarak seyahat masraflarını analiz etti. Kişi sayısı hesaplandığında en uygun ulaşım aracı hangisi oluyor? Detaylar haberimizde...

Şehir içi elektrikli ulaşımın en iyisi! İşte 2022 model Yamaha NEO's…

Siz de şehir içi trafiğinden, park sorunundan ve akaryakıt zamlarından şikayetçi misiniz? Yamaha, şehir içi ulaşımın çileye dönüştüğü günümüzde 2022 model Neo’s ile yeni bir çözüm sağlıyor.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına 1 trilyon 145 milyar TL'lik yatırım!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada 19 senede Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına Bakanlığı tarafından yaklaşık olarak1 trilyon 145 milyar TL yatırım yapıldığını söyledi.

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan ortak açıklama: Türkiye’nin önceliği fiyat istikrarı!

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan yapılan ortak açıklamada, “Fiyat istikrarı sağlanmadan ekonomide başlayan canlanma kısa süreli olur” denildi.

Merkez Bankası'ndan yeni sıkılaştırma adımı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), BIST Repo-Ters Repo Pazarı'nda gecelik borç verme faiz oranı üzerinden sınırlı tutarda sağladığı fon tutarını bugün sıfırlayarak sıkılaştırma adımlarını devam ettiriyor.

Yeni Zigana Tüneli kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, inşaatı süren Yeni Zigana Tüneli ile ilgili "Ülkemizin en önemli, en büyük projelerinden bir tanesi, o da bölgeye çok büyük katkıda bulunacak. İnşallah kuzey-güney aksındaki önemli bir ulaşım ağı olacak" diye konuştu.

Türkiye'den akıllı ulaşım sistemlerinde atak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye'nin tüm ulaşım modlarına entegre, güncel teknolojileri kullanan, yerli ve milli kaynaklardan faydalanan, sürdürülebilir akıllı bir ulaşım ağı oluşturmak amacıyla eylem planı hazırladı. 

Yusufeli Barajı'na ulaşım 39 tünelle sağlanacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu "Türkiye'nin en yüksek barajına ulaşımı sağlayacak 39 tünelin kazı destekleme imalatlarını tamamlama aşamasına getirdik. Hedefimiz 69,2 kilometrelik bu zor yolu 2021 yılı sonunda bitirerek hizmete açmak" diye konuştu. 

Türkiye'de vergi mükellefi sayısı 11,5 milyona yaklaştı!

Türkiye'de vergi mükellefi sayısı, Mart 2020 itibarıyla geçen senenin aynı ayına göre 371 bin 439 kişi artarak 11 milyon 447 bin 535 olarak kayıtlara geçti.

Geçim Yapı Taahhüt Ve Ulaşım Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Geçim Yapı Taahhüt Ve Ulaşım Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Abdulalim Geçim tarafından kuruldu.

TÜSİAD ulaşım Haberi

TÜSİAD ulaşım

TÜSİAD tarafından hazırlanan Sürdürülebilir Turizm raporunun ayrıntılarının değerlendirilmesi amacıyla Movenpick Oteli'nde, sektör temsilcilerinin katılımıyla bir seminer düzenlendi. Burada konuşan TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ünlütürk, Türkiye'nin de içinde bulunduğu Akdeniz çanağının gelecek yüzyılda kirlilik tehdidiyle karşı karşıya olduğunu, sürdürülebilirlik özelliğinin kritik seviyede önem taşıdığını ifade etti.


Belli bir dönemde yoğunlaşan turizm hareketlerinin çevre ve istihdam üzerinde baskı yarattığını, ekonomik olmaktan çıktığını anlatan Ünlütürk, Türkiye'nin kişi başına elde edilen turizm gelirinde bu risklerin karşılığını alamaz durumda olduğunu kaydetti.


İzmir Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı da turizmde hızlı büyümenin beraberinde çevresel bir tahribat getirebileceğini, sürdürebilir turizm ve çevre konusunda halkın bilinçsiz olduğunu, yerel yönetimlerin de yeterli bütçeye sahip olmadığını söyledi.


Turizm beldelerinin çoğunda arıtma tesisi bulunmadığını, bakanlıklar arasında bu konularda yetki karmaşası yaşandığını söyleyen...