02 / 05 / 2024

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen '13. eTürkiye (eTR) Ödülleri'nde Büyükşehir Belediyesi'nin Kepezaltı ve Santral Mahalleleri Kentsel Dönüşüm Projesi finale kaldı.

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

One Clapham Junction'ın son etabı 'The Arrival' Türkiye'ye özel fiyat ve sınırlı sayıda daire avantajıyla satışta!

One Clapham Junction’ın merakla beklenen son etabı 'The Arrival' 3 Kasım Cuma günü Four Seasons otelde düzenlenen basın toplantısından sonra Türkiye’ye özel avantaj ve fırsatlarla satışa çıktı. İşte proje ile ilgili ayrıntılar...

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Lopez: ‘Ekonomide doğru adımlar atıldığına inanıyoruz’

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’nin ekonomi politikasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Lopez, "Merkez Bankasının uyguladığı para politikasının sıkılaştırılması, Hazine ve Maliye Bakanlığının mali açığı azaltma tedbirlerinin konusunda doğru adımlar atıldığına inanıyoruz"

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

El Nino etkisiyle Türkiye'nin Batı ve Güney bölgelerinde sıcaklıklar yükseliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'ne göre, El Nino'nun etkisiyle Türkiye'nin batı ve güney kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerinin 10 derece üzerine çıkacak. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yüksek sıcaklıklara karşı vatandaşların tedbirli olması isteniyor. Üç büyük kentte ise yağış be

Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaştı! Uygun fiyatlı et satışı başlıyor!

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara artık uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak.

Ve Türkiye'nin otomobili TOGG fiyat listesinde Mayıs ayı çılgınlığı; Bu kadarını kimse tahmin etmiyordu!

Geçtiğimiz ay yollara çıkan Türkiye'nin otomobili TOGG vatandaşlardan büyük ilgi görmeye devam ederken Mayıs fiyat listesi dikkat çeken bir sürprizle geldi. İşte TOGG Mayıs ayı güncel fiyatı ve heyecan uyandıran o sürpriz…

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Bayraktar açıkladı: Et ve süt fiyatlarına zam gelebilir!

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, ramazan sonunda market fiyatlarında 39 ürünün 30'unda artış, 9'unda ise düşüşlerin olduğunu söyledi ve et ve süt fiyatlarında artışların görülebileceğini belirtti.

ILO, Türkiye ve Suriye’li çalışanlar için acil destek çağrısı yaptı!

Kahramanmaraş depreminin işgücü piyasasındaki etkileri hakkında rapor yayınlayan ILO, afetten etkilenen Türkiye ve Suriye’deki yüzbinlerce çalışan için “acil destek” çağrısı yaptı.

Aynes Gıda'yı satın alan Tarım ve Kredi Kooperatifleri'nden ilk açıklama geldi! Türkiye'nin ünlü süt markasıydı

Türkiye'de ünlü markalar arasında yer alan Aynes Gıda, TMSF aracılığıyla Tarım ve Kredi Kooperatifleri'ne satıldı. Devralma işleminin ardından ilk açıklamayı yapan ürkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, sektörde ciddi bir oyuncu olacaklarını söyledi.

Yok böyle hamle! Büyük adım Türkiye'den geldi! Çılgınlar gibi altın topluyorlar  

Son zamanlarda Çin ve Hindistan gibi altın ithalatını sürdüren Türkiye yeni dünya düzeninde güçlü adımlarını devam ettiriyor. Türkiye, adeta çılgınlar gibi altın topluyor. İşte ayrıntılar...

Türkiye ve İsrail arasında ihracat açılımı! Başvurular başlayacak

Türkiye ve İsrail arasında normalleşme adımları başladı. Kudüs Ticaret Odası, Türkiye ile önemli bir anlaşmaya imza attı. İşte detaylar…

Türkiye’nin kredi notu yine düştü! Moody’s açıkladı: Türkiye ödemeler dengesi üzerinde artan baskılar ve döviz rezervler

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s Türkiye’nin kredi notunu bir kez daha düşürdü. Peki kuruluşun bu kararı IMF ve Dünya Bankası tahminleriyle tutarlı mı? Türkiye nasıl bir risk altında? Yanıtı haberde…

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı Haberi

TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin birçok özelliği ile Türkiye'ye örnek olan 'Kepezaltı Santral Mahalleleri Kentsel Döşüm Projesi' devlette örnek uygulamalara dikkat çekmek, yenilikçi girişimlerin kamuoyuna tanıtmak, başarılı girişimlerin desteklemek ve özendirilmek, bu yöndeki uygulamaların yaygınlaşmasına katkıda bulunmak için her yıl verilen eTürkiye (eTR) Ödülleri'nde finale kaldı.


KEPEZALTI-SANTRAL 

Konunun uzmanları tarafından Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin bir çok uygulamasında olduğu gibi Türkiye'ye örnek olacağı belirtilen projede, vatandaşlara oturdukları bölgede ev sahibi olma, tek kuruş ödemeden, metrekareleri kadar daire sahibi olma, eski evlerinden taşınırken ve yeni evlerine yerleşirken iki defa taşınma yardımı, kira yardımı gibi imkanlar sunuluyor.


ÖDÜLLER 8 NİSAN'DA 

'Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler', 7Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler', 'Kamudan Kamuya e-Hizmetler' ve 'Yerel Yönetimler' kategorilerinde verilecek ödüller sahiplerini 8 Nisan 2016 günü Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bulacak.



Sabah...