27 / 04 / 2024

tuz gölü yönetim planı

tuz gölü yönetim planı

2000 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilen Tuz Gölü için, hazırlanan yeni yönetim planı 11 Şubat'ta Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından onaylanmıştı. İşte yönetim planının detayları...

İMKON Yönetim Kurulu Üyesi Avcıl: İnşaat maliyetlerinin 4 kat artacağını biz de ön göremedik!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Yönetim Kurulu Üyesi, Osman Avcıl yaptığı açıklamada "İnşaat maliyetlerin en fazla iki kat artacağını düşünüyorduk fakat 4 kat artışı öngöremedik" diye konuştu.

Gül Ayşe Çolak nerelerde çalıştı? Hangi görevleri yürüttü?

Arena Finans Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gül Ayşe Çolak, iş hayatına ne zaman adım attı? Hangi alanlarda görev aldı? İşte Gül Ayşe Çolak ile ilgili merak edilenler...

Loğuzoğlu Yönetim Ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Loğuzoğlu Yönetim Ve Güvenlik Hizmetleri Limited Şirketi Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Çoşkun Bülbül tarafından kuruldu.

Abdullah Gül'den dikkat çeken ekonomik kriz çıkışı: Hayret verici gelişmeyi ilk kez açıkladı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 25. Avrasya Ekonomi Zirvesi'ne katılarak konuşma yaptı. Ekonomik krize ilişkin değerlendirmeler de yapan Gül, yüksek enflasyonun herkes tarafından hissedilen rahatsız edici bir boyuta ulaştığını söyledi. Gül, ekonomideki "Hayret verici" gelişmeyi de açıkladı

Orkun Ergüney, Özak GYO Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi oldu!

Özak GYO tarafından, Yatırımcı İlişkileri Bölüm Yöneticisi ve Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi olarak görev yapmakta olan Turgay Arbak'ın görevinden ayrılması sebebiyle, yerine Orkun Ergüney'in atanmasına karar verildi. 

Binalarda yönetim nasıl olmalı?

Birçok farklı kişinin yaşadığı apartmanlarda, yüzlerce evli büyük sitelerde kararların alınması zor. Bakım-onarım işleri, tadilatlar, alınan paralar, yönetici seçimi, kararlar alınması derken herkesin ortak bir noktada buluşması güç olabiliyor. Peki binalarda yönetim nasıl olmalı?

Martı GYO yönetim kurulu komite üyelerini seçti!

Martı GYO'nun 31 Mayıs 2021 tarih 1075 sayılı Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yönetim kurulu komite üyeleri seçildi.

Özak GYO'nun 2020 yılı yönetim kurulu kararları!  

Özak GYO'nun 2020 yılı olağan genel kurul toplantısına ilişkin yönetim kurulu kararları yayınlandı. 

İstanbul Etiler'deki Alkent Sitesi'nde yönetim kaosu!

İstanbul’un bir zamanlar en ayrıcalıklı sitelerinden biri olan Etiler'deki Alkent Sitesi'nin gündeminde yönetim seçimleri bulunuyor.

Gökhan Gürlek MÜSİAD Ankara Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi!

Gayrimenkul ve inşaat sektörün de başarılı işlere imza atan iş insanı Gökhan Gürlek MUSİAD Ankara Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçildi. 

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Atakule GYO 2020 yılı yönetim kurulu yıllık faaliyet raporu!

Atakule GYO'nun 2020 hesap dönemi yönetim kurulu faaliyet raporu şirket merkezinde ortakların incelenmesine sunuldu. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün yönetim kurulu komite üyeleri güncellendi!

Kuyumcukent Gayrimenkul Yönetim Kurulu'nun 17 Şubat 2021 tarih ve 3 sayılı toplantısında komite üyeliklerinin güncellenmesine oy birliği ile karar verildi. 

tuz gölü yönetim planı Haberi

tuz gölü yönetim planı


Tuz Gölü, 2000 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edildi. Sahip olduğu doğal değerlerin yanında tarım, hayvancılık, tuz işletmeciliği gibi etkinliklerle insan kullanımının yoğun olduğu bir bölge özelliği taşıyan Tuz Gölü, mevcut yasal, sosyal, ekonomik, ekolojik ve hidrolojik şartları incelenerek, akılcı kaynak kullanımı prensiplerini esas alan ve alanın ekolojik değerlerini koruyan gelişme ve koruma politikaları oluşturmak üzere “Katılımcı Planlama ve Birlikte Çözüm” ilkesi esas alınarak Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesinde Yönetim Planı hazırlanmıştı.


Çalışmalar sonucunda; belirlenen vizyon çerçevesinde Tuz Gölü’nün uzun vadeli temel stratejileri ile 5 yıllık yönetime esas biyolojik çeşitliliği ve ekosistem hizmetlerini korumak, su kaynaklarının tüm sektörlerde etkin kullanımını sağlamak, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinde sürdürülebilirliği sağlamak, bölgedeki ekonomik faaliyetleri doğa ekseninde geliştirmek, sürdürülebilir...