28 / 04 / 2024

tüzel kişi ne demektir

tüzel kişi ne demektir

Hükmi şahıs olarak da bilinen tüzel kişi ne demektir, tüzel kişi kimdir sorularının yanıtı haberimizde...

Kişi başına düşen gelirde 21 yıl geriye gittik!

Türkiye, kişi başına düşen gelirde dünya sıralamasında sürekli bir gerileme yaşıyor. 1990 yılında 49. sıradayken 2000’de 67. sıraya inen Türkiye, 2022 yılında ise 78. sıraya kadar düşerek 2001 seviyesine geri döndü.

Ek MTV için dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişiler ne yapmalı?

Dünya yazarı Zeki Gündüz, Anayasa Mahkemesi'nin iptal talebini reddettiği ek MTV'de dava açanlar ile dava açmayıp ödeme yapmamış kişilerin ne yapması gerektiğini kaleme aldı.

Kart borcu kredi borcunu ilk kez solladı! Temmuz ayında 180 bin kişi takibe düştü!

İnsanların geçinebilmek için kredi ve kredi kartı kullanımına ihtiyacı arttıkça geri ödenemeyen borçlarda da resmen patlama yaşanıyor. Bu kapsamda, temmuz ayında 180 bin kişi kart borcu nedeniyle takibe düştü.

Borsada rekor üstüne rekor! Yatırımcı sayısı bir ayda 657 bin kişi arttı!

Borsa İstanbul'da rekor rallisi sürerken yatırımcı akını da devam ediyor. Merkezi Kayıt Kuruluşu'ndan edinilen bilgilere göre borsada yatırımcı sayısı 6 milyon 257 bin 415 kişi ile rekor tazeledi. Buna göre, 2 haftada yatırımcı sayısındaki artış 627 bin olurken, 30 günlük artış 1 milyon 158 bin oldu

TÜİK açıkladı: 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti!

Türkiye'de geçen sene 2 milyon 791 bin 156 kişinin iller arasında göç ettiği belirlendi. Bu kişilerden 50 bin 338 kişi daha iyi konut koşulları nedeniyle göç etti.

Gayrimenkul değerlemede yeni uygulama başladı: 81 ili tek tek kapsıyor!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, gayrimenkul değerlemede özel hukuk tüzel kişi bilirkişilik uygulamasının Türkiye genelinde başlatıldığını aktardı. Uygulama bugün itibarıyla hayata geçiyor.

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy kura çekilişi ne zaman? Emlak Konut GYO 1+1, 2+1, 3+1 isim listesi açıklandı mı?

THY-Emlak Konut GYO Arnavutköy kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Emlak Konut GYO 1+1, 2+1, 3+1 isim listesi açıklandı mı? İşte konu ile ilgili detaylar...

Türkiye’de işsiz sayısı 8 milyon 567 kişiye ulaştı!

TÜİK’e göre işsiz sayısı mayıs ayında 193 bin kişi azalarak 3 milyon 328 bin kişi, işsizlik oranı yüzde 9,5 oldu. Eksik istihdamdakiler ve potansiyel iş gücü de dahil geniş tanımlı işsizlerin sayısı ise 8 milyon 567 bin, oranı da yüzde 22,5 olarak gerçekleşti.

TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı! İşsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), nisan ayı işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre söz konusu dönemde  işsiz sayısı 3 milyon 585 bin kişi oldu! 

Vatan Bilgisayar'dan babalar gününe özel kampanya! İşte Samsung Galaxy S23 fiyatı

Vatan bilgisayar babalar gününe özel tertiplediği kampanya ile gündeme geldi. Samsung Galaxy S23 akıllı telefonu makul fiyata veren ve yanında Samsung Galaxy buds2 kulaklık hediye almak için haberimizind etayını mutlaka okuyun.

Katiplik alımına yaklaşık 5 bin kişi başvurdu! Zabıt katibi maaşları ne kadar 2023? 

625 kişilik katiplik ilanına 5 bini aşkın adaydan başvuru geldi. Peki zabıt katibi maaşları ne kadar 2023? İşte merak edilenler...

TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kent-Kır Nüfus İstatistikleri, 2022 verilerini yayımladı. TÜİK verilerine göre 58 milyon kişi 12 bin kilometrekare alanda yaşıyor.

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

tüzel kişi ne demektir Haberi

tüzel kişi ne demektir

Tüzel kişi ne demektir?

Tüzel kişi ne demektir, tanımı: Tüzel kişi, gerçek kişi olan insanlar gibi maddi bir varlığı olmamasına rağmen hukukun kişi saydığı kurum, kuruluş ve müesseselerdir. Tüzel kişi niteliği taşıyan kuruluşların birbirlerine yazdıkları resmî yazılar birer resmi mektuptur.


Hükmi şahıs olarak da bilinen tüzel kişiler, kamu tüzel kişileri ve özel hukuk tüzel kişileri olmak üzere ikiye ayrılıyor.


*Kamu tüzel kişisi; Devlet, belediyeler, köy gibi kuruluşlardır.

*Özel hukuk tüzel kişisi; Şirketler, kooperatifler, vakıflar, dernekler, sendikalar, siyasi partiler gibi kuruluşlardır.


Tüzel kişilik, yasal organlarının oluşmasıyla kazanılıyor. Tüzel kişiliğin son bulması ise dağılma ya da dağıtma ile gerçekleşiyor.



Işıl Seren...