03 / 05 / 2024

tyd turizm yıl değerlendirme toplantısı sonucu

tyd turizm yıl değerlendirme toplantısı sonucu

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Artık turizm tanıtım faaliyetini bir Türkiye markası içerisinde yerleştiren, bunu küresel strateji haline getiren projelere yer vereceğiz" dedi...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de! 1 Ocak'ta başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51,6 milyar TL'lik gelir vergilendirilecek!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik düzenlemeyle yıllık 51 milyar 638 milyon 400 bin liralık bir kazancın kayıt altına alınması ve vergilendirilmesi bekleniyor.

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yeni 100 Yıl Turizm Gıda İnşaat Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Sezayir Yüksel tarafından kuruldu.

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ütopya Turizm İnşaat'ın 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 16 Aralık'ta!

Ütopya Turizm İnşaat'ın gündem maddelerini görüşmek üzere 16 Aralık 2020 Çarşamba Günü Saat 11.00'da 2019 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısının, Çankaya Mah. Çankaya Cad. No: 28 /5 Çankaya / ANKARA adresinde bulunan Şirketimiz merkezinde yapılmasına karar verildi. 

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

2023 yılı turizm stratejisinde hedef 75 milyon turist!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türkiye'nin 2023 yılı turizm stratejisini açıkladı. Bakan Ersoy hedeflenen turist sayısının 75 milyondan fazla, turizm gelirlerinin ise 65 milyar dolar olduğunu söyledi.

Utopya Turizm İnşaat 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı sonucu!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı bugün şirket merkezinde gerçekleştirildi. Utopya Turizm İnşaat 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantı sonucu yayınlandı.

Utopya Turizm İnşaat 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 5 Aralık'ta!

Utopya Turizm İnşaat İşletmecilik Ticaret A.Ş. 2017 Yılı Olağan Genel Kurul Toplantısı 5 Aralık'ta şirket merkezinde yapılacak...

2018 yılında 3. turizm hamlesi başlıyor!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği’nin Başkanı Oya Narin, ''2018 yılında ise bütüncül yaklaşımlı bir 3. Turizm Hamlesi denebilecek Dönüşüm Hareketi kriz öncesi döneme yakın bir performans elde edilmesini ve ötesine geçilmesini sağlayacak'' dedi.

Karacaköy İnşaat Turizm Sağlık Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karacaköy İnşaat Turizm Sağlık Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşim Fatma Ataş tarafından 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Turizm tesisi kira ve ecrimisillerine 1 yıl erteleme!

Turizm tesisi için kamu arazisi tahsis edilen Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırımcı ve işletmecilerin 1 Ocak-31 Aralık 2016'da tahsil edilmesi gereken kira, kesin tahsis, kesin izin, irtifak hakkı, kullanma izni bedelleri ve hasılat payları ödemeleri bir yıl ertelenecek.

tyd turizm yıl değerlendirme toplantısı sonucu Haberi

tyd turizm yıl değerlendirme toplantısı sonucu


Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, "Sadece Türkiye içinde kendi kendimize dönük olarak yaptığımız iç faaliyetler, kendi kendimizi ağırladığımız festivaller, turizm faaliyetlerinin artık tamamını geride bıraktık. Bunların hiçbirine hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz. Turizm tanıtım faaliyetini bir Türkiye markası içerisinde yerleştiren, bunu küresel strateji haline getiren projelere yer vereceğiz" dedi.


Çelik, Turizm Yatırımcıları Derneğinin (TYD) Sheraton Otel'de düzenlenen "Geleneksel Yıl Sonu Turizm Değerlendirme Toplantısı"nda, Türkiye algısının yönetilmesinde turizmle ilgili rakamların ortaya konulmasının, Türkiye'nin geldiği konumu göstermesi bakımından önemli ve etkili olduğunu söyledi.


Göreve başladığından bu yana pek çok krizle karşı karşıya kaldıklarını anımsatan Çelik, "konjonktür ve endişelerden uzak, siyasi türbülanslar karşısında pasifist  davranmayan bir kriz yönetimi uygulamayı hayata geçirmeye çalıştıklarını belirtti.


-"Türkiye'nin hikayesini anlatacağız"-


Çelik, Türkiye'nin tanıtım değerlerinin yükseltilmesi için Türkiye'yi anlatan bir tanıtım...