05 / 05 / 2024

UAÜ öğrencileri deprem mimarlığında dünya birincisi mi oldu

UAÜ öğrencileri deprem mimarlığında dünya birincisi mi oldu

FEMA tarafından yapılan "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması" sonuçlandı. Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri yarışmada birinci oldu.

Ünlü Fransız jeolog Le Pichon'un öğrencileri yeni büyük depremler hakkında bilgi verdi!

Ünlü Fransız deprem bilimci Xavier Le Pichon'un öğrencileri, jeofizikçi Pierre Henry ve Romain Bousquet Türkiye'de meydana gelebilecek olan yeni  depremler ve aktif fay hatları ile ilgili açıklamalar yaptı. 

Deprem bölgelerindeki lise öğrencileri için devlet üniversitelerinde ek kontenjan ayrılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, deprem bölgesindeki lise öğrencilerine yönelik olarak, kendi illerindeki devlet üniversitelerinde ek kontenjan ayrılacağını duyurdu. Bu kontenjanlar, öğrencilerin başvurularında yüzde 25 ekstra bir yer sağlayacak.

Depremden etkilenen üniversite öğrencileri dikkat! YÖK son dakika vererek açıkladı!

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), GSM operatörleriyle yaptığı görüşmeler sonucunda deprem bölgesindeki üniversite öğrencileri ve öğretim elemanları için aylık 6 GB ücretsiz internet imkanı sağlama kararı aldı.

Marmaray’da ‘deprem vergileri nerede’ eylemi!

İstanbul'da üniversite öğrencileri, deprem vergilerle ilgili Marmaray'da eylem gerçekleştirdi. Öğrenciler tarafından Marmaray'ın tutacak yerlerine asılan "Deprem Vergileri Nerede?" yazılı dövizler, görevliler tarafından toplandı.

Konutlar deprem bilinciyle inşa edilmeli!

ŞUA İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nimetullah Kaya, Deprem Haftası kapsamında sağlam ve sürdürülebilir binaların hayati önem taşıdığını söyledi.

UAÜ mühendislik öğrencileri mimarlık projesinde birinci oldu!

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) inşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışmasında geliştirdikleri projeyle dünya çapında 33 üniversite arasından genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendi

UAÜ öğrencileri SDC yarışmasından mimari değerlendirme ödülünü aldı!

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri 04-08 Nisan 2016 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde düzenlenen Seismic Design Competition (SDC) yarışmasında önemli bir başarıya imza attı.

Küçükçekmece Belediyesi deprem tatbikatı gerçekleştirdi!

Küçükçekmece Belediyesi Sivil Savunma Günü ve Deprem Haftası dolayısıyla ilçedeki okullarda tatbikat gerçekleştirerek, öğrencileri doğal afetlerde ne yapmaları konusunda bilgilendirdi. Bilgilendirmede doğru bilinen yanlışlara da dikkat çekildi.

Esenler Deprem Parkı'nın içine Bilim Parkı kurulacak!

Esenler Belediyesi, yine bir ilke imza atmaya hazırlanıyor. İlköğretim çağındaki öğrencileri bilime teşvik etmek isteyen Esenler Belediyesi, Bilim Parkı kuracak. Birlik Mahallesi Deprem Parkının içinde kurulacak bilim parkı, birçok yönüyle bir ilk olacak.

Sakarya'da öğrenciler, hayalet binalardan çıkıyor!

Sakarya'da kamu hizmetleri engellenen orta hasarlı binalarda yaşayan üniversite öğrencileri,deprem sonrası inşa edilen Yenikent bölgesine taşınmaya başladı

Celal Şengör İstanbul'un deprem riskini anlatıyor!

Sektörel Fuarcılık tarafından 13-14 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenlenecek TÜYAK 2011 Yangın ve Güvenlik Sempozyumu ve Sergisinde Prof Dr. Celal Şengör İstanbul Deprem Riski ve Tehlikesi isimli bir sunum gerçekleştirecek

DASK'tan günde 40 kuruşa deprem sigortası bilgileri!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) www.facebook.com/dask adresindeki Facebook sayfasında yayına giren Günde 40 kuruş adlı uygulamasıyla hem zorunlu deprem sigortasına dikkat çekecek hem de uygulamayı kullananlara ödüller verecek

Bilgi Üniversitesi öğrencileri, mimarlık ödülü aldı!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Mimari Tasarım Yüksek Lisans öğrencileri İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı  tarafından düzenlenen Çamlıca Tepesi TV Radyo Kulesi Fikir Projesi Yarışmasında Birinci Mansiyon ödülü aldılar

UAÜ öğrencileri deprem mimarlığında dünya birincisi mi oldu Haberi

UAÜ öğrencileri deprem mimarlığında dünya birincisi mi oldu

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri 04-08 Nisan 2016 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde düzenlenen Seismic Design Competition (SDC) yarışmasında önemli bir başarıya imza attı. Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü (EERI) tarafından düzenlenen yarışmada UAÜ öğrencileri, geliştirdikleri proje ile dünya çapında 33 üniversite arasından genel değerlendirmede beşinci, mimari değerlendirme kategorisinde ise dünya birincisi olarak ülkeye döndü.


Amerikan Deprem Mühendisliği Araştırma Enstitüsü (EERI) tarafından düzenlenen ve ana sponsorluğu Amerikan Federal Afet Yönetimi Ajansı (FEMA) tarafından yapılan "Üniversitelerarası Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması" 04-08 Nisan 2016 tarihlerinde Amerika Birleşik Devletleri'nin San Francisco şehrinde düzenlendi. Yarışmaya depreme dayanıklı model bina ile katılan Uluslararası Antalya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü büyük bir başarı elde ederek genel değerlendirmede beşincilik, mimari değerlendirme kategorisinde...