14 / 05 / 2024

üç bina için tahliye kararı

üç bina için tahliye kararı

İnşaat firmasının plansız kazısı, üç bina için yıkım riski doğurdu, Tahliye kararı alınan apartmanlarda yaşayanlar, " Niçin önlem alınmıyor " dedi. Binaların çalışması Haziran ayında başlamıştı.

2 büyük depremi de hasarsız atlatıp simge olmuştu! O bina için gelen yıkım kararına İnşaat Mühendisleri Odası isyan etti

6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi çeklinde nitelendirilen depremlerde çevresindeki yıkıma karşın ayakta kalan İMO Kahramanmaraş Temsilciliği binası, rezerv alanda kaldığı için yıkılacak. Mühendisler, söz konusu binanın yıkılmaması gerektiğini belirtiyor.

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

2 yıllık bina için hayrete düşüren bilirkişi raporu: Üniversite tarafından incelenmesi gerekiyormuş!

Akademisyen İnşaat Mühendisi Mayk İnşaat, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, 2 yıllık bir binanın görsellerine yer vererek, bina için bilirkişiden rapor alındığını, raporda bu binanın Üniversite tarafından incelenmesi gerektiğinin belirtildiğini söyledi. İşte o bina ve yorumlar...

Dışişleri Bakanlığı’na bina yapılması için ayrılan arsanın satışına karar verildi!

Dışişleri Bakanlığı’na bina inşa edilmesi için ayrılan Ankara’nın rantı en fazla yerlerinden Çankaya’daki 132 bin metrekarelik arsanın satışına karar verildi.

Depreme dayanıklı bina nasıl tasarlanır? Depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

En yıkıcı doğal afetlerden biri olan deprem, can ve mal kaybına neden oluyor. Bu nedenle günümüzde depreme dayanıklı bina uygulamaları da yaygınlaştı. Peki depreme dayanıklı binalar nasıl yapılır ve depreme dayanıklı olması için ne yapılmalıdır?

Binalara gaz stop sistemi geliyor! İstanbul, Bursa ve Eskişehir için düğmeye basıldı! 3 ilde deprem önlemi!

İstanbul, Bursa ve Eskişehir'deki 1.5 milyon bina için düğmeye basıldı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı harekete geçti. Konutlarda bulunan doğalgaz sistemi yenilenecek. 

Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

OMÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Sertaç Tuhta, bina güçlendirme çalışmalarını değerlendirdi. Bina güçlendirme nasıl yapılır? Güçlendirme çalışmaları her bina için özel olmalı! Uzman isim tek tek açıkladı! 

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar?

Hasarlı bina için nereye başvurulur? Bina depreme dayanıklılık testini kim yapar? soruları yaşanan Kahramanmaraş depreminden sonra sıkça sorulmaya başlandı. İşte bu soruların yanıtı!

İzmir'de Büyükşehir Belediye binası için çalışmalar başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim tarihinde hasar alan ana hizmet binası için çalışmalara başladı. Bina için danışma kurulu oluşturuldu. 

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Kastamonu Bozkurt'ta 140 bina için acil yıkım kararı! 

Kastamonu'nun Bozkurt ilçesinde sel felaketi nedeniyle ağır hasar alan 140 bina için acil yıkım kararı alındı.

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Rize'de 665 bina için yıkım kararı!

Rize'de meydana gelen sel felaketi sonrasında 665 yapı için yıkım kararı alındı. 

üç bina için tahliye kararı Haberi

üç bina için tahliye kararı

İzmir Gümüşpala'da, Altınyol yanındaki alanda bulunan üç gecekonduyu satın alan inşaat firması, geçen Haziran ayında kazı çalışması başlattı. Büyük iş makinelerinin de kullanıldığı kazı çalışmaları sırasında, gerekli planlama yapılmadığı için bazı bölgelerde çökmeler meyedana geldi. Bunun üzerine inşaat firmasının müracaatıyla bölgede inceleme yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kazıdan dolayı heyelan riskinin bulunduğunu, kazı bölgesinin yanındaki iki apartmana 1.5 metre yakınlıkta büyük çatlaklar oluştuğunu belirtti, buradaki vatandaşların tahliye edilmeleri yönünde karar verdi. Bayraklı Belediyesi de encümen kararıyla, iki apartmanın boşaltılması için ağustos ayında tahliye kararı verdi. Tepki gösteren apartman sakinleri, mimar ve mühendis odalarından, tahliye gerekmediğine dair rapor aldı; mahkeme kararıyla onaylattı. 



DUVAR YAPILMADI...


Aradan geçen 7 ay sonunda, ne inşaat firması ne de Bayraklı Belediyesi, istinat duvarı yapmak için...