28 / 04 / 2024

İzmir'de üç bina için tahliye kararı alındı!

İzmir'de üç bina için tahliye kararı alındı!

İnşaat firmasının plansız kazısı, üç bina için yıkım riski doğurdu, Tahliye kararı alınan apartmanlarda yaşayanlar, " Niçin önlem alınmıyor " dedi. Binaların çalışması Haziran ayında başlamıştı.



İzmir Gümüşpala'da, Altınyol yanındaki alanda bulunan üç gecekonduyu satın alan inşaat firması, geçen Haziran ayında kazı çalışması başlattı. Büyük iş makinelerinin de kullanıldığı kazı çalışmaları sırasında, gerekli planlama yapılmadığı için bazı bölgelerde çökmeler meyedana geldi. Bunun üzerine inşaat firmasının müracaatıyla bölgede inceleme yapan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, kazıdan dolayı heyelan riskinin bulunduğunu, kazı bölgesinin yanındaki iki apartmana 1.5 metre yakınlıkta büyük çatlaklar oluştuğunu belirtti, buradaki vatandaşların tahliye edilmeleri yönünde karar verdi. Bayraklı Belediyesi de encümen kararıyla, iki apartmanın boşaltılması için ağustos ayında tahliye kararı verdi. Tepki gösteren apartman sakinleri, mimar ve mühendis odalarından, tahliye gerekmediğine dair rapor aldı; mahkeme kararıyla onaylattı. 



DUVAR YAPILMADI...


Aradan geçen 7 ay sonunda, ne inşaat firması ne de Bayraklı Belediyesi, istinat duvarı yapmak için çalışma başlattı. Sadece 15 gün önce, belediye ekipleri, istinat duvarı yapılması gereken bölgeye toprak yığdı. Ancak yağışlardan dolayı toprak kaydı, çatlaklar büyüdü. Belediye, bölgedeki üç apartman için bir kez daha tahliye kararı verdi. Tepki gösteren apartman sakinleri, işkence gibi günler yaşatıldığını söyledi, "Önlem alsalar sorun ortadan kalkacak" dedi. 


İzmir 9 Eylül Gazetesi


Geri Dön