25 / 05 / 2024

Uçakla seyahat eden yolcu sayısı 2013

Uçakla seyahat eden yolcu sayısı 2013

Havacılıkta önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Bakan Elvan, son 11 yılda her yıl bir önceki seneye göre uçakla seyahat eden yolcu sayısında önemli artışlar yaşandığını, 2013 yılında ise artışın zirveye çıktığını vurguladı.

Bakan Uraloğlu açıkladı! YHT ile seyahat eden yolcu sayısı 86 milyonu geçti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) seyahat eden yolcu sayısının Türkiye nüfusunu geçerek 86 milyon 100 bin kişinin üzerine çıktığını açıkladı. 

Mesa Holding Bahçeşehir'e yakın 4 milyon metrekarelik bir sosyal konut projesi için start aldı!

Mesa Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu, şu an devam eden projelerini ve hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Yüksek Hızlı Trenlerle ile seyahat eden yolcu sayısı 80 milyona ulaştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, yüksek hızlı trenlerle (YHT) ile bugüne kadar 79 milyon 581 bin vatandaşa hızlı, konforlu, ekonomik ve güvenli seyahat imkanı sağladıklarını kaydetti. YHT ile seyahat detayları ve ayrıntıları haberimizde...

Kiralık araçlarla kaza yapılırsa neler yapmak gerekiyor? Uzmanından tek tek tavsiyeler geldi!

Enuygun.com Araç Kiralama İş Geliştirme Müdürü Zafer Sağlam, kiralık araçla kazan yapılması halinde yapılması gerekenleri açıkladı. Sağlam, "Kiralık araç ile seyahat eden kişiler de tüm diğer sürücüler gibi kaza anında sakin kalmalılar" dedi.

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi açıklandı! Son başvuru tarihi 9 Ağustos! Aman kaçırmayın

Seyahat Acentaları Birliği enformasyon memurluğu sınav takvimi tek tek açıklandı. Peki TÜRSAB enformasyon memurluğu sınavı ne zaman? Başvuru ücreti ne kadar? İşte merak edilenler...

Bayramda yapılan yolculuk sayısında rekor kırıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kurban Bayramı'nda seyahat edenlerin sayısına ilişkin açıklama yaptı. Uraloğlu, kara, hava ve demir yolunu kullanarak seyahat eden vatandaşların sayısının yaklaşık 35 milyonun üzerinde olduğunu belirtti.

Antalya sezona rekorla başladı! Yılın başından bu yana uçakla gelenlerin sayısı 5 milyonu aştı!

Turizm sezonuna yoğun başlayan kente günlük yaklaşık 100 bin yabancı turist geliyor. Bakan Ersoy, sezona rekor kırarak başlandığını bildirdi.

İstanbul'daki havalimanlarından 2 ayda 16 milyon yolcu uçtu!

İstanbul'daki havalimanlarından 2023 yılının ocak-şubat aylarında seyahat eden yolcu sayısı geçen senenin aynı dönemine göre 4 milyon 825 bin 468 arttı ve 15 milyon 972 bin 93 oldu.

Seyahat edecek olanlar dikkat! Bunları yapın, uçak biletini ucuza alın!

Son zamanlarda ulaşım ücretlerinde de önemli fiyat artışları yaşanmakta. Özellikle uçak biletleri artık her vatandaşın bütçesine göre değil. Peki çok önemli bir işiniz ya da uçakla seyahat etmeniz gerekiyor ancak bütçeniz yeterli değilse, bunun da bir çözümü var. Nasıl mı? İşte yanıtı…

Yerli turistlerin seyahat harcaması 63,4 milyar lirayı buldu!

Yurt içinde seyahat eden yerli turistlerin Temmuz-Eylül arası dönemde seyahat harcamaları bir önceki yıla göre tam yüzde 112,6 oranında arttı.

Türk halkı YHT’yi çok sevdi! Karaman YHT hattında kırılan rekor yeni hatların müjdecisi mi?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karaman-İstanbul, Karaman-Ankara YHT parkurunda bir yılda seyahat eden kişi sayısını açıkladı. Hatta kırılan rekor yeni hatların açılabileceği beklentisine yol açtı.

Uçakla seyahat planı olanlara büyük fırsat! O şirket, yurt içi uçuşlara yüzde 40 indirim yaptı!

Bu ay içinde uçakla seyahat etmek isteyen ya da başka bir şehirde işi olup da, bütçesi sınırlı olan vatandaşlar için AnadoluJet’ten müjdeli bir kampanya haberi geldi. Peki bu kampanyadan faydalanmak isteyenler için hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar…

'Uçak modu' resmen tarihe karışıyor! Avrupa Komisyonu o tarihi duyurdu!

Avrupa Birliği ülkelerinde seyahat eden havayolu yolcularının telefonlarını uçak moduna almalarına gerek bırakmayacak. Konu ile ilgili olarak tarih veren Avrupa Komisyonu yolculara yeni hizmetler sunulacağını duyurdu.

Uçakla seyahat eden yolcu sayısı 2013 Haberi

Uçakla seyahat eden yolcu sayısı 2013


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Türk sivil havacılığının, 2013'te 150 milyonu aşan yolcu sayısıyla yeni bir rekora imza attığını bildirdi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, AA muhabirine, 2013 yılı uçuş rakamlarını açıkladı.


2003 yılında uygulamaya konulan sivil havacılığın serbestleştirilmesi kararı ile birlikte havacılıkta önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çeken Bakan Elvan, son 11 yılda her yıl bir önceki seneye göre uçakla seyahat eden yolcu sayısında önemli artışlar yaşandığını, 2013 yılında ise artışın zirveye çıktığını vurguladı.


Bakan Elvan, 2012 yılında bir önceki seneye göre 10,8 oranında bir artış yaşanarak 131 milyon yolcu sayısına ulaşıldığını, 2013'te ise yüzde 14,6 artışla bu sayının 150 milyonu geçerek önemli bir rekorun kırıldığını belirtti.


Geçen yıl, iç hat yolcu trafiğinde yüzde 17,6'lık artış gerçekleştiğini, yolcu sayısının...