21 / 05 / 2024

Üçkuyular Halkapınar ve Karşıyaka Bostanlı tramvay hattı

Üçkuyular Halkapınar ve Karşıyaka Bostanlı tramvay hattı

Yapımcı firmaya yer teslimi yapılan tramvayın Üçkuyular-Konak arası bölümünün Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nın kaldırım, otopark ve ağaçların yeraldığı parkların yerine Mithatpaşa Caddesi'nde mevcut yol üzerinde yapılması için proje hazırlandı.

Malatya Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Malatya'nın Akpınar ve İnönü Caddesi'ne 8 bin yeni konut müjdesi verdi.

Beylikdüzü Yakuplu, Gürpınar ve Adnan Kahveci Mahallelerinin plan tadilatı askıda!

Beylikdüzü ilçesi, Yakuplu, Gürpınar ve Adnan Kahveci Mahallesinin Kuzeyine 1/5000 ölçekli 13.01.2023 tasdik tarihli plan notu ilavesine ilişkin plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Polatlı Belediyesi 3 dükkan ve bir arsa satacak! Yatırımcılar dikkat!

Ankara İli Polatlı Belediye Başkanlığı, Ankara Üçpınar ve Cumhuriyet mahallelerinde yer alan bir adet arsa ve 3 adet dükkanı satışa çıkardı.

Pendik Dumlupınar ve Orta mahallelerindeki riskli alanın imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta Mahalleleri Riskli Alanı Uygulama İmar Planı Değişikliği Askıda İtirazlar Kapsamında Yapılan 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

O ilde 22 bin TL'den başlayan fiyatlarla arsa ve araziler satılıyor! Bu fırsatı kaçırmayın!

Devlet Su İşleri 5. Bölge Müdürlüğü, Düzce ili, Merkez ilçesi, Beslanbey, Karahacımusa, Çavuşlar, Aydınpınar ve Mehmet Akif mahallelerinde yer alan 7 adet gayrimenkulü satıyor. 

O ilde yüzde 20 indirim ve 24 taksit imkanıyla satılık 5 arsa! Arsa alacaklar dikkat! 

Kütahya Belediye Başkanlığı, Kütahya ili, Merkez ilçesi, E. Çelebi, Kiraz Pınar ve Okçu mahallelerinde yer alan 5 adet arsayı satıyor. İşte fiyat bilgisi...

Pendik Dumlupınar ve Orta mahalleleri 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere İstanbul İli, Pendik İlçesi, Dumlupınar ve Orta Mahalleleri Riskli Alanı 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Mahmut Atilla Kaya'dan İzmir'deki metro çalışmalarına ilişkin açıklama!

Halkapınar-Otogar metrosu için kullanılan izbedel, Cumhuriyet Halk Partililerin açıklamalarıyla tekrar gündeme geldi. AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya yorumlara karşı sert cevaplar verdi ve Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren hattını tamamlamanın öncelikli olduğunu belirtti.

Murat Bakan'dan Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan bütçeye tepki!

Murat Bakan 2022 yılı Yatırım Programı’nda Halkapınar-Otogar Metrosu için ayrılan yatırım bütçesine tepki gösterdi. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, "Değil metro, 3 bin TL’ye raylı oyuncak tren alamazsınız" dedi.

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap kura çekilişi 20 Aralık'ta!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinin kura çekilişi 20 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ Konya Halkapınar 3. Etap başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Konya Halkapınar 3. Etap projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi başladı.

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesi için soru önergesi verildi!

Halkapınar-Otogar Raylı Sistem Hattı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Büyükşehir Belediyesi'nden 5 ilçeye Tarım Müdürlüğü binası!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Ilgın, Halkapınar, Derbent, Güneysınır ve Sarayönü ilçelerinde ilçe Tarım müdürlüğü binası inşa edecek. 

Üçkuyular Halkapınar ve Karşıyaka Bostanlı tramvay hattı Haberi

Üçkuyular Halkapınar ve Karşıyaka Bostanlı tramvay hattı

İzmir'de kent merkezinde ulaşım sorununun çözümü için önemli alternatiflerden biri olan Üçkuyular- Halkapınarve Karşıyaka- Bostanlı tramvaylarının ihalesi yapıldı. İhaleler öncesinde başta Mimarlar Odası olmak üzere meslek odaları özellikle bazı çekincelerini ve itirazlarını açıkladı. Meslek odaları güzergahın Üçkuyular'dan sonra Konak'a kadar Mustafa Kemal Sahil Bulvarı"ndan geçmesi yerine Mithatpaşa Caddesi'nden mevcut araç trafik akışıyla birlikte olmasını önerdi. 


Meslek odaları Şair Eşref Bulvarı'nda dut ağaçlarının ve otoparkların yeraldığı orta refüjden geçilmemesini, mevcut yolun kullanılmasını ve yayaların hattan karşıya geçişini engelleyecek bariyeler konulmamasından yana tavır koydu. Ağaçların kesilmemesini isteyen meslek odaları, tramvay için ayrı bir yol yapılmamasını İzmir'de tramvay güzergahında değişiklik talep etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi, ihale şartnamesi hazırlanma aşamasında ise meslek odalarının yaptığı itirazları bir yıl önce Aralık 2013 tarihide dikkate alınarak revizyon...