10 / 05 / 2024

üçüncü havaalanı yapılacakmı

üçüncü havaalanı yapılacakmı

İstanbul Dördüncü İdare Mahkemesi, İstanbul Yeni Havalimanı projesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi ( ÇED ) olumlu raporunun yürütmesini durdurması kafaları karıştırdı...

1934 yılında tapu işleri için Ankara, İstanbul ve Bursa'ya tapu sicil müdürlükleri yapılmış!

1934 yılında Tapu Umum Müdürlüğü 934 bütçesi hazırlamaya başlamış. BU kapsamda  Ankara, İstanbul ve Bursa'ya Tapu Sicil Müdürlükleri yapılacakmış.

İstanbul'da simide üçüncü zam! 12 liradan satılıyor!

İstanbul'da simide gayriresmi üçüncü zam yapıldı. 7.5 TL'den 10 TL'ye çıkan simit, aradan geçen 3 ayda gayriresmi bir zam daha gördü.

Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüm toplantılarının üçüncüsünü gerçekleştirdi!

Ümraniye Belediyesi tarafından ilçede bazı mahallelerinde yaşanan kentsel dönüşüm sıkıntılarını gidermek için açılan kentsel dönüşüm ofislerinde bilgilendirme toplantılarının üçüncüsü yapıldı.

Tütüncü Teknik Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tütüncü Teknik Yapı İnşaat Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ümraniye’de 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Tütüncü tarafından kuruldu.

Antalya'da havaalanı yapılması talebi TBMM'de!

Antalya'nın batısındaki ilçelere yakın bir mevkiye havaalanı yapılması talebi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tekin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Gaziantep'te planlanan yeni bir havaalanı mecliste!

Gaziantep Havaalanına kış aylarında uçak inememesine ve aynı bölgeye yeni bir havaalanı yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırlandı...

Yeni havalimanı 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle sigortalı!

Açılışı yapılan ve şimdilik adı İstanbul olan 3'üncü havaalanının ilk fazının işletme sigorta 4 sigorta şirketi tarafından 5 milyar Euro'nun üzerinde bedelle yapıldı. 

Pakyong Havaalanı dünyanın en güzel havaalanı olabilir mi?

Hindistan Başbakanı Narendra Modi tarafından Pazartesi günü açılan ülkenin 100'ncü havaalanı olma özelliğine sahip olan Pakyong Havaalanı kimilerine göre aynı zamanda dünyanın en güzel havaalanı...

Üçüncü Havaalanı emlak fiyatlarını hareketlendirdi!

İstanbul'un Karadeniz'e komşu Arnavutköy ilçesinde yapımına başlanılan Üçüncü Havaalanı projesi ile çevre illerdeki emlak piyasası canlandı. Bölgedeki satılık konutların metrekaresi 2 bin 500 liradan başlıyor.

14. TSMD Yapı Sektörü Buluşması 21-22 Eylül'de!

Yapı Sektörü Buluşmalarının 14’üncüsü Yapı Endüstri Merkezi iş birliği ile 21 – 22 Eylül 2017 tarihleri arasında TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılacak.

Türkiye dünyanın en büyük havaalanı yapıyor!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 13. Taze İncir Festivali'nin açılış törenine katıldı. Törende konuşan Zeybekci, ''Dünyanın en büyük havaalanını yapmak üzere Türkiye harekete geçti'' dedi.

Hollandalı şirket 3. Havaalanı projesinden çekildi!

3’üncü havaalanı inşaatında yer almak isteyen Hollandalı bir şirket, Kuzey Ormanları Savunması’nın görüşleri üzerine projeden çekilme kararı aldı...

Ordu Ünye'deki havaalanı arazisi Ordu Üniversitesi'ne devredildi!

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Ordu Ünye'de havaalanı yapılması için ayrılan ve 1989 yılında temeli atılan ve 1991 yılında ilk uçağın indiği arazi Ordu Üniversitesine kampüs alanı olacak.

üçüncü havaalanı yapılacakmı Haberi

üçüncü havaalanı yapılacakmı


İSTANBUL Dördüncü İdare Mahkemesi, İstanbul Yeni Havalimanı projesi için Çevre Bakanlığı’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporunun yürütmesini durdurması kafaları karıştırdı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfü Elvan ile Devlet Hava Meydanları İşletmesi “Havalimanı projesi planlandığı şekilde devam edecek, inşaatı engelleyecek bir durum yok” açıklaması yaparken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası (ÇMO), kararın ardından bölgeye çivi bile çakılamayacağını savundu. İhalesi geçen yıl Mayıs ayında gerçekleştirilen yeni havalimanına ilişkin dört etaplı projede, birinci etabın 2016 yılında, tamamının ise 2018 yılında faaliyete geçmesi hedefleniyor.


1 YIL SÜRMESİ BEKLENİYOR

Yürütmeyi durdurma kararı ise karmaşa yarattı. Yürütmenin durdurulması için mahkemeye üç ayrı dava açan ÇMO Başkanı Baran Bozoğlu, “Bu kararla ilgili sürecin minimum bir yıl sürmesi bekleniyor. Dolayısıyla bu sürede inşaat...