27 / 04 / 2024

üçüncü havalimanı dünyanın en büyüğü olacak

üçüncü havalimanı dünyanın en büyüğü olacak

Yapımı tartışmalara neden olan İstanbul’daki 3’üncü havalimanının terminal inşaatına başlandı. 80 bin dönüm arazi üzerine inşa edilecek 3’üncü havalimanı; yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak.

THY kaçıncı sırada? Dünyanın en güvenli hava yolu şirketleri listelendi...

Dünyanın önde gelen havayolu güvenlik ve ürün değerlendirme platformu Airline Ratings, 2024 yılı için En Güvenli 25 Havayolu listesini duyurdu. Peki, THY listede kaçıncı sırada yer aldı? İşte haberin ayrıntıları...

Dünyanın en pahalı şehirleri açıklandı: İstanbul kaçıncı sırada?

İşgücü konusunda danışmanlık veren Mercer şirketinin yaptığı araştırmaya göre dünyanın en pahalı şehirleri belli oldu. Peki, 5 kıta 227 şehiri kapsayan  araştırmada İstanbul kaçıncı sırada yer aldı? İşte detaylar...

O şehre dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü!

Eskişehir, dünyanın yaşanabilir üçüncü kenti ödülü layık görüldü. İşte detaylar!

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Dünyanın 3. en uzun çift tüplü tüneli Zigana Tüneli açıldı!

Dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ve Türkiye'nin en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olarak hayata geçirilen Zigana Tüneli açıldı.

İstanbul Havalimanı’ndan büyük başarı! Dünyanın en iyi havalimanı seçildi

Dünyanın en önemli seyahat dergilerinden biri olan Condé Nast Traveler Dergisi’nin yapmış olduğu ankette İstanbul Havalimanı, Singapur ve Güney Kore'yi geride bırakıp dünyanın en iyi havalimanı seçildi. İşte detaylar…

Işıklar Coin, dünyanın en büyük borsasında işlem görecek!

Işıklar Holding, kripto parası Işıklar Coin’i (ISIKC) 4'üncü bir borsada daha açıyor. ISIKC, Türkiye saatiyle 2 Aralık saat 23:00’te, dünyanın en büyük ilk 25 kripto para borsasından olan LBank’ta işlem görecek...

Rönesans İnşaat dünyanın en büyük 23'üncü müteahhitlik şirketi!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2020 listesinde 23’üncü sıraya yükseldi.

İstanbul Havalimanı Terminali, dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu!

İstanbul Havalimanı, başarılarına bir yenisini daha ekledi ve “LEED Altın” sertifikası aldı. Amerikan Yeşil Bina Konseyi, İstanbul Havalimanı terminalini dünyanın en büyük LEED sertifikalı binası oldu. 

Sani Şener: Dünyanın havalimanı projeleriyle ilgileniyoruz!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, Amerika, Afrika, Avrupa, Orta Doğu, Rusya ve Kafkaslar başta olmak üzere dünyanın her yerindeki havalimanı projeleriyle ilgilendiklerini, ihalelere davet aldıklarını söyledi.

Rönesans Holding dünyanın en büyük 33’üncü müteahhitlik şirketi oldu!

Rönesans İnşaat, Engineering News Record’un (ENR) “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhitleri” 2019 listesinde 33’üncü sıraya yerleşti.

İstanbul dünyanın en pahalı 154’üncü kenti oldu!

Yabancılar için dünyanın en pahalı kentleri açıklandı. Buna göre yaşam maliyetinin en yüksek olduğu 154'üncü ülke İstanbul oldu. İstanbul geçen sene listeye 163 sıradan girmişti. 

İlker Aycı: Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz!

THY ve havacılığa ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, ''Dünyanın en büyük havalimanına taşınıyoruz. Satın almıyoruz. Yatırımcılarımız yanılmasın'' dedi.

üçüncü havalimanı dünyanın en büyüğü olacak Haberi

üçüncü havalimanı dünyanın en büyüğü olacak

Yapımı tartışmalara neden olan İstanbul’daki 3’üncü havalimanının terminal inşaatına başlandı.


DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nda görev yapan gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. Florya’daki DHMİ Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğinde konuşan Yıldırım, 3’üncü havalimanı ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

 

Kredi garantilendi 

İki hafta önce havalimanının yapılacağı yerde incelemelerde bulunduğu söyleyen Yıldırım, şu bilgileri verdi: “Firmalardan bir tanesi bize çok güzel bir haber verdi. 500 milyon euro’luk kredi alındı. Sberbank tarafından imzaladık. Üçüncü havalimanını gecikmesi söz konusu olmayacak. İki hafta evvel bir teftiş yaptık, harıl harıl çalışılıyor. Takvime de uygun ilerliyor. 2018 yılının ilk çeyreği biz orada operasyona başlamayı, ilk uçağı indirmeyi ve uçurmayı hedefliyoruz.”‘

"Acele kamulaştırma işlemine itiraz edildi"

3.Havalimanı inşaatının durdurulduğu iddialarına Yıldırım şu yanıtı verdi “Bir arazide acele...