05 / 05 / 2024

Üçüncü havalimanının finansmanında ağırlık kamu bankalarının

Üçüncü havalimanının finansmanında ağırlık kamu bankalarının

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için bankalardan kullanılacak toplam 4.5 milyar euroluk kredinin 3.5 milyar euroluk kısmı üç kamu bankasından sağlanacak.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatı tamam! Bakan Uraloğlu: Çok yakında açılacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, havalimanları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Sabiha Gökçen Havalimanı'nın 2. pist inşaatının tamamlandığını ve yakında açılacağını aktaran Uraloğlu, Çukurova Havalimanı için de tarih verdi. 

Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekarelik fuar alanı yapılıyor! İnşaat başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nın yanında 433 bin metrekare büyüklüğe sahip olacak bir fuar alanı için inşaata başlandığını belirtti. İşte ayrıntılar...

Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik!

Suç Gelirlerinin Aklanmamasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul Havalimanı'nın 3. pisti bugün açılıyor!

Son hazırlıkları tamamlanan İstanbul Havalimanı'nın bağımsız üçüncü pisti bugün açılıyor. İstanbul Havalimanı’nda saatlik uçak iniş kalkış kapasitesin 80‘den 120’ye ulaşacak 3. bağımsız pistin yanı sıra, yapılan törende cami ve devlet konuk evinin de açılması planlanıyor.

Cari açığın finansmanında yabancıya konut satışının payı artıyor!

Yabancıya konut satışlarında artış görülmesine rağmen Türkiye’ye yönelik doğrudan yabancı sermaye yatırımlarında son yıllarda belirgin bir azalma görülüyor. Peki bu durum cari açığın finansmanını nasıl etkiliyor?

İstanbul Havalimanı 3'üncü paralel pistinin inşasında sona yaklaşıldı!

Bakan Turhan, yaklaşık 76,5 milyon metrekarelik alandaki İstanbul Havalimanı'nda yapımı devam eden 3'üncü paralel pistin inşasında da sona yaklaşıldığını söyledi...

Kuveyt Türk konut finansmanında kar oranını düşürdü!

Kuveyt Türk, konut finansmanında kar oranını yüzde 1,14'e, araç finansmanında ise yüzde 1,24'e indirdi...

'DASK fonları kentsel dönüşüm finansmanında kullanılsın' önerisi!

TSB Yönetim Kurulu Başkanı ve DASK Yönetim Kurulu Üyesi Can Akın Çağlar, DASK fonlarının kentsel dönüşümün finansmanında kullanılması konusunda bir fikri bulunduğunu, çalışmalar başlatacaklarını söyledi.

Atatürk Havalimanı'nın taşınması dünya basınında!

Atatürk Havalimanı’nın İstanbul Havalimanı’na taşınması için gerçekleştirilen taşınma operasyonu, dünya basınında geniş yer buldu. İngiliz Guardian ve ABD merkezli Washington Post gazeteleri, Büyük Göç olarak adlandırılan tarihi taşınmayı haberlerle okuyucularına sundu.

3. havalimanı’nın adı ‘İstanbul Havalimanı’ mı?

Sosyal medyada dolaşın tabela fotoğrafları Üçüncü Havalimanı'nın adının İstanbul Havalimanı olduğunu ortaya koyuyor. Şirket yetkilileri konuyla ilgili soruları yanıtsız bıraktı.

İstanbul Yeni Havalimanı'nın yüzde 97'si tamam!

Kabine toplantısı sonrasında açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Kalın, "Üçüncü havalimanıyla ilgili çalışmaların yüzde 97 oranında tamamlandığını ifade edebiliriz. Planlandığı ve kamuoyuna duyurulduğu şekilde de 29 Ekim günü inşallah açılacak." dedi.

Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

Üçüncü havalimanının açılmasına 40 gün kadar bir şey kaldı. Peki, Yeni Havalimanı'nın ismi ne olacak?

3. havalimanı yatırım iştahlarını kabartıyor!

İstanbul üçüncü havalimanı, çevre coğrafyasında yeni bir yatırım alanı oluşturdu. Yatırımcıların ilgisini çeken bu alanda hangi bilindik otel zincirlerinin yatırım yapacakları merak konusu...

Üçüncü havalimanının finansmanında ağırlık kamu bankalarının Haberi

Üçüncü havalimanının finansmanında ağırlık kamu bankalarının

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının ilk etap yatırımı için bankalardan kullanılacak toplam 4.5 milyar euroluk kredinin 3.5 milyar euroluk kısmı üç kamu bankasından sağlanacak; Yapı Kredi Bankası nın çekilmesiyle krediye katkı sağlayacak toplam banka sayısı altıya inecek. 


Konu hakkında bilgi sahibi bir bankacı, finansman paketinin Ağustos ayı sonuna doğru tamamlanabileceğini ancak proje sahiplerinden istenen belgelerin tamamlanmasının uzun sürmesinden dolayı kapanışın Kasım ayını bulabileceğini söyledi. 


Aynı bankacı, "Fiyatlama konusunda kamu bankaları çok daha agresif oldukları için bu finansmanın 3.5 milyar eurosu üç kamu bankasından gelecek. Yapı Kredi Bankası'nın çekilmesinin ardından krediye katkı sağlayacak özel bankalar ise Garanti Bankası, Finansbank ve Denizbank olacak" dedi. Yapı Kredi Bankası konu ile ilgili açıklama yapmadı. 


Finansman paketinde kamu bankaları Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank yer alacak. Cengiz-Limak-Kolin-Kalyoncu-Mapa konsorsiyumu...