03 / 05 / 2024

üçüncü köprüde kaç metre kaldı

üçüncü köprüde kaç metre kaldı

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projelerinden Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kıtaların birleşmesine 55 metre kaldı. Son 3 tabliyenin üretimiyle bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar sürüyor.

AFAD: Üç köprüde de sorun yok!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "En büyüğü 4,1 büyüklüğünde 28 artçının oluştuğu deprem sonrası üç köprüde de yapısal bir sorun olmadığı belirlendi." açıklamasını yaptı.

Taşköprü’de 310 konutluk TOKİ projesi için şantiye kuruldu!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kastamonu Taşköprü'de hayata geçirilen 310 konutluk proje için şantiye kuruldu. 

Garipçe-Poyrazköy hattına 3’üncü köprü dopingi!

3’üncü köprü ve otoyol projesi, 2010’dan bu yana bölgedeki arsa fiyatlarını uçurdu. Garipçe-Poyrazköy hattında metrekaresi 80 lira olan arsa bugün 700 liradan satılıyor.

3’üncü Köprü nakliye maliyetlerini düşürecek!

UND Başkanı Şener, yakıt maliyetini 5 kat artıran dur-kalkın 3’üncü Köprü’de yaşanmayacağını belirterek, “Kısa mesafede nakliye maliyeti düşecek” dedi.

Silifke'ye dördüncü köprü geliyor!

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Göksu Nehri üzerinde 4’üncü köprünün temeli törenle atıldı. Burhanettin Kocamaz 4'üncü köprünün Silifke’ye ve Mersin’e hayırlı olmasını diledi.

Üçüncü köprünün geçiş garantisi 135 bin otomobil!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Üçüncü köprü için günlük geçiş garantisi 135 bin araç olduğunu belirtti.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden kaçak geçen yandı!

İstanbul’a yapılan üçüncü köprü geçtiğimiz hafta tamamlandı. Açılışla birlikte, köprüden geçiş ücretleri de netleşmeye başladı. Köprüden geçiş küçük arabalar için 3, büyük arabalar için 9 dolar.

3. köprüde iki yaka birleşti!

İstanbul'un üçüncü köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün son tabliyesi yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle konulan son tabliyenin kaynağı yapıldı.

3. köprüde son tabliyeler bugün yerleştiriliyor!

Üçüncü köprüde büyük gün geldi... Bugün yapılacak törenle dev köprüde son tabliye de yerine yerleştirilecek ve böylece iki yaka birleşmiş olacak. Törene Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

3'üncü köprü için teminat istendi mi?

Kredi teminatı konusunda bankaları eleştiren MÜSİAD Başkanı Nail Olpak,“3'üncü köprü için İbrahim Çeçen'den teminat istenmedi sanırım” dedi. Olpak, köprü projesinin başlı başına bir teminat olduğunu anlattı.

3'üncü Köprü depreme dayanıklı olarak inşa ediliyor!

2016 Kasım ayında açılması planlanan 3'üncü Köprü'de çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yetkililer, "276 km rüzgâr hızına ve bin yılda bir gerçekleşecek depreme karşı dayanıklı olarak inşa ediliyor" dedi

3’üncü Köprü projesinin inşaatında son durum!

İstanbul Boğazı ve Belediyeler Birliği Başkanı ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan yapımı devam eden 3’üncü köprüde çalışmaları yerinde inceledi.

3. köprüde önce karayolu sonra demiryolu açılacak!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde sona hızla yaklaşılıyor. Gelecek yıl tamamlanması öngörülen 3. köprüde, otoyol ve raylı sistem eş zamanlı tamamlanacak. Önce karayolu ardından demiryolu açılacak.

üçüncü köprüde kaç metre kaldı Haberi

üçüncü köprüde kaç metre kaldı

Cumhuriyet tarihinin en önemli altyapı projeleri arasında gösterilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde çalışmalar aralıksız sürüyor. 


AA, İstanbul'un iki yakasını 3. defa birleştirecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ndeki son durumu havadan görüntüledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, AA Editör Masası'nda, ağustos ayında bağlantı yolları ve kavşaklarıyla beraber açılışa hazır hale geleceğini açıkladığı köprüde, kıtaların birleşmesine 55 metre kaldı. Kalan son 3 tabliyenin üretimiyle bağlantı yolları, tünel ve kavşak çıkışları için çalışmalar devam ediyor. 


Dünyada "kuleler arası açıklığı en fazla" köprü özelliğine sahip mega proje, açılışı öngörülen sürede tamamlanırsa "en kısa sürede tamamlanan köprü" unvanını da elinde bulunduracak.



 "Kuleler içerisinde kullanılacak erişim ekipmanları kuruluyor"

Karayolları Genel Müdürlüğünden edinilen bilgilere göre, köprünün her iki yakasındaki kuleler ile betonarme tabliyelerin imalatı tamamlanırken, kuleler içerisinde işletme döneminde...