28 / 07 / 2024

ufuk tutan konut satışları açıklaması

ufuk tutan konut satışları açıklaması

Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç.Dr. Ufuk Tutan, “Vatandaş, yüksek fiyatlar nedeniyle satın alamadığı birinci el konutlar yerine ikinci el konut piyasasına yöneliyor. Tamamlanan 4 konuttan 3’ü satılabildi. Konut çok ama alan az” dedi.

Satılık konut fiyatları ne oldu? Hangi ilde daha çok arttı? Kiralar ucuzladı mı? İşte yanıtları

Emlak piyasasının nabzını tutan sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) iş birliğiyle satılık ve kiralık konut piyasasına ilişkin raporunu yayınladı.

Pandemiye rağmen konut sektörü kazandırdı!

Remax Sonuç Kurucu Ortağı Ufuk Özdamar, pandemiye rağmen gayrimenkul sektöründe yatırımların devam ettiğini bu nedenle konut sektörünün kazandırmaya devam ettiğini dile getirdi. 

Satılık konut fiyatları en çok bu şehirde arttı!

Gayrimenkul piyasasının nabzını tutan Hürriyet Emlak Ekim 2020 Emlak Endeksi yayınladı. Verilerde; bir yıllık sürede satılık konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği illerin başında Gaziantep, Antalya, Eskişehir, Çorum -ve Sakarya geliyor. Son 1 yıl içerisinde 5 büyük ilde hareketlilik yaşandı.

Ufuk Uyan: Konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan yaptığı açıklamada "Reel ekonomiye destek olmak ve bireylerin finansmana ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla konut, araç ve ihtiyaç finansman oranlarında indirime gittik" dedi.

Konut kredisine başvuran 4 kişiden 1'i kredi alabiliyor!

Konut kredilerindeki tarihi indirim oran 0,64 faiz oranı sonrası bankaların yolunu tutan vatandaşlar hayal kırıklığına uğradı. Ünlü inşaat sektörü patronları bile artık satış ofislerine kamp kurup kredi takip ederken, el sıkışılan her dört kişiden ancak birine kredi çıkmasına tepki gösterildi. 

Mimar Ufuk Bahar: Modern dünyanın konut anlayışı ekonomiyle şekilleniyor!

Ev kavramı gün geçtikçe farklı anlamlara bürünüyor. Mimari ise dünyada yeniden şeklini belirliyor. VR teknolojisiyle projelerine şekil veren mimar Ufuk Bahar, “Çok zengin bir mimari servetimiz ve bu serveti çağdaş kentsel dönüşüm sistemleri ile besleyecek imkânlarımız var" dedi...

Konut kredisinde avantajlı dönem!

Binlerce kişi konut kredisi kullanarak ev sahibi oluyor. Bankaların yolunu tutan vatandaşlar yüksek kredi faizleri ile karşılaşınca ev hayallerini ertelemek zorunda kalıyor. Konut kredisi kullanmak isteyenler için yeni fırsat enflasyona endeksli konut kredisi sistemi.

ABD'de konut sektöründeki zayıflık devam ediyor!

Fed, Amerikan iş dünyasının nabzını tutan "Bej Kitap" raporunun Aralık 2018 sayısını yayımladı. Raporda,  konut sektöründeki zayıflığın sürdüğü belirtildi.

7 başlıkta yazlık konut trendleri!

Mayıs ayında ‘yazlık konut’a olan ilgi de dönemsel olarak yükselmeye başladı. Emlakjet, bu dönemde araştırma yapan alıcıların beklentilerine ışık tutan yazlık konut analizini hazırladı..

Su Konut Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Su Konut Yapı Mimarlık İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ufuk kahraman, Hatica Kahraman ve Hülya Ergen ortaklığında 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu

Halkbank'tan yüzde 0.80'le konut kredisi paketi!

15 Temmuz sonrasında meydanlarda demokrasi nöbeti tutan milletin, ekonomisiyi de aynı milli duygularla müdafaa ettiğini söyleyen Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, Yüzde 0.80’le konut kredisi paketi hazırladıklarını söyledi.

Kuveyt Türk konut finansmanında daha aktif olacak!

Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, son 2 yıldır 55 milyon dolar gayrimenkul finansmanlarının olduğunu ve konut finansmanında daha aktif olmak istediklerini söyledi.

Gazi Çelik: Urankent konut projeleriyle öne çıkıyor!

Kentlerin büyümesi, iş telaşının günlük ilişkilere daha fazla etki etmesi gibi etkenler nedeniyle unutulmaya yüz tutan komşuluk ilişkileri, ‘semt’ kavramını koruyan yeni nesil konut projeleriyle yeniden öne çıkmaya başladı.

ufuk tutan konut satışları açıklaması Haberi

ufuk tutan konut satışları açıklaması

Ekonominin en dinamik sektörlerden biri olan konut sektörünün son iki yıldan bu yana durgunlaştığını ve kriz sinyalleri verdiğini belirten Yaşar Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ufuk Tutan, şöyle konuştu: “2013 yılında tamamlanan her 5 konuttan 4’ünün satıldığı görülürken 2014 yılında her 4 konuttan ancak 3’ünün satılabildiği görülüyor. Son iki yıldır, her yıl 200 binden fazla konutun tamamlanmasına rağmen alıcı beklediği görülürken başlanan inşaat ile tamamlanan konut arasındaki farkın 100 binlerden 250 bine çıktığı saptanmıştır. Birçok konut inşaatının başlanmasına rağmen alıcısı olmaması nedeniyle bitirilmediği ve bitirilen konutların bir kısmının da satılamadığı görülüyor. Ayrıca, son bir yıldır ikinci el konutların ve ipotekli konutların satışında birinci el konutların satışlarına kıyasla önemli sayıda artış gözlemleniyor” dedi. Konut piyasasının en önemli sorunları...