27 / 04 / 2024

Ukrayna gaz sevkiyatı

Ukrayna gaz sevkiyatı

Ukrayna'nın kamu doğalgaz şirketi Ukrtransgaz'ın başkanı Igor Prokopiv, Rusya'nın Polonya'ya doğalgaz akışını azaltması nedeniyle, bu ülkenin, Rus gazının yeniden ihracatı için kaynaklarının tükendiğini kaydetti.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Avrupa'da gaz fiyatları tarihi bir düşüş yaşayarak 35 avronun altına indi! 1.5 yılın ardından ilk yaşandı!

Haziran vadeli kontratlarda, arz ve talep arasındaki dengesizlik ve Rusya-Ukrayna Savaşı'nın etkisiyle gaz fiyatları yükselerek megavatsaat başına 32 avroya ulaştı.

Ukrayna limanlarından taşınan tahıl miktarı açıklandı!

Tahıl koridoru anlaşması kapsamında başlayan sevkiyat ile Ukrayna limanlarından taşınan tahıl miktarı 10 milyon 315 bin tonu geçti.

Rusya’nın gaz kozu işe yaradı! Bir ülke yaptırımları kaldırdığını açıkladı

Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş sonrası hem ABD hem de AB ülkelerinin yoğun yaptırımlarıyla karşı karşıya kalan Rusya elindeki gaz kozunu kullanmaya başlamıştı. Kış öncesi donmaktan korkarak yaptırımlardan vazgeçen ilk ülke Hollanda oldu.

Rusya-Ukrayna savaşı, gaz piyasalarına ilişkin tüm tahminleri değiştirdi!

Son 10 senedir hızlı talep büyümesi görülen doğal gazda savaşın etkileriyle altın çağın sonuna gelinirken, ilk kez küresel gaz talebindeki artışın 2030 itibarıyla durgunluğa ulaşması öngörülüyor.

Putin'in Türkiye ile ilgili doğal gaz açıklaması büyük yankı uyandırdı

Avrupa'ya gaz sevkiyatı konusunda alternatifler arayan Rusya'dan Türkiye'de Avrupa'nın en büyük gaz merkezini kurabiliriz açıklaması geldi. Açıklama yurt içinde ve yurt dışında büyük bir yankı uyandırdı.

Sevkiyat korkusu buğday fiyatlarını vurdu! Buğday fiyatları yükseldi!

Rusya- Ukrayna arasındaki savaşının Karadeniz bölgesinden tahıl sevkiyatını yavaşlatmasına dair endişeler, buğday fiyatlarının artmasına neden oldu.

Tahıl koridorunda sevkiyat tam gaz! Buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftada arttı mı? 12 Eylül 2022 fiyat listesi..

Bu sabah saatleri itibarıyla tahıl sevkiyatı kapsamında Ukrayna limanlarından 9 gemi daha ayrılırken; Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci de bugün itibarıyla 6 milyon 200 bin ton civarında buğday ve arpa stoku olduğunu belirtti. Peki buğday, arpa, mısır fiyatları yeni haftaya nasıl başladı?

Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğiz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez yaptığı son açıklamada doğal gaz tedarikçileri sevkiyat programlarına uyduğu takdirde bu kışı sıkıntı yaşamadan geçireceğimizi söyledi. Doğal gazda yüzde 80 oranında sübvansiyon uyguluyoruz. Yani 100 liralık bir faturanın 80 lirasını biz devlet olarak karşılıy

Ülkeler alarmda! Gaz sevkiyatı süresiz olarak durdu

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattının belirsiz bir süre kapalı kalacağını duyurdu.

Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatı durduruluyor! Doğal gaz fiyatları yükselecek mi?

Rusya doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım boru hattı üzerinden yapılan doğal gaz sevkiyatı yarından itibaren üç günlüğüne duracak. Kesintinin uzun vadede doğal gaz fiyatlarına yansıyacağı öngörülüyor.

Avrupa'da doğal gaz fiyatı uçtu! Bir haftada yüzde 28,6 arttı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz fiyatı bir haftada yüzde 28,6 arttı. Fiyat artışında, Kuzey Akım boru hattı üzerinden doğal gaz sevkiyatının 31 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında askıya alınacağının açıklanması etkili oldu.

Bu kış çok zor geçecek! Kapıda bekleyen tehlike!

Rusya'dan doğal gaz sevkiyatının düşmesi ve ambargo kararlarının etkisiyle, Avrupa'daki doğal gaz krizinin kış sezonunda daha da derinleşmesi bekleniyor.

Ukrayna gaz sevkiyatı Haberi

Ukrayna gaz sevkiyatı


Ukrayna'nın kamu doğalgaz şirketi Ukrtransgaz'ın başkanı Igor Prokopiv, Polonya'nın Ukrayna'ya yeniden ihracat yoluyla yaptığı doğalgaz sevkıyatını durdurduğunu açıkladı. 


Prokopiv, Rusya'nın Polonya'ya doğalgaz akışını azaltması nedeniyle, bu ülkenin, Rus gazının yeniden ihracatı için kaynaklarının tükendiğini kaydetti.  


Diğer yandan Ukrayna, alternatif gaz ve petrol tedarikçileri arayışına devam ediyor. 


Ukrayna Enerji Bakanı Yuriy Prodan, Bakü'de yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın, petrol rafinerileri için Azerbaycan'dan petrol sevkıyatıyla ilgilendiğini kaydetti. 


Ukrayna Enerji Bakanlığı basın servisinden yapılan açıklamada, Prodan'ın petrol sevkıyatları konusunu Azerbaycan Enerji Bakanı Natig Aliyev ile görüşeceği belirtildi. 


Çatışmalar yakıt tüketimini artırdı 


Ukrayna'nın doğusundaki çatışmaların, Ukrayna silahlı kuvvetleri tarafından tüketilen yakıt miktarının artırılmasına neden olması da Kiev'in enerjide alternatif arayışlarına hız vermesine neden oldu.  


Ukrayna ordusunun yakıt ihtiyaçlarının yüzde 36'sı, Dnepropetrovsk Valisi Igor Kolomoyskiy'nin sahibi olduğu Privat Grubu bünyesindeki Kremençug...