09 / 05 / 2024

ukrayna konuta el koyma

ukrayna konuta el koyma

Ukrayna'da 21 Nisan 2021’den itibaren, borçların karşılığında konutlara el konulmasını yasaklayan moratoryum bitiyor. Bu tarihten itibaren borçluların konutlarına el konabilecek.

Yeni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? Kentsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar!

Kentsel dönüşüm yasası ile ilgili sosyal medyada “Bu bir mülksüzleştirme planı” yorumunu yapan da bulunuyor, “Bu yasayla sorun çözülür” diyenlerde. Peki ueni yasayla devlet konuta el mi koyuyor? İşte kntsel dönüşüm yasası hakkında tüm detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurdu! 2. el konuta finansman desteği geliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, 2. el konut fiyatlarıyla ilgili finansman desteği verileceğini ifade etti. İşte tüm ayrıntılar...

Vatandaş ev almak istiyor ama ilk el ve ipotekli satışlar dipte! İşte nedeni!

Son olarak Bakanlıktan Yeni Evim Kampanyasını açıklarken, konut kampanyalarının sayısında yaşanan bereket, ilk el satışlar ve ipotekli satışlara yansımıyor. Ekonomim.com yazarı Alaattin Aktaş, sıfır konuta yaklaşmak mümkün değilken ipotekli konut satışlarının geçen yıl en düşük düzeye indiğini açıkl

İtalya'da Rus milyarderlerin mal varlıklarına el konuyor!

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasıyla Avrupa Birliği  tarafından uygulanan yaptırımlar dahilinde şu ana kadar 5 Rus milyarderin İtalya'daki mal varlıklarına el kondu.

İkinci el araçlara Rusya etkisi! Otomobil fiyatları...

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen ikinci el araç pazarı Rusya-Ukrayna savaşından olumsuz olarak etkilendi. Peki 2. el araç fiyatları ne oldu? İşte detaylar...

Hüseyin Dinçel: Faiz indirimi sıfır konuta doping olacak!

Akyapı Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel, kamu bankalarının faiz indirimi ile ilgili açıklamalar yaptı. Dinçel, "Faiz indirimi sıfır konuta doping olacak" dedi.

Ukrayna'da yasa değişiyor: Borçluların konutlarına el konabilecek!

Ukrayna'da 21 Nisan 2021’den itibaren, borçların karşılığında konutlara el konulmasını yasaklayan moratoryum bitiyor. Bu tarihten itibaren borçluların konutlarına el konabilecek.

İkinci el konuta düşük faiz dopingi!

2020 Mayıs ayında Türkiye genelinde 50 bin 936 konut satılırken, ikinci el konut satışı da 34 bin 76 oldu...

İkinci el konutlara talep arttı!

1 Haziran itibariyle başlatılan özellikle konut ve aracı kapsayan avantajlı kredi paketi, fırsatçıları harekete geçirdi. Kampanya sonrası konuta artan talep sebebiyle, fiyatlara da zam yapıldı. En çok talep ikinci el konutlara gelirken, sektör temsilcileri emlakçılara karşı uyardı...

İkinci el konutta avantaj arttı!

Bankaların konut kredisi kampanyalarının artmasıyla ikinci el dairelere ilgi her geçen gün artıyor. Ev almayı düşünenler yeniden ikinci el konuta ilgi gösterdi.

VakıfBank’tan ikinci el konuta da 0.79 faiz!

VakıfBank banka gayrimenkulü olan ikinci el konutlar için de aylık yüzde 0.79 faiz oranı ile konut kredisi kullandırıyor.

İkinci el konutta hareket var!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sektörün ‘Sat- Yap’ sürecinden ‘Yap-Sat’ sürecine geçişini belirtirken, satışların tamamlanmış sıfır konut ve ikinci el konuta yöneldiğini kaydetti.

Vatandaş ikinci el konuta yöneldi!

Konut ihtiyacını daha ekonomik karşılamak isteyenler ikinci el piyasasına yöneliyor. Bu doğrultuda geçen ay ikinci el konut satışları, 2014'ün şubat ayına göre yüzde 22,1 artarak 54 bin 359'a yükseldi.

ukrayna konuta el koyma Haberi

ukrayna konuta el koyma

Ukrayna'da 21 Nisan 2021’den itibaren, borçların karşılığında konutlara el konulmasını yasaklayan moratoryum bitiyor.

Bu moratoryum daha önce peşpeşe uzatılmıştı. Sona ermesiyle mahkemeler borçlulardan gayrimenkul alma hakkına sahip olacak. Ukr Haber'de yer alan habere göre; borçlar için taşınır ve taşınmaz mülklerin tahsilatı hala sürüyor. Bununla beraber, taşınır mülkle ilgili bu tür kararlar genellikle mahkemeler tarafından alınırken, özellikle borçlar karşılığında konutlara dokunulmaması için özen gösterildi. Tek konut için uygulanmadı. Bu durum “Yabancı para cinsinden krediler için getirilen teminattan ötürü Ukrayna vatandaşlarının mülklerinin elinden alınmasını engelleyen bir moratoryum” yasasıyla hayata geçti. Fakat bu yasa 21 Nisan’da sona erecek ve bu nedenle borçluların artık hakları sona eriyor.

Borçluların bilmesi gerekenler

Borçlunun konutu ancak borçlunun taşınır mülkü borcunu karşılamaya yetmiyorsa el konabilir. Bununla beraber bütün taşınır malların...