05 / 07 / 2024

ukraynalı ailelere konut tahsisi

ukraynalı ailelere konut tahsisi

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

İstanbul, yabancıya konut satışında Antalya’yı solladı!

2022-2023 yıllarında, özellikle Rus ve Ukraynalı göçü sebebiyle yabancıya konut satışında ilk sıradaki Antalya, konut fiyatlarındaki fahiş artış ve aynı zamanda, Rusların Dubai gibi kentlere yönelmesi sebebiyle İstanbul'dan sonra ikinci sıraya düştü. Ancak 8 aylık toplamda Antalya ilk sıradaki yerin

Antalya'da konut yüzde 551 arttı! Ruslar ve Ukraynalılar'ın yeni durağı Mersin oldu!

Yabancıların ülkemizde en çok konut satın aldıkları bölgelerin başında gelen Antalya'da konut fiyatları uçtu. Yüzde 551 artan fiyatlar karşısında Ruslar ve Ukraynalılar, Mersin'e yönelmeye başladı. İşte detaylar...

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı!

İspanya'da konut sorununa karşı yeni kararlar alındı. Verilen detaylar göre, İspanya'da 35 yaş altı gençler ile çocuklu ailelere konut satın alımında yüzde 20'ye kadar ipotek desteği sağlanacak ve 63 bin kamu konutu inşa edilecek.

O ilçede Türklere ev verilmiyor! Kiralar döviz üzerinden ve 1 yıllık peşin isteniyor!

Ülkelerindeki savaştan kaçarak Muğla ve Antalya çevresine yerleşen Rus ve Ukraynalılar konut fiyatlarının yükselmesine neden oldu. Mülk sahipleri Türkleri çıkarıp evlerini eşyalı olarak yabancıya döviz üzerinden kiralamaya yöneldi. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatları sadece bize değil, yabancıya da pahalı gelmeye başladı!

Konut fiyatlarındaki artış, konut yatırımının yabancılar açısından da cazibesini yitirmesine neden oluyor. Savaş koşulları sebebiyle ülkelerinden kaçan Rus ve Ukraynalılar hariç bırakıldığında yabancıya konut satışındaki yıllık düşüş yüzde 40’ı buldu.

Yabancılara konut satışı 1 senede yüzde 23.8 azaldı! En çok konutu Ruslar aldı! 

Yabancılara konut satışı geçtiğimiz senenin Eylül ayına göre yüzde 23.8 azaldı fakat satışları Rus vatandaşları ayakta tuttu. Ruslar son 9 ayda Türkiye’den 9 bin 311 adet, Ukraynalılar ise bin 775 konut satın aldı. 

Yabancıya konut satışında yeni rekor geliyor!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş Türkiye’nin güveli liman olduğunu düşünen Rus ve Ukraynalılara yapılan konut satışlarında bu sene rekor kırılacağı öngörülüyor.

Belçika Kralı'ndan 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi!

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraber Antalya’da bulunan evlere Rusların ve Ukraynalıların talebi arttı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu şekilde 20-30 konut birden aldığına, özellikle son bir haftada satışların oldukça yükseldiğine dikkat çekti.

Sancaktepe TOKİ konut başvurusu ne zaman? 2+1 ve 3+1 daireler için yüzde 30 peşinat, 120 ay vade…

Türkiye’de özellikle düşük gelirli ailelere sağladığı ucuz konut imkânı ile dikkat çeken TOKİ, İstanbul’un Sancaktepe ilçesine 2+1 ve 3+1 konut yapacak. 420 konutluk Sancaktepe projesi için başvuru tarihleri açıklandı.

Lübnan Parlamentosu konut kredilerinde limitleri yükseltti!

Lübnan Parlamentosu, Dünya Bankası ile yoksul ailelere yardım için bir anlaşma imzaladı. Aylar sonra çalışmaya başlayan parlamento konut kredilerinde limitleri yükseltti.

Şanlıurfa'da yaşayan Suriyelilerden İdlibli ailelere konut yardımı!

Şanlıurfa yaşayan Suriyeliler, İdlibli aileler için briket ev yapımı için yardımda bulundu. 

Konya İl Müftülüğü'nden İdlibli ailelere konut yardımı!

Konya İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından İdlibli aileler için inşa edilen konutlar için 3 milyon 150 bin TL yardımda bulundu. 

ukraynalı ailelere konut tahsisi Haberi

ukraynalı ailelere konut tahsisi

Belçika Kralı Phillip ve Kraliçesi Matilda, Ukrayna'da yaşanan savaştan kaçan toplamda 3 Ukraynalı aileye konut tahsisi yaptı.

Belçika basınının aktardığına göre Belçika kraliyet ailesine ait iki mülk Ukraynalılara tahsis edildi. Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, Kraliyet ailesine ait fonun yetkilileri, mülklerin daha önce düşük gelirli ailelere yardım için ayrıldığını ancak Rusya'nın Ukrayna'ya saldırmasından sonra bu ülkeden kaçan yardıma muhtaç ailelere tahsis edilmesi için karar verildiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, söz konusu konutların şu anda tadilatta olduğu, Nisan ayının başından itibaren yeniden dekore edileceği ve böylelikle kullanıma hazır hale geleceği belirtildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Belçika'nın önceki Kralı 2. Albert ile Kraliçe Paola'nın da daha önce 2009 yılında kraliyet fonuna ait bir konutu evsizler için bağışlamış ve geçen sene yine kraliyet ailesine...