04 / 05 / 2024

Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı son durum

Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı son durum

ESHOT'un raporuna göre, ulaşım düzenlemesinin ardından, raylı sistemi kullananların sayısı yaklaşık yüzde 3 arttı, yoğun saatlerde otobüs başına düşen ortalama yolcu sayısı da 53'ten 45'e indi...

Antalya'da 19 ilçeyi kapsayacak Yeni Ulaşım Ana Planı çalışmaları başladı!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’yı planlı, kurallı, kimlikli bir şehir yapma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda mevcut Ulaşım Ana Planı’nın 19 ilçenin tamamını kapsayacak biçimde yeniden yapılmasıyla ilgili çalışmalar başladı.

Ulaşım ihtiyacı imar planlarına göre değerlendirilecek!

il merkezlerindeki "Ulaşım Master Planları" gözden geçirilecek, ülkenin gelişen ve değişen, taşıt ve yolculuk sayıları ile beklentileri, imar planlarında dikkate alınarak gelecekteki ulaşım ihtiyacı yeniden değerlendirilecek..

İzmir'deki aktarmalı ulaşım sistemi vatandaşları isyan ettirdi!

İzmirde aktarmalı ulaşım sisteminin yarattığı kaos okulların açılmasıyla zirveye çıktı. Uzun hatların iptal edilip aktarmalı hatların konulduğu sistem nedeniyle, aktarma merkezleri de deyim yerindeyse çile merkezine dönüştü.

Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı raylı sisteme yönelen yolcu sayısını artırdı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü tarafından devreye alınan “Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı” projesi etkilerini göstermeye başladı. Sistem raylı sisteme yönelen yolcu sayısını önemli ölçüde artırdı...

Aziz Kocaoğlu'ndan yeni ulaşım sistemi eleştirilerine tepki!

Aziz Kocaoğlu, 29 Haziran Pazartesi günü uygulamaya geçecek olan yeni ulaşım sisteminin daha başlamadan karalanmasının doğru olmadığını söyledi. Başkan Kocaoğlu, "Projede aksayan yerler varsa düzeltilir" mesajı verdi.

Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı neleri değiştirecek?

Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı neleri değiştirecek? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 29 Haziran Pazar gününden itibaren kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltmak amacıyla başlatacağını açıkladığı proje ile neler değişecek?

İzmir toplu ulaşım düzenlemesi ile hangi otobüs seferleri iptal edilecek?

İzmir’de toplu ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltarak, aktarmalı sistemi güçlendirmeyi hedefleyen ESHOT Genel Müdürlüğü, “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor.

İzmir toplu ulaşım düzenlemesi ile neler değişecek? Tüm detaylar!

İzmir’de toplu ulaşımda yeni bir dönem başlıyor. Kent merkezi ve ana arterlerdeki otobüs sayısını azaltarak, aktarmalı sistemi güçlendirmeyi hedefleyen ESHOT Genel Müdürlüğü, “Ulaşım Sistemi’nin Yeniden Tasarımı” projesini hayata geçiriyor.

İstanbul'un raylı ulaşım projeleri!

1990 yılında İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvayı ile başlayarak İstanbul'un raylı ulaşım sisteminde çalışmalar tüm hızıyla devam ediliyor. Raylı ulaşım sisteminin öncesi, şimdiki durumu ve gelecek projelerine haberimizde yer verdik

Kurtköy Helenium Garden ulaşım!

40 bin metrekare inşaat alanı üzerinde yükselen Kurtköy Helenium Garden ulaşım bilgilerine haberimizden ulaşabilirsiniz...

Başarır İnşaat Helenium Garden ulaşım!

Başarır İnşaat Helenium Garden ulaşım kapsamında projenin krokili detaylı adresi haberimizde yer alıyor

Mahal Palace ulaşım!

Mahal Palace ulaşım bilgileri haberimizin içinde krokili bir şekilde yer alıyor

Çamlıca Emaar Square ulaşım!

Çamlıca Emaar Square ulaşım kapsamında projenin adresli ve krokili bilgileri haberimizin içinde yer alıyor

Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı son durum Haberi

Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı son durum


ESHOT'un raporuna göre, ulaşım düzenlemesinin ardından, raylı sistemi kullananların sayısı yaklaşık yüzde 3 arttı, yoğun saatlerde otobüs başına düşen ortalama yolcu sayısı da 53'ten 45'e indi.


ESHOT yetkililerinin toplu ulaşım alışkanlıklarını değiştirmeyi hedefleyen "Ulaşım Sisteminin Yeniden Tasarımı" projesiyle ilgili İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısı öncesindeki sunumuna göre, otobüslere (ESHOT ve İZULAŞ) biniş oranı yüzde 69,2'den yüzde 66,6'ya indi, raylı sistemde ise bu oran yüzde 27,6'dan yüzde 30,3'e yükseldi, aktarmalı biniş oranı ise yüzde 31,9’dan yüzde 36,2’ye çıktı.


Sabah yoğun saatlerde otobüs başına düşen ortalama yolcu sayısı 53'ten 45'e geriledi. Günlük ortalama 25 bin 500 servis gerçekleştirilirken yeni sistemde fazladan 4 bin servis daha yapıldı. Servise çıkan araç ve servis sayılarındaki artışa rağmen otobüsler daha kısa mesafelerde çalıştırıldığı için ortalama günlük 6...