27 / 04 / 2024

ulaşımda monoray sistemi nedir

ulaşımda monoray sistemi nedir

Y Müh. Mimar Kentbilimci Uluslararası Mimarlık Akademisi Bölge Başkanı Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Metrobüs yerine aynı güzergahta havada tek kolon üzerine giden Monoray sistemi kurmak akıl edilmeliydi." dedi...

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ne zaman sona eriyor?

65 yaş üstü ücretsiz ulaşım hakkı ile ilgili yapılan değerlendirme kapsamında, ücretsiz ulaşımda yeni karar uygulamaya alındığı kaydedildi. İşte haberin detayları...

İBB resmen açıkladı! Merakla beklenen 65 yaş ücretsiz ulaşımda son karar! 

Son zamanlarda 65 yaş ücretsiz ulaşımla ilgili çıkan haberlere son noktayı İstanbul Büyükşehir Belediyesi koydu. Peki 65 yaş üstü ulaşım ücretsiz mi, paralı mı olacak? İşte o karar...

65 yaş üzeri toplu ulaşımda yeni formül: 65 ila 75 yaşındakiler indirimli, 75 yaş üzeri ücretsiz!

Akaryakıt fiyatlarının artmasından sonra 65 yaş üzeri toplu taşımanın ücretsiz kullanılması tartışmalara neden oldu. Özel Halk Otobüsleri 15 Ekim itibariyle bu uygulamayı sonlandıracağını açıklamasının ardından 65 yaş üzeri ulaşımda yeni formül ortaya atıldı.

Otobüs biletleri 500, uçak bileti fiyatları 1.650 lira taban fiyattan başlıyor! Şehirlerarası ulaşımda akaryakıt şoku!

Akaryakıt zamları, otobüsten uçağa ülke içi ulaşımı da etkiledi. Otobüs bileti fiyatları 500 liradan, uçak bileti fiyatları ise 1.650 lira taban fiyattan başlıyor. İşte ayrıntılar...

4.500 lira verilecek! Resmi Gazete ‘de yayımlandı: Ücretsiz şehir içi ulaşımda yeni karar

Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan yeni bir karar, ücretsiz şehir içi ulaşım için verilen gelir desteği ödemelerinin artırılmasını öngörüyor.

Karayollarına 20 yılda tam bu kadar yatırım yapıldı! Ulaşımda şimdi sıra hangi yatırımda?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son 20 yıl içinde karayollarına yaklaşık 112 milyar dolar yatırım gerçekleştirildiğini, gelecek dönemde ise demir yollarına yoğunluk vereceklerini kaydetti.

Öğretmenlere müjde! Ulaşımda yüzde 50, kargo ücretlerine ise yüzde 25 indirim fırsatı geliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu sene de Öğretmenler Günü'nü kapsayan 24-30 Kasım haftasında bilet alan öğretmenlere trenlerde yüzde 50, 24 Kasım tarihli PTT gönderilerinde de ise yüzde 25 indirim uygulayacağını duyurdu.

Türkiye'de ilk! O şehirde toplu ulaşım ücretsiz

Samsun'da toplu ulaşımda bir ilk yaşandı. Samsun Belediyesi, Türkiye'de ilk kere elektrikli otobüsleri devreye soktu. Araçlar TEKNOFEST'e yolcuları ücretsiz götürdü.

Ulaşımda zam yağmuru dinmedi! İşte 26 Nisan 2022 güncellenen Ankara ve İstanbul ulaşım fiyat listesi...

Bu sene içerisinde akaryakıta gelen zamlarla birlikte en çok zam yapılan alan ulaşım oldu! Taksi, otobüs, metro, minibüs, Marmaray... Peki, İstanbul ve Ankara'da şehir içi ulaşım ücretleri ne kadar? İşte 26 Nisan 2022 fiyat listesi...

Ulaşımda milli dönüşüm hamleleri hız kazandı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, ulaştırma ve altyapı alanında milli dönüşümün hızlanacağını dile getirerek ekonomik açıdan büyük kazanımlar elde edildiğini belirtti.

Adil Karaismailoğlu: Ulaşımda birçok projeyi hayata geçirdik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu yaptığı açıklamada ulaşımda birçok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, "Geçit vermez denilen Cudi Dağı'nı tünellerle açtık, Yüksekova'ya köprüler yaptık, Harput'u yeni yollara kavuşturuyoruz." dedi.

Türkiye'yi ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getireceğiz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye'nin ulaşımda dünyada önde gelen ülke konumuna getirmek için çalıştıklarını belirtti ve "Küresel düzeyde rekabetçi akıllı ulaşım sistemleri kuruyoruz" dedi.

Sefa Targıt: Bina içi ulaşımda da virüs tedbiri alınmalı!

Bina içi ulaşımda tedbirlerin alınması gerektiğini savunan AYSAD Başkanı Sefa Targıt, “Özellikle çok katlı yüksek binalarda ve hastaneler gibi özel yapılarda riskleri en aza indirecek önlemler geliştirilmeli” dedi.

ulaşımda monoray sistemi nedir Haberi

ulaşımda monoray sistemi nedir


1994 yılından bu yana dört yerel seçim döneminden sonra ilk defa Istanbul Büyükşehir Başkan Adayı değilim. Ancak projelerimin ilke olarak benzerlerinin adaylarımız tarafından bugün savunulması beni bahtiyar ediyor.

‘Istanbul’a ‘Metrobus’ değil, ‘Monoray’ Uygun Olurdu…’

                               

Metrobüs yerine aynı güzergahda havada tek kolon üzerine giden Monoray sistemi kurmayı akıl edebilseydik Istanbul’ a ve İstanbullulara aşağıdakileri kazandırmış olurduk:

1.       Monoray gidiş-geliş tek kolon üzerine oturan 2 kiriş ve 2 ray kullanabildiğinden mevcut yollar daralmayacaktı,

2.      Metrobüsün özel  kulvarlarını yapabilmek için köprülerde genişletmeler gerekmeyecekti,

3.       Elzem bir ihtiyaç olan emniyet şeritleri iptal edilerek çağdışılık tekrar davet edilmeyecekti.

4.       Monoraylar çevreci olduğundan Metrobüslerin neden...