29 / 07 / 2024

ülke yatırımları

ülke yatırımları

4 ay önce Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin başkanlığını kapan Türkiye, 130 ülkeyi temsil eden birliğin şimdi de merkez üssü oluyor. Birliğin 20 yıllık merkezi Ocak 2015'te Cenevre'den İstanbul'a taşınıyor.

Yabancıların gayrimenkul yatırımlarının yüzde 22,1'i vatandaşlık için!

Ülke genelindeki vatandaşlık edinimi için yabancı yatırımında İstanbul, Antalya ve Ankara ilk üçe yerleşirken, Megakent İstanbul’daki yabancı yatırımlarında da Esenyurt, Beylikdüzü ve Başakşehir ilk üçte bulunuyor.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Türkiye'de hızlı tren yatırımları hız kesmiyor!

Ülke genelinde ulaştırma alanında yapılan yatırımlar gün geçtikçe artıyor. Son yapılan YHT yatırımı ile İstanbul Ankara arası 35 dakika kısalacak.

Mars Lojistik yurt dışındaki havalimanı ve fabrika yatırımlarında hız kesmiyor!

Mars Lojistik'in gündeminde çok uzun soluklu 3. ülke boru hattı projesi, yurt dışında yapımı hız kesmeden süren havalimanı, liman ve fabrika yatırımları bulunuyor.

Vesta Global, yurt dışında gayrimenkul yatırımları için danışmalık veriyor!

Teuta Narazan ve Armağan Akyüz tarafından 2017'de kurulan Vesta Global, yurt dışı yatırımlar ve oturma izni konularında danışmanlık hizmeti sağlıyor. Vesta Global, yaklaşık 10 ülke için hizmet veren tek danışmanlık şirketi olma özelliğine sahip.

Çin'de gayrimenkul yatırımları yüzde 6.8 arttı!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu'ndan (NBS) yapılan açıklamaya göre; ülke genelinde Ocak-Kasım döneminde gayrimenkul yatırımları yüzde 6,8 arttı. 

Turizm yatırımlarına ajans desteği!

Turizm sektörü ve pazarının ihtiyaçlarını, eğilimlerini belirleyerek ilgililere tavsiyelerde bulunacak olan yatırım ajansı, turizm potansiyelinin tüm yönleriyle değerlendirilerek ülke ekonomisine kazandırılmasına, turizm yatırımlarının ve ülke ekonomisindeki payının arttırılmasına yönelik çalışmalar

Aydınlı Grup inşaat sektöründeki yatırımlarına devam ediyor!

Aydınlı Grup Üst Yöneticisi Erbey, "Aydınlı İnşaat'ın tek firma olarak yükleniciliğini üstlendiği Kozyatağı A Rezidans Projesi gibi yatırımlarımızla ülke ekonomisine katma değer sağlamaya devam etmek istiyoruz." diye konuştu. 

Mehmet Ergün Turan: Yatırımlar artarak devam ediyor!

"15 Temmuz destanını yazan aziz milletimizin, bu kahramanlık hikâyesi ilelebet yaşayacak” diyen TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, "Ülke olarak yatırımlarımız artarak devam etti ve halen sürüyor” dedi.

Küresel şirketler yatırımlarını artıracak!

Türkiye'de yıllardır faaliyet gösteren birçok firma yatırımlarını artıracaklarını belirtti. Şirketler, ülke ekonomisine duydukları güvenin tam olduğunu belirtti.

İlke Turistik Yatırımlar Anonim Şirketi kuruldu!

İlke Turistik Yatırımlar Anonim Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Erem Turgut Yücel, Hüseyin Cem Kölemenoğlu, Ebru Gül, Ömer Behbi Karacalar ve Nedrettin Emir Bağ imzasıyla kuruldu.

Uğur Kaleli: Konya yatırımları hız kesmeyecek!

Konya ve ülke gündemini değerlendiren AK Parti Konya Milletvekili Muhammet Uğur Kaleli, Konya’ya yatırımların devam edeceğini, yaşanan elektrik kesintilerinin önüne geçileceğini ve FETÖ ile mücadelede kararlı olduklarını söyledi

Gayrimenkul yatırım fonları, fabrika yatırımlarına kaynak sağlayacak!

Sermaye Piyasası Kurulu’nun (SPK), ‘gayrimenkul yatırım fonlarının’ kurulmasını sağlayan yönetmeliği, ülke genelinde yeni fabrika yatırımlarının büyük bölümünün ‘inşaat ve gayrimenkul sektörü’ tarafından fonlanmasını sağlayacak.

ülke yatırımları Haberi

ülke yatırımları

Ocak ayında Güney Afrika'da yapılan seçimle Dünya Yatırım Ajansları Birliği'nin (WAIPA) dümenine geçen Türkiye, ikinci hedefine de ulaştı. Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı başkanlığında İstanbul'da gerçekleşen WAIPA Genel Kurulu'nda, oylama sonucunda, birliğin 20 yıllık merkezinin Cenevre'den İstanbul'a taşınması kararı alındı. Karara istinaden altyapı hazırlıklarının tamamlanmasıyla birlikte merkez fiziksel olarak Ocak 2015 döneminde İstanbul'da faaliyetlerini sürdürmeye başlayacak. 


Dünya Yatırım Ajansları Birliği ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, konuya ilişkin açıklamasında, bu kararla İstanbul'un, 130 ülkenin direkt olarak üst yönetimine hitap eden ajansların tepe kuruluşunun merkezi haline geleceğini kaydetti. 

YATIRIMCILARIMIZA KOLAYLIK  


Aycı, WAIPA'nın merkezinin İstanbul'da olmasının farklı kuruluşlar için de emsal teşkil edebileceğini belirterek, şöyle devam etti: "İstanbul'un merkezi konumuna önemli bir örnek olarak değerlendirilecektir. Ayrıca Türk yatırımcılarımızın...