03 / 05 / 2024

uludağ kayak tatili fiyatları

uludağ kayak tatili fiyatları

Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Cem Polatoğlu, sömestre tatilinde Uludağ'da 450 TL olan gecelik oda fiyatının tatile bir gün kala veya tatil sonrası 150 TL’ye düştüğünü söyledi...

Yılbaşı için Uludağ’ı seçen tatilci de, hazırlıklarını tamamlayan turizm işletmecisi de şokta!

Uludağ, hem karların üzerinde bir yılbaşı tatili hayali kuranlar hem de işletmeciler için bu sene büyük bür hayal kırıklığı yaşattı.

Duru Beytepe'den daire alana Alpler'de kayak tatili hediye!

Ankara’nın yeni gözdesi İncek ve Beytepe’nin kesişim noktasında inşa edilen DURU Beytepe projesi mutluluğu “KALP”LER’E taşıyor.

Uludağ Büyük Otel yıkıldı, arsası otopark oldu!

Türkiye'nin en modern kayak tesislerine sahip olan Uludağ'daki Büyük Otel yıkıldı, otelin arsası otopark olarak kullanılıyor.

Uludağ'da 9 otel yıkılıp yeniden inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Türkiye’nin ilk kayak merkezi olan ve özellikle İstanbullular’dan büyük ilgi gören Uludağ Milli Parkını yenilemek için çalışmalara başlıyor. 

Bursa Uludağ'a 3 yeni otopark geliyor!

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezi olmasına rağmen özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’da, parklanma sorunu Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından çözülüyor.

Uludağ'a 3 yeni otopark yapılacak!

TÜRKİYE’nin en önemli kış turizm merkezlerinden olan ve özellikle kayak sezonunda otopark bulunmaması nedeniyle büyük bir trafik karmaşasının yaşandığı Uludağ’daki otopark sorunu çözülüyor.

Uludağ yaz turizmine açılacak mı?

Yılbaşı tatilini geçirmek üzere gittiğim Uludağ’da yanıtını aradığım soru şuydu: 50 yıldır ulusaldan uluslararası bir kayak merkezine evrilmesi gerekirken, nasıl olur da “bölgesel” sınırlara çekilir?

Kartepe kayak merkezi kar yağışını bekliyor!

Marmara Bölgesi’nin önemli kayak merkezlerinden biri olan Kartepe’de kayak pistlerinde kar olmaması işletmecileri düşündürürken, yılbaşı tatili öncesinde bu akşam yağacak kar ile rezervasyonların artmasını bekliyor.

Uludağ yolu genişletiliyor!

Kayak ve kış turizminin önemli merkezlerinden Uludağ ile Bursa kent merkezi arasındaki yolun genişletilmesi için yapılan çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi. Bozdağ Kayak Merkezi’nin 29 yıllığına kiralanması için 5 Haziran 2015’te açılan ihaleye 4 teklif verilmişti.

İzmir Bozdağ Kayak Merkezi ihalesi iptal edildi!

Ege’nin Uludağ’ı olarak nitelenen Bozdağ’da, kayak merkezinin 29 yıllığına kiralanması için düzenlenen ihale iptal edildi.

Uludağ'da kaçak yapılar yıkılıyor!

Kayak sezonunun sona erdiği Uludağ'da, imara aykırı 800 metrekarelik kaçak yapısı bulunan bir otel, mahkeme kararı ile tahliye edildi. Uludağ'da bu zamana kadar kaçak olarak ek bina yapan 14 otelin 24 bin metrekare alanı yıkıldı.

Kayak merkezlerinde son durum 12 Nisan!

Kayak merkezlerinde en fazla kar kalınlığı 220 santimetreyle Uludağ'da, en düşük 10 santimetreyle Hazarbaba'da kayıtlara geçti.

uludağ kayak tatili fiyatları Haberi

uludağ kayak tatili fiyatları


Tur Operatörleri Platformu Sözcüsü Polatoğlu, sömestre tatilinde yurt içinde günlük fiyatın 450 TL’ye çıkarken aynı dönemde yurt dışında bir haftalık kayak turunun ulaşım dahil 249 Euro olduğunu kaydetti. Sömestre ve yaz tatillerinin bölgelere göre ayrılması gerektiğini aktaran Polatoğlu, dünyada bunu yapmayan ender ülkelerden birisinin de Türkiye olduğunu aktardı.


Yarıyı tatilindeki benzer uygulamaların yaz aylarında da yaşandığını dile getiren Cem Polatoğlu, “Yaz tatili başlar. 5 yıldızlı otel gecesi 200 TL. Oysa tatil başlamadan bir gün önce fiyatı 80 TL. Yaz tatili biter, fiyat 50 TL. 18 milyon orta öğretim, 4.5 milyon üniversite öğrencisinin tatilini yarı yılda 15, yazın da 70 güne sıkıştırırsan fiyatlar böyle oynar. Bu, ne öğrencinin, tatilcinin, işletmecinin, acentecinin, otelcinin, taşımacının ne de ekonominin işine gelir.’’ dedi.


Dünyada olduğu gibi...