28 / 08 / 2024

Uludağ\'da orman alanına kaçak yapı mücadelesi

Uludağ\'da orman alanına kaçak yapı mücadelesi

Ağaoğlu Grubuna ait otel ve sosyal yapıların yıkımına karşı alınan yürütmeyi durdurma kararı, Orman ve Su İşleri Bakanlığının itirazı üzerine kaldırıldı

9 ilde 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı! Her türlü inşaat yapılabilecek!

9 şehirdeki toplam 1 milyon 17 bin metrekarelik alan daha orman dışına çıkarıldı. Mega kent İstanbul’un Beykoz ormanlarında 27 parça orman alanı yine villalara kurban edildi.

Beykoz’daki kaçak lüks villaların işgal ettiği 183 bin metrekarelik alan, 'orman alanı' dışına çıkarıldı!

Beykoz’da ormanlık alana yapılan kaçak 26 havuzlu lüks villaların yer aldığı 183 bin metrekarelik orman alan, orman alanı’ dışına çıkarıldı. İşte ayrıntılar... 

Antalya'da 106 dönümlük tarım alanına konut inşa edileceği iddia edildi! 

Antalya’nın Alanya ilçesi Kargıcak-Karagedik mevkisinde yer alan 106 dönümlük tarım alanının konut alanına çevrilmek üzere yapılaşmaya açılacağı kaydedildi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

İzmir Gaziemir'deki trafo alanın ticaret alanına çeviren imar planı askıda! 5 kata kadar yapılaşma izni bulunuyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gaziemir ilçesindeki Optimum Alışveriş Merkezi karşısında yer alan trafo alanını ticaret alanına çeviren imar planlarını askıya çıkardı.

Büyükyalı’da yaşayanlar 5 dakikada yaşamın her alanına dokunuyor!

‘İyi Yaşam’ mottosunu benimseyen Büyükyalı projesinde yaşayanlar ‘5 dakikada’ yaşamın her alanına dokunmanın avantajını yaşıyor.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler için önerge verildi!

Orman alanlarına yönelik düzenlemeler ve orman alanı dışına çıkarılan alanların durumunun incelenmesi amacıyla meclise önerge verildi.

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanı yapılaşmaya açıldı!

Hacettepe Üniversitesi yerleşkesindeki orman alanının imar planı değiştirildi. Yeni imar planında orman alanına öğrenci yurdu yapılarak yapılaşmaya açıldı. CHP'li Çankaya Belediyesi de plana “Geriye dönüşü olmayan sonuçlar doğuracak ve mevzuata aykırı” diyerek itiraz etti.

Adıyaman'da orman sınırlarındaki yerlerin OSB'ye dahil edilmesi TBMM'de!

Adıyaman'da orman sınırları dışına çıkarılan yerlerin OSB'ye dahil edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler yapan kanun Resmi Gazete'de yayımlandı!

"Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkındaki Kanun" bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gıda, tarım ve orman alanında düzenlemeler içeren kanun teklifi yasalaştı!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi yasalaştı.

Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

Gıda, Tarım ve Orman Alanında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. Kanun kapsamında tarımsal amaçlı arazi kullanım plan ve projelerine aykırılık durumunda uygulanan yaptırımların caydırıcı hale getirilmesi planlanıyor.

Uludağ\'da orman alanına kaçak yapı mücadelesi Haberi

Uludağ\'da orman alanına kaçak yapı mücadelesi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Uludağ'da orman alanına kaçak yapı inşasına ilişkin yürüttüğü hukuk mücadelesini kazandı. Ağaoğlu Grubuna ait otel ve sosyal yapıların yıkımına karşı alınan yürütmeyi durdurma kararı, Bakanlığın itirazı üzerine kaldırıldı. Binalar Bakanlığa teslim edilirken, Ağaoğlu Grubu da davadan feragat etti. 

     AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Uludağ 1. Gelişim Bölgesi Kurtkaya mevkisinde Uludağ Tur-Uludağ Turizm ve Tic. A.Ş. tarafından işletilen Ağaoğlu Otel ile ilgili Orman ve Su İşleri Bakanlığı Bölge Müdürlüğünce başlatılan süreç tamamlandı. 

     Süreç, Bakanlık Bölge Müdürlüğünün, 2012'de söz konusu şirketin tahsis alanı dışında, ormanlık araziye aralarında otelin de yer aldığı 5 ayrı izinsiz inşa edilmiş yapının bulunduğunu raporlaması üzerine başladı. 

     Ardından Taşınmaz Mal Zilyedliğine Yapılan Tecavüzlerin Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında, Osmangazi Kaymakamlığına...