05 / 05 / 2024

Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı

Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Kamu kurumlarının deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğü 1 trilyon 139,7 milyar lira oldu!

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, bütün kamu kurumlarının geçen sene deprem harcamaları için tahsis ettiği kaynağın büyüklüğünün, bağış hesaplarıyla birlikte 1 trilyon 139,7 milyar liraya ulaştığını açıkladı.

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

SON DAKİKA! 7 şiddetinde deprem! Resmen beşik gibi sallandı!

Fas’ta yerel saatle 23.10 sularında 7 şiddetinde deprem meydana geldi. Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede yaşanan depremin 7 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Deprem kaderini yenen Şili'den Türkiye'ye tavsiyeler!

Şili, aldığı önlemlerle deprem felaketinin kader olmadığını kanıtlayan bir ülke. Ulusal Sismoloji Merkezi Direktörü Sergio Barrientos, Şili'nin neyi doğru yaptığını anlatırken Türkiye'ye de tavsiyelerde bulundu.

Ulaştırmada deprem yönetmeliği hazır!

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı'na göre hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın onaylamasının ardından yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor.

Naci Ağbal: Deprem vergileri çarçur edilmedi!

Elazığ'da meydana gelen deprem, deprem vergisi tartışmasını gündeme getirdi. Strateji ve Bütçe Başkanı Ağbal; "Bütün vergi gelirleri nasıl bütçenin havuzuna gidiyorsa bu gelirler de bütçenin havuzuna geldi. Bu gelirler çarçur edilmedi." dedi...

16 ülkeden 220 bilim insanı deprem için buluştu!

Ulusal ve uluslararası alanda deprem mühendisliği ve sismoloji alanlarında çalışan 16 ülkeden 220 bilim insanı, Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı için Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde bir araya geldi. 

Türkiye'deki hastanelerin yüzde 60'ı yenilenmeli!

Sağlık Bakanlığının 2012'de yayımlanan Ulusal Deprem Stratejisi ve Eylem Plam'nda (UDSEP2023) açıkladığı verilere göre, Türkiye'deki hastanelerin yüzde 60'ı gerektiği ortaya çıktı.

Kocaeli Belediyesi’nin deprem çalışmaları örnek oluyor!

İller ve Belediyeler Dergisi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin deprem çalışmalarını da okuyucularına sundu. Ulusal çapta yayım yapan dergide yer alan yazıda Kocaeli’de deprem tehlike ve riskinin belirlenmesi konusunda uygulanan çalışmalar aktarıldı.

Kayseri'de 2 deprem meydana geldi!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden alınan bilgiye göre, Kayseri'de merkez üssü Kocasinan Saraycık olan saat 04:14'te 3,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Rodos Adası açıklarında 4.5 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, Akdeniz'de Rodos Adası açıklarında Richter ölçeğine göre 4.5 ila 3 arasında değişen 3 deprem kaydedildi.

Pakistan'da 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi!

Pakistan Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü başkent İslamabad'ın yaklaşık 100 kilometre kuzeyi olan 5,8 büyüklüğündeki deprem, Haybar Pahtunhva ve Pencap eyaletlerine bağlı birçok şehirde hissedildi.

Girit Adası'nda 4 büyüklüğünde deprem!

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Ulusal Deprem İzleme Merkezi'nin verilerine göre, deprem saat 07.29'da, adanın batısı açıklarında, yerin 82,8 kilometre derinliğinde gerçekleşti.

Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı Haberi

Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı

Türkiye’nin Ulusal Deprem Strateji ve Eylem Planı kapsamında hazırlanan “Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri İçin Deprem Yönetmeliği”nde sona gelindi.

Hürriyet'ten Eray Görgülü'nün haberine göre, KGM’nin 2019 yılı Faaliyet Raporu’na kapsamında, nihai şartnamesi hazırlanan yönetmelik, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na görderildi. Onay verilmesinden sonra yönetmeliğin bu yıl içerisinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi planlanıyor. Yönetmelikte karayolu-demiryolu köprü ve viyadükleri, karayolu-demiryolu tünelleri ile diğer zemin yapıları, kıyı-liman yapıları ile hava meydan yapıları “Ulaşım Tesisleri” başlığı altında toplanırken, elektrik iletim sistemleri ile telekomünikasyon sistemleri “Dağıtım Tesisleri” olarak değerlendirildi.

YENİ ŞARTLARLA

Her bir sektör için, deprem etkisi altında yeniden yapılması planlanan tesislerin tasarımına ve mevcut tesislerin deprem performanslarının değerlendirilmesiyle ilgili temel parametreler belirlenirken, Ulaşım ve Dağıtım Tesisleri başlığı altında yer alan tüm tesislerin ihaleleri bundan sonra yeni yönetmeliğin...