29 / 04 / 2024

Uluslararası Altyapı

Uluslararası Altyapı

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı açıkladı! Ankara-Konya hattında YHT seferleri artırıldı...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısı ile Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledini açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

6. Uluslararası Nijerya İnşaat Fuarı 5-7 Temmuz'da!

6. Uluslararası Nijerya İnşaat, Yapı Malzemeleri, İş Makinaları ve Altyapı Hizmetleri Fuarı 5-7 Temmuz 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Proce Uluslararası Altyapı Mühendislik Müşavirlik Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Proce Uluslararası Altyapı Mühendislik Müşavirlik Ve İnşaat Limited Şirketi Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Serdar Karaman tarafından kuruldu.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir!

Silivri Mimar Sinan Köprüsü'nün açılış töreninde konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Kanal İstanbul, gündelik tartışmaların ötesinde, uluslararası ölçekte bir ulaşım projesidir." dedi.

İFM'nin altyapı ihalesi Yıldızlar İnşaat'ın! 

İstanbul Uluslararası Finans Merkezi’nin, “altyapı tamamlama” ihalesi “21b” usulüyle yapıldı. 509 milyon TL'lik ihale Yıldızlar İnşaat’a verildi...

Uluslararası liman sayısı 181'e çıktı!

Bursa Sanmar Tersanesi'nde düzenlenen törende konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Uluslararası liman sayımız 152'den 181'e çıktı'' diye konuştu. 

Kayı Medikal ve Philips işbirliklerini uluslararası boyuta taşıyan anlaşma!

Kayı Holding ve Philips işbirliklerini uluslararası boyuta taşıyan anlaşma imzaladı. Anlaşma sağlık teknolojileri, altyapı, proje finansmanı ve yönetimi, klinik ve bakım çözümlerinin yanı sıra bölge ülkelerinde sağlık hizmetlerini kapsıyor.

Mega projeler uluslararası finansmanla hayata geçirilecek!

Yeni Ekonomi Programı'na (YEP) göre, ihalesi yapılmamış ve ihalesi yapılmış ancak başlanmamış projeler askıya alınacak ve mega-altyapı projeleri doğrudan yabancı yatırım yoluyla, uluslararası finansmanla inşa edilecek.

AUSDER'den Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi çalışması!

Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı dün başladı. Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışmasını ilk kez fuarda tanıttı.

Türkiye 2023'e kadar karayolu ulaşımına 166 milyar yatırım yapacak!

Karayollarının güvenliğini ve en verimli şekilde hizmet vermesini sağlayan en son teknolojiler, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenen Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı’nda tanıtılacak.

İstanbul Finans Merkezi'nin altyapı çalışmaları 2019'da bitirilecek!

Dünyanın en büyük 10 finans merkezinden biri olarak inşa edilmesi planlanan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin ortak altyapı inşasına başlanıyor. Finans merkeziyle birlikte yapımı tamamlanması planlanan altyapı çalışmaları 2019'un ilk aylarında bitirilecek.

Gaziantep'te altyapı projelerinde kullanılmak amacıyla JICA'dan kredi alınacak!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni altyapı projelerinde kullanmak amacıyla Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı'ndan alınacak 275 milyon TL kredinin sözleşmesini imzaladı.

Mersin turizmde uluslararası pazara açılıyor!

Türkiye'nin küresel pazarlara çıkış kapısı Mersin, tarım ve turizmde de atağa kalktı. Şehir, yeni ulaşım altyapısı ve otelleriyle Türkiye'nin uluslararası alanda yeni turizm bölgesi olmayı hedefliyor

Uluslararası Altyapı Haberi

Uluslararası Altyapı

24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde yapılan Intertraffic İstanbul 9. Uluslararası Altyapı, Trafik Yönetimi, Yol Güvenliği ve Park Sistemleri Fuarı, fuarın yanısıra katılımcı ve ziyaretçilerine kapsamlı bir konferans ve workshop programı sunuyor.


Intertraffic İstanbul Etkinlikleri kapsamında 24 Mayıs tarihinde Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği AUSDER’in ilk çalışma grubu ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışması ile ilgili detaylı bilgiyi, Dernek Platformu dışında ilk kez sektör temsilcilerine anlattı.


Çalışma Grubu’nda yer alan Okan Üniversitesi’nden Prof.Dr. Behiç Alankuş, ODTÜ’den Doç.Dr. Hediye Tüydeş Yaman ve İSBAK’tan Mustafa Eruyar, endeks ile ilgili metodolojiyi ve bundan sonraki adımlarını, AUS Çalışma Endeksi Sunumu Oturumu’nda katılımcılarla ayrıntılı olarak paylaştı.


Etkinliğin açılışında konuşan AUSDER Başkanı Erol Yanar, ‘Şehirlerin Akıllı Ulaşım Endeksi’ çalışması ile Akıllı Ulaşım Anahtar Performans Göstergeleri’nin belirleneceğini ve bu...