05 / 05 / 2024

Uluslararası Uzay İstasyonu

Uluslararası Uzay İstasyonu

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı yayın izlemiştim geçen yıl. Aylarca hatta yıllardır orada yaşayan astronotlara şu soru sorulmuştu: "Gezegenimizin çevresinde binlerce kez dolaşıp duruyorsunuz.

Rusya kendi uzay istasyonunu kuruyor!

Rusya, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan ayrılarak kendi uzay istasyonunu kurmaya hazırlanıyor. Ülke ilk çalışmalarını askeri bir fuarda tanıttı. İşte detaylar...

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

NASA, uzay istasyonuna uzay oteli ekliyor!

Geçen sene Haziran ayında resmileştirilen NASA'nın Uluslararası Uzay İstasyonu'nu (ISS) ticarileştirmesi projesi, yörüngeye bakan istasyona otel eklenmesiyle sürüyor. Tasarımcı Philippe Starck, otelin iç mekan tasarımını “rahat ve sıcak bir yumurta” şeklinde tanımlıyor.

TBMM, Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulmasını görüşecek!

TBMM, bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarılar ile Türkiye Uzay Ajansı kurulmasına ilişkin tasarının yasalaşmasından sonra, 16 Mart perşembe gününden itibaren çalışmalarına ara verecek.

Uzay mimarisinin kalbi 15. Venedik Uluslararası Bienali'nde atacak!

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı olan Zeynep Oral bugünkü yazısında 28 Mayıs-27 Kasım tarihleri arasına düzenlenecek 15. Venedik Uluslararası Mimarlık Bienali'nden bahsetti. Oral, davetli olduğunu serginin detaylarını paylaştı.

NASA Mars için şişme ev tasarladı!

Mars’a 2030’a kadar insan göndermeye hazırlanan ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), asronotların konaklayacağı bir şişme ev tasarladı. NASA mühendisleri ‘Bigelow’ adını verdikleri ilk şişme modülü Uluslararası Uzay İstasyonu’nda deneyecek.

İnşaatın akıncıları MIPIM Fuarı'nda boy gösterdi!

Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan canlı yayın izlemiştim geçen yıl. Aylarca hatta yıllardır orada yaşayan astronotlara şu soru sorulmuştu: "Gezegenimizin çevresinde binlerce kez dolaşıp duruyorsunuz.

Anton Shkaplerov 3.köprünün uzaydan fotoğrafını çekti!

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda bulunan Rus kozmonot Anton Shkaplerov, Twitter hesabından Kırım ve İstanbul'un uzaydan çekilen fotoğraflarını paylaştı...

Uluslararası Uzay ve Havacılık Fuarı Almanya'da açılıyor!

Türkiye'nin partner ülke olduğu fuarın açılışını Almanya Başbakanı Merkel ve Ulaştırma Bakanı Lütfü Elvan birlikte yapacak. Yaklaşık 40 ülkeden 1200 firmanın katıldığı fuarda bu yıl Türkiye partner ülke olacak.

Ligarba Uluslararası İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ligarba Uluslararası İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Selçuk Demir tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 16 Ağustos'ta Bakırköy, Kartaltepe Mahallesi, İncirli Caddesi, Uzay Apartmanı'nda kuruldu

Hasanoğlu İnşaat, 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na katıldı!

Başarılı konut ve kamu projelerine imza atan, sektörün önde gelen şirketlerinden Hasanoğlu İnşaat, CNR Expo Center - Yeşilköy’de düzenlenen 14. MÜSİAD Uluslararası Fuarı’na katıldı...

Bodrum Uluslararası Havalimanı Projesi'ne birincilik!

Dünya Mimarlık Festivali'nde ulaşım kategorisinde yarışan Bodrum Uluslararası Havalimanı Projesi birinci oldu...

Berlin Uluslararası Demiryolu Fuarı'nda Türk ürünleri yer aldı!

Dünyanın sayılı fuarlarından olan Berlin İnno Trans Uluslararası Demiryolu Fuarı'nda Türk şirketleri göz doldurdu

Uluslararası Uzay İstasyonu Haberi

Uluslararası Uzay İstasyonu

Dünyaya bakınca ne hissediyorsunuz?" Mürettebatın ortak cevabı: "Enlem çizgisi yok, boylam çizgisi yok, hatta fiziki sınır da yok. Hepimizin, hangi ulustan olursa olsun aynı gezegeni paylaştığı gerçeğini görüyoruz."

Gayrimenkul dünyasının profesyonelleriyle buluştuğumuz Cannes'da Carlton Oteli'ndeki SABAH gazetesinin yemeğinde, sektör temsilcilerimizde de benzer yaklaşımı gördüm. Ülkede iken rakip olan belki ihalelerde çekişenler burada Türkiye için ortak dil oluşturmuş.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, bu duyguyu dillendiriyor: "Memlekette olduğundan daha fazla işbirliğine yakın hissediyoruz burada kendimizi." İTO Başkanı İbrahim Çağlar, bir sonraki MIPIM'de belediyelere sunum desteğinden söz ediyor: "Yeter ki kurumlar taassubu bıraksın."

KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım, birlikte hareket edince küresel arenada daha güçlü olunacağını belirtiyor. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan da Türkiye'nin birbirinden bağımsız projelerden ziyade sanayicilerin güç birliği ile neleri başarabileceğini...