02 / 05 / 2024

Ümit Leblebici konut sektörü

Ümit Leblebici konut sektörü

Son dönemdeki ‘inşaat balonu’ tartışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Leblebici, “İnşaat sektöründe bir balon yok. Türkiye’nin demografik yapısı buna izin vermiyor. Genç bir nüfus var ve bu nüfus ev ve iş istiyor" dedi

Konut satış ve kira fiyatlarına ilişkin düzenleme talebi Meclis gündeminde!

Konut satış ve kira fiyatlarındaki artışa yönelik düzenleme yapılması talebine ilişkin soru önergesi verildi. İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Yeni konut projeleri tam gaz!

Yeni konut projelerindeki hızlanma dikkatleri çekiyor. İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım, “Sektör önümüzdeki dönemde olumlu beklentileri satın aldı. Ümit ediyoruz ki normalleşmeler devam edecek. Yeni projeler gündeme gelmeye devam edecek" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan konut satışı açıklaması!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan yaptığı açıklamada, "Otomobil üretiminden konut satışına, kurulan şirket sayısından kapasite kullanım oranlarına kadar her alanda ümit verici gelişmelerle karşı karşıyayız." dedi.

Konut mağduriyeti TBMM gündeminde!

Konut alma hayaliyle alın teri dökerek biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun sorunları Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM’ye sunduğu önergede, söz konusu sorunun araştırılmasını talep etti.

Faiz indirimi ile konut piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşanacak!

İhlas Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Celep, "Kredi faiz oranlarının düşmesi ile konut piyasasında ciddi bir hareketlilik yaşanacağını ümit ediyoruz" dedi...

2019'un ilk yarısında yabancıya konut satışı 20 bine ulaştı!

Bu yılın ilk 6 ayında yabancıya konut satışıyla ilgili rakamalar güncellendi. İlk yarıda 20 bine dayanan satış rakamları ümit veriyor. 

Konut kredisiyle ev alma dönemi bitiyor mu?

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, bankacılıkta 2019 yılının genel trendlerini anlattı. Leblebici, ''Konutta uygun bir Faiz oranı veriyoruz ve agresifiz ama talep yok. Talep olmayınca istediğiniz kadar fiyatı indirin olmuyor'' dedi.

Ankara'da alt gelir grubuna yönelik konut ihtiyacı var!

Network Gayrimenkul Yatırım Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Demir, Ankara'daki lüks konut üretiminden bahsetti. Ümit Demir, üst gelire inşa edilen konutların ciddi sorunlara yol açacağını vurguladı.

Konut kredilerinde yeni düzenlemeler yapılmalı!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, "Konut kredilerinin menkulleştirilmesi ve tekrar satılması konuşulan şeyler. Bunun için düzenleme yapılması gerekli." dedi.

Ümit Bay'dan konut alacaklara dolandırıcılık uyarısı!

Bade Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Bay, daire satın almayı düşünen kişileri, dolandırıcı olarak nitelendirdiği müteahhitlere karşı dikkatli olmaları gerektiğini söyledi.

Dama Konut Yapı İnşaat Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dama Konut Yapı İnşaat Medya Hizmetleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ümit Gündoğdu ve Resul Gündoğdu ortaklığında 20 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Ümit Leblebici: Yatırımcılar kapıda bekliyor!

Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı. Leblebici, Türkiye'de jeopolitik risklerin getirdiği bir katmana rağmen, kapıda bekleyen yatırımcılar var'' şeklinde konuştu.

Ümit Çevikbaş: Konut almak için en uygun dönem!

Çevikbaş İnşaat sahibi Ümit Çevikbaş konut alma düşüncesi olan vatandaşlar için şartların en uygun dönem olduğunu belirterek "Konut alma fikri olanların bugünden alması mantıklı olur. Aksi takdirde yarın çok daha yüksek fiyatlara almak zorunda kalacaklar." dedi.

Ümit Leblebici konut sektörü Haberi

Ümit Leblebici konut sektörü


Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 3,5’in üstünde büyüyebileceğini ileri süren Türk Ekonomi Bankası (TEB) Genel Müdürü Ümit Leblebici, inşaat sektörünün ise 2-3 yıl daha bu büyümenin dinamosu olacağını söyledi. 1 Eylül itibariyle genel müdürlük görevine atanmasından sonra ilk kez basın mensuplarıyla bir araya gelen Ümit Leblebici, TEB Aile Akademisi’nin Gaziantep’te düzenlediği toplantı öncesinde Türkiye ekonomisi ve bankacılık sektörüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 


Dolar 1.80-1.70’lere inmez

Son dönemdeki ‘inşaat balonu’ tartışmalarına ilişkin olarak açıklamalarda bulunan Leblebici, “İnşaat sektöründe bir balon yok. Türkiye’nin demografik yapısı buna izin vermiyor. Genç bir nüfus var ve bu nüfus ev ve iş istiyor. Aile yapısı değişiyor. Daha çok küçük aileler var. Kültürel alışveriş şartları değişiyor. İnsanlar AVM’lerde adeta sosyalleşiyor” dedi. 

Türkiye ekonomisi ve global piyasalardaki gelişmelere bakıldığında bugün 2...