02 / 05 / 2024

Umut Evleri toki kredi

Umut Evleri toki kredi

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

Türkiye’deki ilk kiracı hareketi mücadelesi: Umut Evleri sakinleri konutlarına kavuşuyor!

12 Kasım 1999’daki Düzce depreminde evleri yıkılan kiracı depremzedeler, yürüyerek Ankara’ya gidip Abdi İpekçi Parkı’nda 176 gün boyunca nöbet tutarak ve davadan davaya koşarak verdikleri hukuk mücadelesinde galip geldi. 

Didem Soydan ve Umut Eker evleri ayırdı!

Bir süredir beraber yaşan ünlü manken Didem Soydan ve Umut Eker evleri ayırdı. Soydan, haberi Instagram hesabından duyurdu…

TOKİ’den kredi isteyen Umut Evleri’ne itiraz!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 kiracı için inşa edilen ‘Umut Evleri’ projesini tamamlamak için Toplu Konut İdaresi’nden (TOKİ) kredi istendi. Ancak TOKİ, başvuruyu reddedip mahkemeye başvurdu.

Umut Evleri Projesi'ne TOKİ kredi verecek!

Düzce depreminde evsiz kalan aileler, Umut Evleri adlı sosyal konut projesini tamamlamak için TOKİ'den kredi talebinde bulundu. TOKİ kredi talebini sorumluluklarımız arasında bulunmuyor diyerek reddetti.

Umut Evleri Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri'ne aday!

Düzce depreminde evsiz kalan 234 ailenin Umut Evleri konut projesi Birleşmiş Milletler Habitat Ödülleri’nin 10 finalistinden biri oldu.

Meram Gödene Evleri TOKİ 3+1 kazananlar listesi!

Meram Gödene Evleri TOKİ 3+1 kazananlar listesi bugün açıklanacak. Proje kapsamında 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon daireler yer alıyor.

Karaman Kırbağı Toki Evleri kura sonuçları tam listesi!

TOKİ'nin Karaman Kırbağı Emekli Grubu Konut Projesi'nin stoklarında yer alan 32 konut için kura çekimi saatler sonra yapılacak. İşte, Karaman Kırbağı Toki Evleri kura sonuçları tam listesi...

Engelli ailesine Umut Evi geliyor!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli çocuğu bulunan ailelerin "Birlikte yaşlanmak istiyoruz" çığlığına kulak verdi. Bakanlık, Türkiye'de ilk kez engellilerin aileleri ile bir ömür birlikte yaşayabileceği "Umut Evleri" ile hayata geçirdi.

Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları!

Balıkesir Gönen Sarıköy Toplu Konut Projesi dahilinde 6 adet Alt Gelir Grubu konut açık satış usulü satılıyor. İşte, Balıkesir Gönen Toki Evleri başvuruları...

Denizli Karahayıt Evleri TOKİ 2016 başvuruları!

258 adet konuttan meydana gelen TOKİ Denizli Karahayıt projesindeki 80 adet daire mevcut hali ile açık satışa çıktı. İşte, Denizli Karahayıt Evleri 2016 başvuruları..

Kırşehir Kaman Toki Evleri kurası!

106 adet konuttan meydana gelen TOKİ Kırşehir Kaman projesinde başvuru dönemi sona erdi. Peki, Kırşehir Kaman Toki Evleri kurası ne zaman?

Toki Çanakkale Ayvacık Emekli Evleri kurası!

TOKİ'nin Çanakkale Ayvacık'ta emeklilere özel hayata geçirdiği 160 konut kuralı olarak satılıyor. İşte, Toki Çanakkale Ayvacık Emekli Evleri kurası..

Toki Yunuseli BGC evleri kurası!

TOKİ ile Bursa Gazeteciler Cemiyeti ortaklığı imzasıyla hayata geçirilen 452 konut için kuralar yarın çekilecek. İşte, Toki Yunuseli BGC evleri kurası..

Umut Evleri toki kredi Haberi

Umut Evleri toki kredi

Birleşmiş Milletler Habitat Ödülü’ne layık görülen Umut Evleri sakinlerinin başvurduğu Bolu İdare Mahkemesi de, depremzedeleri haklı bulup, ret kararını iptal etti. Ancak depremzedelere kredi vermeye yanaşmayan TOKİ, karara yeniden itirazda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; TOKİ’nin dilekçesinde 775 sayılı Gecekondu Kanunu’nda Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın bünyesinde, imkanlar nispetinde kredi verilmesi için kurulan fonun 2000 yılında yürürlükten kaldırıldığı kaydedildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’na ait yetkilerin 2007’de TOKİ’ye devredildiği hatırlatıldığı, devirden önce kaldırılan fondan kredi vermenin mümkün ve hukuka uygun olmayacağı iddia edildi. Fon kaldırılmasa bile maddede “imkanlar nispetinde” dendiği ve zorunluluk olmadığı kaydedildi. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 1966 yılını izleyen birkaç yıl yalnızca bazı büyükşehirlerde bireysel nitelikte arsa tahsis edilenlere kredi verdiği, bu uygulamanın devam edilmediği, kooperatif üyelerine...