29 / 04 / 2024

Umut İnan biyografi

Umut İnan biyografi

Mimar Umut İnan kimdir? Mimar Umut İnan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Mimar Umut İnan, bugün çalışmalarına hangi mimarlık firmasında devam ediyor? İşte Mimar Umut İnan'ın biyografisi...

Alınan bina yapı ruhsatları 9 ayda yüzde 24,8 azaldı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) tarafından hazırlanan "Kasım Ayı Sektör Raporu"na göre yılın ilk 9 ayında alınan toplam yapı ruhsatları yüzde 24,8 azalarak 132,3 milyon metrekareye geriledi.

Umut Atölyesi'nden Düzce Umut Evler projesi!

Düzce depreminde kiracı olan depremzedelerin kurduğu Evsiz Depremzedeler Dayanışma ve Konut Yapı Kooperatifi, Düzce Umut Atölyesini kurdu.

Umut Güner: Şampiyonluk bile yeni stadı bekliyor!

Beşiktaş asbaşkanı ve yeni stattan sorumlu yöneticisi Umut Güner Hürriyet’e konuştu. BEŞİKTAŞ Asbaşkanı ve Yeni Stattan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Umut Güner, Vodafone Arena için camianın zirveye tırmanmaya başlayan heyecanını Hürriyet’le paylaştı.

Kemah Barajı için alınan ÇED raporu iptal edildi!

Erzincan’ın Kemah ilçesinde yapılması planlanan Kemah Barajı ve iki HES (Hidroelektrik Santrali) projesi için alınan ÇED olumlu kararı iptal edildi.

İzmir Atlas Oteli'nin restorasyonu diğer binalara umut oldu!

Atlas Oteli'nin restorasyonu, eskiyen diğer binalar için umut oldu. Çankaya'daki eski tütün deposunun mezbelelik görüntüsü içinde çalışma yapılması bekleniyor.

İnşaat sektöründe alınan ruhsat sayısı yüzde 30 azaldı!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nin başkanı Fethi Hinginar inşaat sektöründe ilk 6 ayda alınan konut yapı ruhsat sayısının yüzde 30 azaldığına işaret etti.

Fenerbahçe Koleji için alınan arsanın hisse satışı gerçekleşti!

Fenerbahçe Koleji için satın alınan arsaya ait banka kredisinin ödenmesi amacıyla Sarı-Lacivert kulüp hisse satışı gerçekleştirdi.

Fenerbahçe Koleji için satın alınan arsanın borçları ödendi!

Fenerbahçe Kulübü'nden açıklama: "Fenerbahçe Futbol AŞ'nin dün satılan hisse adeti 100 bin olup, bu satıştan elde edilen 4 milyon 479 bin lira gelir ile Fenerbahçe Koleji için satın alınan arsaya ait borçlar kapatılmıştır"

Alınan ev 5 yıl içinde satılırsa ne olur?

Gelir Vergisi Kanunu gereğince taşınmaz malların belli bir süre içerisinde satılması halinde değer artış kazancı vergisi ödeniyor. Peki, alınan ev 5 yıl içinde satılırsa ne olur?

Umut Miraç İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Umut Miraç İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, İhsan Biricik tarafından 10 bin TL sermaye ile 24 Ağustos'ta Esenyurt, Turgut Özal Mahallesi, 56. Sokak'ta kuruldu.

Gümüşhane Umut Evler Konutları ne zaman tamamlanacak?

Gümüşhane Belediyesi tarafından 2014 yılında yapımına başlanan Umut Evler (42 Konut) Projesinin bir türlü bitirilememesi ev sahiplerini umutsuzluğa sürükledi.

Şehitkamil Umut Mahallesi'nde acele kamulaştırma yapılacak!

Gaziantep Şehitkamil İlçesi, Umut Mahallesinde bulunan ve ekli listede pafta, ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazların Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılması kararı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Fransa'da 1 Euro'ya alınan mağara ev oldu!

Fransa’nın Loire Vadisi‘ndeki mağaza evi sadece 1 Euro'ya satın alan Fransalı çift mağarayı ev haline getirdiler. İşte 1 Euro'ya alınan mağara ev...

Umut İnan biyografi Haberi

Umut İnan biyografi

Umut İnan kimdir?

Umut İnan 1939 yılında Manisa’da doğdu. Mimarlık eğitimini 1961 yılında İTÜ’de tamamladı. 1961 ve 1966 yılları arasında Almanya ve İsviçre’de çeşitli mimarlık bürolarında çalıştı.


1969′da Türkiye’ye dönerek kendi atölyesini kurdu. Katıldığı mimari proje yarışmalarında çok sayıda ödül kazandı. TC Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanlığı Kompleksi Serbest Mimarlar Derneği uygulama ödülüne layık görüldü. Yapıtlarının çoğunluğu yarışmalar sonucu elde edilmiş tasarım ürünleridir. Halen İstanbul’da Hande ve Efe inan ile birlikte çalışmalarını sürdürmektedir.Mesleki 


Çalışmaları:

01) Onur Apartmanı 

Tasarım tarihi: 2005

İnşaat tarihi: 2006-2008

İşveren: Onur İnşaat Tic. A.Ş.

Yer: Caddebostan, İst.

Statik proje: Aydın Pelin-Can Binzet Müş.Müh.A.Ş.

Tesisat projesi: Setta Ltd. Şti.

Elektrik projesi: HB Teknik

Müteahhit: Onur İnşaat Tic. A.Ş.

Toplam inşaat alanı: 1200 m2


02) Ontur Otel, İzmir 

Tasarım tarihi: 2003-2007

İnşaat tarihi: 2004-2007

İşveren: Onur İnşaat Tic. A.Ş.

Yer: Basmane, İzmir

Statik proje: Aydın Pelin-Can Binzet...