03 / 05 / 2024

Umut Metin işini iyi yapan müteahhitlerden ev almayı öneriyor

Umut Metin işini iyi yapan müteahhitlerden ev almayı öneriyor

İster sıcak bir yuva, ister gelecek için bir yatırım; her ne amaçla olursa olsun birikiminizle daire sahibi olmayı hayal ederken, zarar görmemek için nelere dikkat etmeliyiz?

Son dakika! Dolar 30 TL eşiğini geçti! Dolar yatırımcıları müjde! 11 Ocak 2024 dolar/TL kuru!

Dolar yatırımcılarının heyecanla beklediği an geldi Dolar kuru bugün saat 10:30 itibariyle 30 lira eşiğini geçti. İşte dolarda son dakika gelişmesi...

İşini mobilden o bankaya taşıyanlara bu kadar para verilecek. Anında hesaba yatırılacak

Bankalar müşterilerini artırmak adına çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bu çalışmaları yapan bankalar arasında yer alan Yapı Kredi de işini kendi bankalarına taşıyanlara ciddi miktarda para verecek.

İŞKUR engelli girişimcilerin yanında! Kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteği!

Türkiye İş Kurumu, kendi işini kurmak isteyen engellilere hibe desteğinde bulunacak. İşte detaylar!

''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Altın fiyatları, ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra düştü. Düşüş karşısında yatırımcılar altın alalım mı? sorusunua yanıt ararken ''Altında alım işini artık bitirdik'' diyen İslam Memiş gram altın için yeni rakam verdi! Taş üstünde taş kalmayacak

Altında resmen Ocak 2023 şoku! Bir gram bile altını olanın resmen içi içini yiyecek! Hemen bu açıklamaya bakın!

Altında resmen Ocak 2023 şoku... Bir gram bile altını olanın içi içini yiyecek...Hemen bu son dakika açıklamasına bakın...

Ev hanımlarına Halkbank’tan faizsiz kredi fırsatı! Kendi işini kuracak kadınlara sıfır faizli 100 bin TL kredi!

Halkbank, ilk defa iş kuracak veya kendi işini kurmuş kadın girişimcilere özel kredi fırsatları sunuyor. Halkbank’ın kredi kampanyalarında ise faizsiz kredi seçeneği ve 6 aya varan anapara geri ödemesiz krediler büyük ilgi görüyor…

Ev alacaklar dikkat! Tapu oyununa gelmeyin!

Ev almak isteyenler vatandaşlar dikkat. Tapuda müstakil olarak gösterilen evler aslında müstakil  tapu olmayabiliyor. Hukukçu Umut Metin, satın alınmak istenen evlerin tapuları için sorgulama yapılması gerektiğini dile getiriyor.

Haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenler!

MTN Hukuk Yönetici Ortağı Umut Metin, Dünya Gazetesi'nde kaleme aldığı yazısında haciz işlemleriyle ilgili tüm merak edilenleri anlattı....

İngiltere'de 612 bin kişi işini kaybetti!

İngiltere'de mayıs ayına ilişkin öncü veriler 612 bin kişinin işini kaybettiğini gösteriyor.

Koronavirüs krizi 195 milyon kişinin işini kaybettirebilir!

Uluslararası Çalışma Örgütü, Kovid-19 krizinin 2020'nin ikinci çeyreğinde küresel olarak çalışma saatlerinin yüzde 6,7'sini ortadan kaldırmasının beklendiğini, bunun da 195 milyon kişinin tam zamanlı işini kaybetmesi anlamına geleceğini bildirdi.

Şantiye şefi aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işini üstlenebilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanan Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelik kapsamında şantiye şefi, görev yaptığı ilin dışında başka bir ilde görev alamayacak, aynı anda en fazla 5 ayrı yapım işinin şantiye şefliğini üstlenebilecek.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 176 yapım işini tamamlayacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ülke genelinde 75 içme suyu, 99 atık su, bir katı atık tesisiyle bir yol yapımı olmak üzere toplam 176 yapım işini tamamlayıp belediyelere teslim edecek.

Matar Ba: Türkler inşaat işini iyi biliyor!

Senegal Spor Bakanı Matar Ba, 8 Ağustos'ta açılacak Dakar Arena'yı ziyareti sırasında açıklamalarda bulundu. Ba, Türk firmalarının yapımını üstlendiği Dakar Arena için "Türkler bu işi biliyor, inşaat işini harika yapıyor'' diye konuştu.

Umut Metin işini iyi yapan müteahhitlerden ev almayı öneriyor Haberi

Umut Metin işini iyi yapan müteahhitlerden ev almayı öneriyor

Ekonomik koşulların sertleştiği bir dönemde toplumda yara haline gelen bu tür olaylarda savcılıkların yaklaşımı nasıl olmalıdır? Arabulucu Avukat Umut Metin nitelikli dolandırıcılardan değil, işini iyi yapan müteahhitlerden ev almayı öneriyor.


Türkiye’de gayrimenkul alımı çok değerli bir tasarruf yöntemi olarak görülüyor. Kimisi ikamet etmek amacıyla, kimileri de yatırımlarını değerlendirmek amacıyla konut almayı tercih ediyor. Özellikle son 10 yılda gayrimenkul sektöründe yaşanan hızlı talebin, işini iyi yapan müteahhitler için olduğu kadar nitelikli dolandırıcı olarak değerlendirilebilecek fırsatçılar için de elverişli ortam sağlıyor. 

Arabulucu Avukat Umut Metin, son dönemde daire sahibi oluyorum derken mağdur edilenlerin sayısında önemli artış olduğunu belirterek, gayrimenkule yatırım yapmak isteyenlerin nelere dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi. Küresel ekonomideki likidite bolluğunun da etkisiyle faizlerin düşmenin, konut yatırımlarına dönük talebi körüklediğine dikkat çeken...