17 / 05 / 2024

UNESCO listesindeki Cumalıkızık

UNESCO listesindeki Cumalıkızık

BURSA 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihi dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi. Turizm merkezi olarak kentsel dönüşümde önemli rol oynayan Cumalıkızık, eski ihtişamına yeniden kavuşacak

Yemen hükümetinden UNESCO dünya mirası listesinde yer alan caminin yıkılmasına tepki!

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin kontrolündeki başkent Sana'da bulunan, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) dünya mirası listesindeki tarihi En-Nehreyn Camisi'nin yıkılmasına tepkili.

OMM-Odunpazarı Modern Müze 7 Eylül'de açılacak!

UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde yer olan Odunpazarı bölgesinde inşa edilen OMM-Odunpazarı Modern Müzesi 7 Eylül'de kapılarını açacak...

Dicle Vadisi Projesi’nin ilk etabı iptal edildi! 

Dicle Vadisi'nde yer alan Hevsel Bahçeleri, UNESCO Dünya Kültürel ve Doğal Mirası listesinde yer alıyordu. Daha sonra rezerv yapı alanı ilan edilen bölgede başlatılan Rekreasyon Projesi’nin ilk etabı iptal edildi.

Tarihi Uzunköprü için koruma talebi!

Edirne'nin Uzunköprü'de bulunan UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'nde bulunan, dünyanın en uzun taş köprülerinden Uzunköprü'nün kanatlarında ve tabanında çatlaklar oluştu. Uzunköprü Kent Konseyi Başkanı Mehmet Akbal, tarihi köprünün yıkılma riskiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Bursa Cumalıkızık'taki tarihi yapılar restore ediliyor!

İlçedeki çalışmalarına hız kesmeden devam eden Yıldırım Belediyesi, Cumalıkızık’a da sahip çıkıyor.

Troya, müzesine kavuştu!

Troya, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne kabulünün 20. yılında müzesine kavuştu.Müze teşhir alanlarında 6 bini aşkın arkeolojik eser bulunuyor

İş adamı Murat Uysal Cumalıkızık'taki harabe konağı restore ettirdi!

İş adamı Murat Uysal, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı alıp restore ettirdi.

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe konak restore edildi!

İstanbul'da gıda sektöründe 42 yılını geçiren tarihe meraklı olan iş adamı Murat Uysal, emekli olduktan sonra UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alınan 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta harabe bir konağı restore ettirdi.

Süleymaniye'de yenileme çalışmaları Mayıs'ta başlayacak!

İstanbul'un tarihi semtleri arasında yer alan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde olan Süleymaniye'de dönüşüm kapsamında inşaat çalışmaları önümüzdeki Mayıs ayında başlayacak. 

Bursa Cumalıkızık restorasyonunda son durum!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Bursa Cumalıkızık restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Selimiye Camii çarpık yapılaşma tehditi altında!

2011 yılında UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine girmeye hak kazanan Selimiye Camii çarpık yapılaşmanın altında. Edirne'de yer alan Selimiye Camii’nin siluetinin bozulmaya başladığı görüldü.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Yürüyen Köşk için yeniden UNESCO’ya başvurulacak!

Yürüyen Köşk'ün UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için yeniden başvuru yapılacak.

UNESCO listesindeki Cumalıkızık Haberi

UNESCO listesindeki Cumalıkızık

BURSA 700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ı tarihi dokuya zarar vermeden yeniden şekillendirecek imar planına Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu onay verdi. Turizm merkezi olarak kentsel dönüşümde önemli rol oynayan Cumalıkızık, eski ihtişamına yeniden kavuşacak. 


Y ıldırım Belediye'si UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Cumalıkızık'ı kültür turizminin merkezi yapmak için kolları sıvadı. Dünya mirası Cumalıkızık'ı yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirmeyi amaçladıklarım ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Bu kapsamda hazırlanan ve bölgenin hem yerli hem yabancı turistler için önemli bir çekim merkezi haline gelmesini ve tarihi mirasa zarar veremeden köyün yeniden şekillenmesini sağlayacak olan 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planı, Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan yapılan incelemeler sonrası onaylandı. UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Cumalıkızık'ta 7 bölge, çevre düzenlemesi...