08 / 05 / 2024

unesco sur için harekete geçti mi

unesco sur için harekete geçti mi

Sur’u yerinde inceleyen Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, hazırladıkları raporu UNESCO’ya sunacaklarını belirterek, UNESCO’nun Sur için bir an önce harekete geçmesi gerektiğinin altını çizdi.

Altan Elmas: İlk evini alacaklar için uygun kredi imkanı sağlanmalı!

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, inşaat sektöründe geçtiğimiz yılı değerlendirirken, 2024'e dair beklentilerini anlattı. Elmas, konuta erişimin artırılması için özellikle ilk evini alacaklara uygun kredi beklentileri olduğunu söyledi.

“Deprem, rant kapısı olmaktan çıkarılsın” dedi, 10 il için özel fon çağrısı yaptı!

Yaşanan büyük deprem felaketinin ardından çok önemli bir çağrı geldi. Depremin rant kapısı değil, beka sorunu olduğunu Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı Başkanı Haluk Sur, depremin vurduğu 10 ile özel gayrimenkul yatırım fonu kurulması için çağrı yaptı. İşte detaylar…

Sur Yapı Ümraniye projesiyle 378 yeni konut geliyor! Beklenen proje için düğmeye basıldı!

Yeni yatırımlar için start veren Sur Yapı, Ümraniye projesiyle 378 konut inşa edecek. Söz konusu proje 248 milyon 980 bin 288 TL'ye mal olacak.

Sur Yapı İstanbul'da iki projesi için ön talep topluyor!

İstanbul'da yeni konut projelerini hayata geçiren Sur Yapı, Sancaktepe ve Ümraniye Projeleri için ön talep toplamaya başladı.

Kentsel dönüşüm için acele edilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Şehircilik Vakfı (KENTSEV) Başkanı Haluk Sur, kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirerek kentsel dönüşüm için acele edilmesi gerektiğini dile getirdi. 

Sur Yapı Sancaktepe projesi için ön talep topluyor! Yeni proje!

Yeni konut projeleri için düğmeye basan Sur Yapı, Sancaktepe projesi için ön talep topluyor.

Sur Yapı'dan ev sahibi olmak isteyenler için Yarı Yarıya kampanyası!

Gayrimenkul sektörünün başarılı oyuncularından Sur Yapı ev sahibi olmak isteyenler için yeni bir ödeme kampanyasını hayata geçiriyor. Kampanya ile yarısı hemen, yarısı ise teslimden sonra ödeme yapılacak

Altan Elmas: Konutta kampanyalar sektör için umut verici!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, ''Vatandaşlarımızın kampanyalardan yararlanması ülke ve gayrimenkul sektörü için umut verici'' diye konuştu.

Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu!

Emlak Bankası'nın yeniden faaliyete geçmesini değerlendiren Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Emlak Bankası sektörün kredilendirilmesi için önemli bir hamle oldu" dedi..

Ziraat Bankası'nın konut kredisi indirimi sektör için sevindirici!

KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Z. Altan Elmas, "Ziraat Bankası’nın konut kredisi indirimi sektörümüz için sevindiricidir" dedi...

Sur Yapı Türkiye için kazanç vakti kampanyası 2018!

Sur Yapı Türkiye için kazanç vakti kampanyası 2018 detayları haberimizde yer alıyor. Teslimlerin hemen yapıldığı projelerin de dahil olduğu kampanyada birçok proje bulunuyor.

Sur'da inşa edilen 256 konutun kurası çekildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu evleri yıkılan aileler için yaptırılan 256 konutun hak sahiplerinin belirlenmesi amacıyla kura çekimi yapıldı. 

Kırklar Dağı'ndaki 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı!

Diyarbakır Merkez Sur ilçesinde tarihi Kırklar Dağı'nda 6 yıl önce yapılmak istenen ancak inşaatı durdurulan 725 lüks konut için yıkım ihalesi yapıldı.

unesco sur için harekete geçti mi Haberi

unesco sur için harekete geçti mi

Diyarbakır’ın Sur İlçesi’ni yerinde takip eden kent hakları savunucusu Mimarlar Odası Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, “acele kamulaştırma” kararlarını eleştirerek, çatışmaların kent planlamasında yeni bir yöntem olarak kullanılmasının çok tehlikeli olduğunu belirtti. 17 Nisan’da incelemelerde bulunmak üzere kent hakları savunucusu avukatlarla birlikte Diyarbakır’a geldiklerini ve orada bir dizi görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Yapıcı, Sur’un yasaklı mahallelerine gidemediklerini ancak kısmen inceleme fırsatı bulduklarını söyledi. Sur’un adeta bir inşaat şantiyesine döndüğünü belirten Yapıcı, molozların taşındığına tanık olduklarını dile getirdi. “Türkiye’nin farklı kentlerine ait plakalardan onlarca kamyonun moloz taşıdığını gördük” diyen Yapıcı, bu durumun da halkı oldukça tedirgin ettiğini söyledi.


“ÇANTACILAR HALKI TEHDİT ETMEYE BAŞLAMIŞ”


Çatışma seslerinin geçmiş dönemlere oranla azalmış olduğunu belirten Yapıcı, Diyarbakır’ın “kalbi, ruhu, yüreği” olarak tanımladığı Sur’un...