01 / 05 / 2024

Üniversite çevrelerinde kiralık ev fiyatları

Üniversite çevrelerinde kiralık ev fiyatları

Emlakçılar üniversitelere yakın mevkide olan oturulabilir bir dairenin fiyatının ortalama 1500 lira olduğunu söylerken, ev kiralamak isteyenlerin giderleri sadece evin kirasıyla da sınırlı değil.

O şehirde kiralık ev fiyatları resmen fırladı! ‘Öğrenciye uygun’ kiralar 12 bin 500 TL’den başlıyor!

Kiralık konut fiyatlarının kent merkezinde 8 bin TL ila 500 bin TL arasında değiştiği Antalya'da, üniversite öğrencileri bütçelerine uygun konut bulmakta zorlanıyor. Üniversiteye yakın mahallelerde kiraların 30 bin TL’ye ulaştığı şehirde evler, 12 bin 500 TL’den başlıyor.

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatları! İşte şehir şehir tam liste!

Endeksa üniversite öğrencilerinin en çok bulunduğu 10 ildeki kiralık konut fiyatlarını inceledi. İşte şehir şehir tam liste kiralık konut fiyatları...

Ankara'da öğrenciler için kiralık ev portalı hizmete alındı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, şehre üniversite okumaya gelen ve kiralık konut arayan öğrenciler için ev arama portalı oluşturulduğunu açıkladı.

Üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu?

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişiyle beraber binlerce öğrenci okuluna yakın, aradığı kriterlere uygun kiralık konut arayışlarına start verdi. Peki üniversite kentlerinde kiralık konut fiyatları ne oldu? En yüksek kira fiyatı hangi ilde? İşte ayrıntılar...

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı büyüyor!

İstanbul genelinde kiralık ev sorunu gün geçtikçe büyürken üniversite öğrencileri kalacak ev bulamıyor. Emlakçılar piyasadaki son durumu anlattı. 

Kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde arttı?

Kovid-19 salgını ile beraber yaşam şartları değişmeye başladı. Yeni normal hayatla beraber kısıtlamalar kalktı, okullar ve üniversiteler de açılış tarihi Eylül olarak açıklandı. Üniversite öğrencileri şimdiden kiralık konut aramaya başladı. Kiralık ev fiyatları uçtu.

Uzaktan eğitim evleri boş bıraktı! Kiralık fiyatlar düştü!

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversitelerin yaklaşık 2 dönem kapalı kalması, üniversite şehirlerindeki emlak sektörünü de zora soktu. Salgın nedeniyle kiralık ev fiyatları ciddi oranda düşerken, normal dönemde aylar öncesinden kiralanan evler boş kaldı.

Aydın’da öğrencilerin kiralık ev derdi!

Üniversite tercih sonuçlarının açıklanmasıyla birçok şehirde olduğu gibi Aydın’da da öğrencilerin kiralık ev bulma derdi başladı.

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı çözülecek!

Univa ve Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG) tarafından üniversite öğrencilerinin konaklamasına yönelik beklentilerini ortaya çıkaran bir araştırma yayınlandı. Araştırmaya göre öğrencilerin yüzde 70'i kiralık ev sıkıntısı yaşıyor.

Kiralık ev arayan öğrenciye 5 tavsiye!

Üniversite sınav sonuçları açıklandı ve öğrenciler aldıkları puana göre tercih yapacak. Üniversite okumaya hak kazanan öğrenciler kiralık ev arayışına girecek. İşte il il kira bedelleri...

Kiralık konutta öğrenci bütçesine uygun İstanbul ilçeleri!

Endeksa . com, üniversite sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte İstanbul’un tüm ilçelerindeki kiralık konut fiyatlarını son güncel verilerle paylaştı...

Kiralık daire aramalarında Şişli ve Beşiktaş öne çıktı!

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından konut aramalarında öğrenci etkisi kendini hissettirdi. En çok üniversitenin bulunduğu İstanbul’da Temmuz ve Ağustos aylarında ağırlıklı olarak “uygun fiyatlı kiralık daire” araması yapıldı.

Üniversite çevrelerinde kiralık ev fiyatları Haberi

Üniversite çevrelerinde kiralık ev fiyatları

Çocuklarının üniversite kayıtlarını yaptırmak üzere İstanbul'a gelen ebeveynleri en çok barınma sorunu zorluyor. Özellikle dar ve orta gelirli aileler kendi bütçelerinin çok üzerinde olan ev fiyatlarından son derece şikayetçi. Üniversite çevrelerindeki kiralık ev fiyatları 1200 ile 2500 lira arasında değişiyor. Sahibinden kiralık ev bulmanın neredeyse imkansız olduğu İstanbul'da emlak dükkanlarının vitrinlerindeki ilan sayısı da artık parmakla sayılır durumda. Emlakçılar ev sahiplerinin özellikle öğrenciye ev vermek istemediklerini, öğrenciye verilen evlerin büyük bölümünün de bakımsız ve kötü durumda olduklarını söylediler.


EV KİRALAMANIN BEDELİ '5500 TL'

Emlakçılar üniversitelere yakın mevkide olan oturulabilir bir dairenin fiyatının ortalama 1500 lira olduğunu söylerken, ev kiralamak isteyenlerin giderleri sadece evin kirasıyla da sınırlı değil. Çocuğuna İstanbul Çapa'da iki oda bir salon daire kiralamak isteyen bir aile 1500 lira...