03 / 08 / 2024

üniversite hastaneleri

üniversite hastaneleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, katıldığı canlı yayında önemli açıklamalarda bulundu. Koca, "Şehir hastanelerini üniversiteler hastanesi yapmayı planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Şehir hastaneleri üniversitelere açılacak!

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Var olan şehir hastanelerimizi yeni dönemde üniversitelerimize açmak istiyoruz. Bundan sonraki süreçte birden fazla üniversite ile iş birliği, birliktelik protokolleri yapabilmenin önü açılacak" dedi.

Medicine Hastaneleri'nden İstanbul'a 2 yeni yatırım!

Lisans eğitimini İstanbul Tıp Fakültesi, uzmanlığını Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Hastalıkları Bölümü'nde bitirmesinin ardından 28 yaşında Medicine Hastaneleri'ni kuran Dr. Yusuf Elgörmüş, hayali olan üniversite projesini geçtiğimiz sene İstanbul Kağıthane'de hayata geçirdi. 

20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanun onaylandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 20 yeni üniversite kurulmasını öngören kanunu onayladı.

20 yeni üniversite geliyor!

İstanbul, Gazi, İnönü Üniversitelerinin de arasında yer aldığı 13 üniversitenin bölünmesini ve 20 yeni üniversite kurulmasını düzenleyen tasarı Meclis Genel Kurulu’nda görüşülerek yasalaştı

20 yeni üniversite kuruluyor!

Dördü vakıf olmak üzere 20 yeni üniversite kurulmasını öngören tasarı, TBMM Milli Eğitim Komisyonunda kabul gördü.

15 yeni üniversite kurulmasına ilişkin kanun tasarısı!

Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, meclise verildi. Tasarı ile 15 yeni üniversite kurulacak..

15 yeni üniversite geliyor!

15 yeni üniversite kurulması için düğmeye basıldı. Hükümet, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı KHK’larda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı Meclis’e sundu.

Gayrimenkul danışmanlığı üniversite mezunlarının yeni gözdesi!

ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, "Üniversite ve yüksek lisans mezunu birçok girişimci, Gayrimenkul Danışmanlığı sektörüne yöneliyor." dedi.

ABD'li üniversite öğrencisi 1.400 dolara kendi evini yaptı!

ABD'li üniversite öğrencisi yurtta kalmak istemeyince 1.400 dolara kendi evini inşa etti.

İşte Avrupa’nın en görkemli 8 üniversite kampüsü!

İngiliz Times Higher Education dergisi Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri listesini yayınladı.  İşte Avrupa’nın en güzel üniversite kampüsleri... 

Aşkın Bak: Üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz!

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, arsa sorununa değinerek "Öğrenci yerleştirmekte sorun yaşadığımız, arsa sorunu yaşadığımız illerde üniversite kampüslerinde yurt yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Devlet hastaneleri kapanıyor mu?

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, devlet hastaneleri kapatılıyor mu? sorusuna açıklık getirdi. İşte, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın açıklamaları... 

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan şehir hastaneleri TBMM gündeminde!

Kamu-özel ortaklığı ile yapılan şehir hastaneleri meclis gündemine taşındı. CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, konuya ilişkin hazırladığı soruları Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'a iletti.

Konut yatırımcısı üniversite bölgelerini tercih ediyor!

KSK Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kalaycıgil, konut yatırımcılarının ev alırken üniversite kampüslerinin kümelendiği bölgeleri tercih ettiğini söyledi. 

üniversite hastaneleri Haberi

üniversite hastaneleri

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, CNN TÜRK’te yayınlanan Hafta Sonu programında Hakan Çelik’in sorularını cevaplandırdı. 

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Bakan Koca, şehir hastanelerinde yatak sayısının artırılacağını söyledi. Koca, ehir hastanelerini üniversiteler hastanesi yapmayı planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, ''Yatak sayısının 2023 yılında 150 bin olması hedeflendi. En üst düzeyde eksiksiz sağlık üsleri planladık. Şehir hastanelerini üniversiteler hastanesi yapmayı planlıyoruz. Hastaneler birden fazla üniversite ile işbirliği yapılabilecek'' diye konuştu. 

Sağlıkta Dönüşüm Programı başladığında mevcut hastanelerin yaş ortalamasının 48 olduğunu söyleyen Koca, birçoğunun da deprem güvenliği ve fonksiyonel açıdan çok kötü durumda bulunduğunu açıkladı. Koca, "2023 hedefimiz Türkiye genelinde 150 bin yatak kapasitesine ulaşmak" diye konuştu.

Özellikle büyük yapıların kamu-özel iş birliği modeliyle yapılmasının programlandığını söyleyen Bakan Koca, bu şekilde hastane inşa süresinin kısaldığını,...