06 / 05 / 2024

Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerine NTA Çelik Konstrüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Göler ile devam etti.

'Marmara depreminin eli kulağında' diyen Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'ndan bir de tsunami uyarısı geldi!

Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu 'Marmara depreminin eli kulağında' diyerek çok önemli açıklamalar yaptı. İşte Prof. Dr. Candan Gökçeoğlu'nun o açıklamaları...

Marmara depremi er ya da geç olacak! Prof. Dr. Kadıoğlu, İstanbul için acil eylem planını açıkladı!

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, beklenen büyük Marmara depreminin er ya da geç olacağını dile getirdi ve önemli uyarılarda bulundu. İşte o açıklamalar...

Depremlerin ardından Antakya için korkutan tablo ortaya çıktı! Olası Antakya depremi için o bölgeler işaret edildi...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkilediği Antakya'da araştırma yapan Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Kağan Kadıoğlu, Antakya için korkutan tabloyu gözler önüne serdi. O bölgeleri işaret eden Kadıoğlu, yapılaşma olmamalı dedi. 

Depremde yıkılan binalara ilişkin flaş rapor ortaya çıktı!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, 6 Şubat’ta yaşanan ve 11 ili etkileyen depremden sonra yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, ölümlerin yaşandığı 500'e yakın binada inceleme yaptıklarını belirtti.

Uzman isimden deprem uyarısı geldi: İznik, Gölbaşı, Sapanca göllerinin su seviyelerindeki ani artışlara dikkat!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, tektonik göllerdeki su seviyelerinde yaşanan yükselişlerin "depremin habercisi" olabileceğine dikkat çekti. İşte detaylar...

Afet Yönetim Uzmanı Bülent Özmen: Depremle ilgili kanun ve yönetmelikler güncellenmeli!

Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Özmen, afet yönetimi ile ilgili olan tüm kanun ve yönetmeliklerin risk azaltmayı öncelik alacak şekilde güncellenmesinin gerekli olduğunu söyledi. 

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

GTÜ'den deprem raporu geldi: Hasarın en temel nedeni sıvılaşma gibi zemin problemleri!

Gebze Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü akademisyenleri, Adıyaman'ın Gölbaşı ve Hatay'ın İskenderun ilçelerindeki hasarın temel sebebinin, sıvılaşma gibi zemin problemleri olarak gösterilebileceğine dikkat çekti. 

DEÜ'lü jeofizikçilerden deprem ön raporu: Adıyaman, Malatya, Gaziantep'te deprem riski yüksek!

Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyelerince hazırlanan ön raporda, Adıyaman, Malatya ve çevresi ile Gaziantep ve çevresinde deprem riskinin yüksek olduğunun altını çizdi. İşte ayrıntılar...

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

Prof. Dr. Ercan Aksoy'dan Bingöl depremi açıklaması!

Fırat Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ercan Aksoy, Bingöl depremiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Başak Cengiz'in ismi Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi!

İstanbul Ataşehir'de Can Göktuğ Boz tarafından öldürülen Başak Cengiz'in adı, Karabük Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'ne verildi...

İstanbul depremi kapıya dayandı!

Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Fadime Sertçelik, Düzce'de meydana gelen depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Düzce depreminin Marmara'yı tetiklemeyeceğine dikkat çeken Sertçelik, "İstanbul'da bir deprem bekliyoruz" dedi.

Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Haberi

Üniversitesi Mühendislik Fakültesi

İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği seminerlerine NTA Çelik Konstrüksiyon Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Göler ile devam etti. İnşaat mühendisliği mesleğinin önünün açık olduğunu belirten Göler, çizilen projelerin uygulanabilirliğinin de önemli olduğunu dile getirdi. Projenin hem estetik, hem de ekonomik olmasının uygulanabilirliğini attırdığını kaydeden Göler "Ülkemizin iyi mühendislere ihtiyacı var. Gelecekte başarılı olmak adına ilk hedefiniz para kazanmak olmamalı. İlk birkaç sene deneyim kazanacağınız işleri seçin. Hangi alana yoğunlaşacağınızı şimdiden belirleyin. İşinizle çözüm üretene kadar dertlenin" dedi. 


PARAYI İYİ YÖNETMEK ZORUNDASINIZ 


Mühendislerin çözüm üretebilen ve sorumluluk alabilen bireyler olarak kendilerini yetiştirmesi gerektiğini söyleyen Göler Göler "Sektör temsilcileri olarak iyi inşaat mühendisi bulmakta zorlanıyoruz. Mühendisliğin yarısı ekonomidir. Eğer finansı iyi yönetemezseniz mühendisliğiniz iş dünyasında bir şey ifade...