07 / 05 / 2024

Ürdündeki Irak İmar ve Yatırım Fuarı

Ürdündeki Irak İmar ve Yatırım Fuarı

Ürdün'ün ikinci kez ev sahipliği yaptığı Irak konferansı ve fuarına Iraklı bakanlar, milletvekilleri, bazı illerin, ticari sektörlerin, bankaların ve inşaat firmalarının temsilcileri katıldı.

Yabancılar konutlarını satıyor, Avrupalı Türkler arsa alıyor! Arsa satışları resmen rekor kırdı!

Yabancılar yatırım yaptığı konutları satarken, Avrupalı Türkler arsa almaya başladı ve arsa satışları rekor kırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Türkiye'nin gözü Irak’ın 3 yıllık yatırım bütçesinde!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Irak İmar, İskan, Belediyeler ve Kamu İşleri Bakanı Bengin Rekani ile görüşmesine ilişkin, "Irak'ın onaylanan 3 yıllık bütçesinde yatırımlara ayrılan payın büyüklüğü firmalarımıza çok önemli fırsatlar sunuyor" dedi.

Bilim kurgu değil korkunç gerçek! Deprem, ilçeyi şehirden 20 santim uzaklaştırdı!

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Rektör yardımcısı Şenol Hakan Kutoğlu, Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki depremin Gölyaka ile Düzce'yi birbirinden 20 santimetre uzaklaştırdığını söyledi.

Akiş GYO BIST Sürdürülebilirlik Endeksi'ndeki ilk GYO olacak!

Sürdürülebilirlik bakış açısını dijitalleşme, bilgi güvenliği, iklim güvenliği, çevrecilik gibi birçok farklı alandaki bütün süreçlerine entegre eden Akiş GYO, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’ne katıldı. 

Sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yeri!

Doğan Selçuk, Emlakkulisi.com okurları için Funsef Design - Tech kurucuları Şule Erkınay ve Muhammed Fatih Erkınay ile sanal gerçekliğin inşaat sektöründeki yerini masaya yatırdı.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında 1800 konut zarar gördü!

İsrail'in Gazze Şeridi'ne 10 Mayıs 2021 itibariyle devam eden aralıksız saldırılarında toplamda onlarca bina yıkıma uğradı. Yaşanan son gelişmelere göre, 1.800 konut zarar gördü.

Kıbrıs'ta inşaat sektöründeki gelişmeler hız kesmiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, son 25 yılda KKTC’de yatırımların arttığını, özellikle turizm, yükseköğrenim gibi hizmet sektörlerinde ve inşaat sektöründeki gelişmelerin sürdüğünü vurguladı.

Musul Telafer'de DEAŞ'ın tahrip ettiği yüzlerce ev onarılmayı bekliyor!

Türkmenlerin yoğunlukta yaşamını sürdürdüğünü Irak'ın Musul kentine bağlı Telafer'de terör örgütü DEAŞ'ın saldırılarında hasar gören 650 ev onarılmayı bekliyor.

İran Hürmüzgan'daki depremde 80 köy evi hasar gördü!

İran'ın güneyindeki Hürmüzgan eyaletinde yaşanan 5,5 büyüklüğündeki depremde 80 köy evi hasar gördü.

TSKB'den Türkiye'nin ilk sürdürülebilir kira sertifikası ihracı!

 Türkiye Sınai Kalkınma Bankası AŞ (TSKB), Türkiye'de doğalgaz dağıtım ve gıda sektöründeki ilk kira sertifikası (sukuk) ihraçlarından sonra Türkiye'nin ilk sürdürülebilir kira sertifikası ihracını da gerçekleştirdi.

Endonezya'da 5,6 büyüklüğündeki depremde bazı binalar hasar gördü!

Endonezya'nın Kuzey Sumatra eyaletinde yaşanan 5,6 büyüklüğündeki deprem bazı binalara hasar verdi...

İran'da gayrimenkul sektöründeki gelirler vergilendirilmiyor mu?

İranlı ekonomi uzmanı Hüseyin Ragfer, vergilendirilmesi halinde ciddi gelir sağlanacak gayrimenkul sektöründeki ticari faaliyetlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmediğini ileri sürdü...

Maltepe'deki satılık 3 yıllık daire fiyatıyla yoğun ilgi gördü!

İcradan satışa çıkarılan arsa, daire, dükkan, tarla gibi gayrimenkuller bazen yatırımcılar için önemli fırsatlar sunuyor. Son yayınlanan ilanlarda İstanbul'un en merkezi yerlerinden olan Maltepe'de satılık 3 yıllık 105 metrekare büyüklüğündeki daire de büyük ilgi gördü...

Ürdündeki Irak İmar ve Yatırım Fuarı Haberi

Ürdündeki Irak İmar ve Yatırım Fuarı

Ürdün'ün başkenti Amman'da Irak konferansı ve fuarı İmar ve Yatırım adı altında açıldı.


Ürdün'ün ikinci kez ev sahipliği yaptığı Irak konferansı ve fuarına Iraklı bakanlar, milletvekilleri, bazı illerin, ticari sektörlerin, bankaların ve inşaat firmalarının temsilcileri katıldı.


Etkinliğin açılışını yapan Ürdün Bayındırlık ve İskan Bakanı Sami Halese, inşaat sektörünün Ürdün milli gelirinin yüzde 18'ini oluşturduğunu, bu konferansın yatırımcıyı cesaretlendirme ve tecrübe alışverişi konularına da hizmet edeceğini söyledi.


Arap Müteahhitler Birliği Başkanı Fahd el-Hammadi ise organizasyon komitesinin istikrar ve iyi ilişkiler nedeniyle konferansın Ürdün'de yapılmasının tercih edildiğini belirtti.


Hammadi, aynı zamanda Ürdün'ün Irak'ın ihracat kapısı olduğunu söyleyerek, fuarın Arap firmaların Irak'taki yatırım imkanlarını keşfetmeleri için gerçek bir fırsat teşkil ettiğini kaydetti.


Irak'ın Amman Büyükelçisi Safiye es-Suheyli, konferansın, terör örgütü DAEŞ'in yıktığı bölgelerin yeniden imar edilmesi için...